ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
MHP’den TFF’ye sert tepki
MHP’den TFF’ye sert tepki
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
HABERLER>EĞİTİM
14 Mart 2009 Cumartesi - 02:43

ÖSS, SBS Süreci ve Erzurum

G.İSPİRLİ/ Uğur Dershanesi yöneticileri değişen sınav sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖSS, SBS Süreci ve Erzurum

ERZURUM gazetesine özel açıklamalarda bulunan Uğur Dershanesi SBS Müdürü Birol Turgut, SBS hakkında şunları söyledi: Sınava hazırlanan öğrenciler kendilerine ilk önce neden iyi bir liseyi kazanmak istiyorum sorusunu sormalı?.Bireyin kişisel özellikleri ve hayattan beklentileri birbirinden farklı olmasından dolayı herkesin bu soruya cevabı farklı olacaktır.Dolayısıyla amaç ve hedefleri de herkesin beklentileri doğrultusunda birbirinden farklıdır” dedi. Uğur Dersanesi Kurucu Müdürü İsmail Hakkı Bozkurt yeni sınav sistemiyle ilgili şunları söyledi: “Ülkemizde 1974 yılından beri merkezi olarak uygulanmakta olan üniversiteye giriş sınavı 20 ocak 2009 tarihli YÖK toplantısında alınan kararla yeniden değiştirilmiştir. Değişen sistemi doğru tanımak başarılı olmak için olmazsa olmaz koşuldur2010 yeni üniversite giriş sistemi;2010 yılından itibaren üniversite giriş sistemi iki aşamalı ve 6 ayrı sınavdan oluşan bir yapıya kavuşmuştur. ” dedi. Eğitim alanında her hafta bir dershaneye ayıracağımız köşeyi aktarıyoruz.
G.İ.
 
FOTOĞRAF:
 
FOTOĞRAF:
 
Gamze İSPİRLİ- ERZURUM gazetesi
 
ERZURUM gazetesine özel açıklamalarda bulunan Uğur Dershanesi SBS Müdürü Birol Turgut,  SBS hakkında şunları söyledi: Sınava hazırlanan öğrenciler kendilerine ilk önce neden iyi bir liseyi kazanmak istiyorum sorusunu sormalı?.Bireyin kişisel özellikleri ve hayattan beklentileri birbirinden farklı olmasından dolayı herkesin bu soruya cevabı farklı olacaktır.Dolayısıyla amaç ve hedefleri de herkesin beklentileri doğrultusunda birbirinden farklıdır”
İYİ BİR LİSEYİ KAZANMAK İSTİYORUM  
Uğur Dershanesi SBS Müdürü Birol Turgut, SBS hakkında şunları söyledi: “Sınava hazırlanan öğrenciler kendilerine ilk önce neden iyi bir liseyi kazanmak istiyorum sorusunu sormalı?.Bireyin kişisel özellikleri ve hayattan beklentileri birbirinden farklı olmasından dolayı herkesin bu soruya cevabı farklı olacaktır.Dolayısıyla amaç ve hedefleri de herkesin beklentileri doğrultusunda birbirinden farklıdır.Üniversite için bir basamak oluşturduğunu söyleyebileceğimiz ortaöğretim kurumları aynı zamanda gençlerimizin kişilik ve karakterlerinin de temel taşlarının yerine oturduğu dönemde stratejik bir öneme sahiptir. Ülkemizde her yıl yapılan liselere giriş ve yerleştirme işlemi ismen değişmekle beraber,seçme işlemi her zaman uygulanmaktadır.Geçen senelerde yapılan tek basamaklı sınavın yeterli güvenirliğe sahip olmaması,sadece sonucu değerlendirmesi ve hazırlığında bütün dersleri kapsamaması öğrencilerin okulu önemsememesine sebep olmuştur”
 SÜREÇ ELE ALINMALIYDI     
 Yeni ilköğretim vizyonunun gereği olarak sonucun değil sürecin ele alınacağı bir ölçme değerlendirme yapılmasının önemine değinen Turgut, “ Farklı türdeki liselere (genel liseler hariç) giriş için uygulanan seçme yerleştirme işlemi 2009 yılında uygulanmaya başlandı.Bu yeni   uygulamanın adı da “OGES” ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ olmuştur.Bu sistemin temel amacı seçme işlemini, öğrencilerin sınıf düzeylerine ve olgunlaşma seviyelerine uygun olarak soru sorarak gerçekleştirmek.Hatırlayacaksınızdır bir önceki sistemde sadece sekizinci sınıfın sonunda altı ve yedinci sınıf müfredatını da kapsayan bir sınav yapılıyordu.Buda bilginin önemini azaltıp,öğrenciler için sadece sonuca yönelik çalışmayı teşvik ediyordu.  İlköğretim 6,7,8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve performanslarının ölçümüyle oluşan puanlara göre ortaöğretim kurumlarına yerleşmelerini esas alan yeni sistem üç ana unsura dayanıyor:
                                      
