OLTU'DA SEL HASARA YOL AÇTI
Erzurum'un Oltu İlçesi'nde önceki gün akşam saatlerinde yağan sağanak yağmur ve dolu sonrasında oluşan sel 80’e yakın ev ve işyerini su altında bıraktı.
Edinilen bilgiye göre, Oltu'da önceki gün akşam saat 16.45 'te başlayan ve 17.30'da kadar devam eden yağmur ve dolu hasara yol açtı. Yağış sonrasında oluşan sel sularının getirdiği taş, moloz ve çamurlar cadde ve sokakları kapattı. Aslanpaşa, Şehitler, Cumhuriyet , Karabekir semtleri ile Sanayi Sitesi ve ilçe merkezindeki okullar , kütüphane, çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Evlerde eşyalar ve gıda maddeleri , işyerlerinde cihaz ve malzemeler kullanılamaz duruma geldi. Sel sonrasında Belediye ve Köy Hizmetleri'ne bağlı ekipler süratli bir şekilde ilçe merkezindeki ana yolları ardından sokakları temizleyerek açtı. Çalışma gece geç saatlere kadar devam etti.
VALİ GÜVENÇ İNCELEMELERDE BULUNDU
Sel haberinin ardından gece saat 23.00 sıralarında beraberinde bazı daire müdürleriyle birlikte Oltu'ya giden Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vali Güvenç, sel sebebiyle zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini, sabahtan itibaren hasar tespit çalışması yapılacağını söyledi. Vali Güvenç , incelemelerinin ardından Kaymakamlığa geçerek ilçedeki durum hakkında bilgi aldı. Öte yandan sel sebebiyle İlçede bir de kriz merkezi oluşturuldu. İlk tespitlere göre 30 ev ve 40 işyerinin su altında kaldığı belirtildi. Sel sırasında ölen ya da yaralanan olmadı. Sel sırasında ilçedeki içme suyu, kanalizasyon şebekelerinde de arızalar meydana geldi.
ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Oltu İlçesi'nde önceki akşam saatlerinde sağanak yağış ve dolu sonrasında oluşan selden 80 ev ve bazı işyerlerinin zarar gördüğü bildirildi.
Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, su baskınlarının Şendurak ve Halitpaşa caddeleri, PTT, Sefer ve Kurudere sokaklarında zarara yol açtığı, temizleme çalışmalarına başlandığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: "Erzurum'dan önceki gün gece saatlerinde ilçeye hareket eden 12 Sivil Savunma personeli, su baskınına uğrayan binalardan motopomplar ile su boşaltma çalışmalarına başlamış ve çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Can kaybının yaşanmadığı afette iki mahalleye içme suyu verilememektedir. Onarım çalışması devam etmektedir."