                                       1-Seviye Belirleme Sınavı (SBS)
                                       2-Yılsonu Başarı Puanı (YBP)
                                       3-Davranış Puanı (DP)
Her yıl Haziran ayında 6,7 ve 8. sınıflara uygulanan ve o yılın kazanımlarının ölçüldüğü sınavda: Matematik,Türkçe,Sosyal Bilgiler,Fen ve Teknoloji,Yabancı Dilden soru çıkmakta.Seviye belirleme sınavının katsayıları ise Türkçe:4, Matematik:4, Fen ve Teknoloji:3 Sosyal Bilgiler:3 Yabancı Dil: 1 olacaktır” dedi.
 LYS VE YGS
Uğur Dersanesi Kurucu Müdürü İsmail Hakkı Bozkurt yeni sınav sistemiyle ilgili şunları söyledi: “Ülkemizde 1974 yılından beri merkezi olarak uygulanmakta olan üniversiteye giriş sınavı 20 ocak 2009 tarihli YÖK toplantısında alınan kararla yeniden değiştirilmiştir. Değişen sistemi doğru tanımak başarılı olmak için olmazsa olmaz koşuldur. 2010 yeni üniversite giriş sistemi;2010 yılından itibaren üniversite üniversite giriş sistemi iki aşamalı ve 6 ayrı sınavdan oluşan bir yapıya kavuşmuştur.
Sistem şu anda lise-3.sınıfta öğrenim görecek öğrencileri kapsamaktadır.
1.Aşama Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)
YGS Mart ayı sonunda tek oturumda yapılacaktır. Öğrencilere ortak alan derslerinden sorular yöneltilecektir. Her alandan 45’er soru olmak üzere toplam 180 soru ve 180 dakika olarak düzenleme yapılmıştır.
YGS puanları Meslek Yüksek Okullarına giriş için, AÖF,Özel Yetenek sınavları için baraj puanını belirleyecektir.YGS’de barajı geçemeyenler LYS’ye katılamayacaklardır.YGS’den alınan puanların belli bir bölümü LYS’ye eklenecektir.
 
                                LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI(LYS)
İkinci aşama sınavı olan LYS Haziran ayının sonunda farklı günlerde 5 oturumda yapılacaktır.
Her oturumda farklı bir test uygulanacaktır. Öğrenciler girmek istedikleri yüksek öğretim programına göre en az iki teste katılacaklardır.
LYS
LYS-1 Matematik –geometri –analitik geometri
LYS-2 Fizik –kimya-biyoloji
LYS-3 Edebiyat-dil anlatım-coğrafya-1
LYS-4 Tarih-coğrafya-2- felsefe grubu
LYS-5 Yabancı dil
 LYS’de her bölümde 120- 150 arası soru bulunacaktır
.Sorular mevcut ÖSS’nin ikinci bölümüne benzeyecektir.
Öğrenciler girmek istedikleri yüksek öğretim programının puan türüne göre hangi oturuma katılacaklarına karar vereceklerdir.
Sınava katılacak öğrenciler girdikleri testlere göre farklı puanlar alacaklardır.
Yeni sistemde AOBP katsayılarıda değiştirilmiştir.
Bu katsayılar yeni yapılacak düzenlemelere göre belirlenecektir. Yeni sistemin ayrıntıları bu ay içerisinde netleşecektir”
(DEVAM EDECEK)

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü.’den Uluslararası Atılım
S.AVAL/AA/ Atatürk Üniversitesinin Tayvan'daki 4 üniversiteyle iş birliği ...
Barlı Resmen Atandı
G.İSPİRLİ/Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), dün gerçekleştirilen toplantısında ...
Proje Tabanlı Beceri Yarışması
GHA/Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ...
 
Narman ‘da İstiklal Marşı Coşkusu
İstiklal Marşının kabul edilişinin 88. yılı Erzurum’un Narman ilçesinde ...
İstiklal Marşı İçin Yarıştılar
Erzurum'un Tortum ilçesinde en güzel İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi.
Aras Hoca Erzurum'u Aydınlatıyor
S. AVAL/AA/Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Öğretim ...
 
Rengarenk Dershaneleri’nde Ödül Töreni
Rengarenk Dershaneleri aralık ayında yapmış olduğu STS de dereceye giren ...
’PISA 2009 Projesi’ Tamamlandı
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)’ye ait bir eğitim projesi ...
Eğitimde Yeni Atılım
Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, Ilıca yolu üzerindeki hizmet kompleksine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva