ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesine Spor Dostu Kampüs ödülü
Atatürk Üniversitesine Spor Dostu Kampüs ödülü
ETB ve ATB’den Kardeş Borsa Protokolü
ETB ve ATB’den Kardeş Borsa Protokolü
ATAUNİV’den 4 takım daha Teknofest finalinde
ATAUNİV’den 4 takım daha Teknofest finalinde
ATAUNİV Süper Lig vizesini aldı
ATAUNİV Süper Lig vizesini aldı
Erzurum’da engelliler haftası etkinliği
Erzurum’da engelliler haftası etkinliği
HABERLER>GUNCEL
12 Temmuz 2007 Perşembe - 00:00

ÖĞRENCİ ZEKASI NELER ÜRETMİYOR Kİ..

ÜTÜYLE TOST, ISITICIYLA MAKARNA... Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melek Yaman, YURTKUR'a bağlı öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin yemek yapmak için değişik teknikler geliştirdiklerini belirtti.

ÖĞRENCİ ZEKASI NELER ÜRETMİYOR Kİ..

ÖĞRENCİ ZEKASI NELER ÜRETMİYOR Kİ.. ÜTÜYLE TOST, ISITICIYLA MAKARNA... Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melek Yaman, YURTKUR'a bağlı öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin yemek yapmak için değişik teknikler geliştirdiklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Yaman, yaptığı açıklamada, aynı bölümde araştırma görevlisi Leyla Özgen ile birlikte 3 erkek ve 6 kız öğrenci yurdunda barınan 142 erkek ve 155 kız olmak üzere toplam 297 öğrenciyle yaptıkları araştırmada, üniversite öğrencilerinin yurtlardaki besin hijyeni yaklaşımları ve besin hazırlama uygulamalarını belirlediklerini söyledi. ÜTÜYLE TOST YAPIYORLAR Yurtta kalan kız öğrencilerin 60'nın ısıtıcıyla hazır çorba, 48'nin ısıtıcıyla makarna ve 4'nün de ütü ile tost yaptığını belirlediklerini bildiren Yrd. Doç. Dr. Yaman, erkek öğrencilerin ise 35'nin ısıtıcıyla yumurta haşladığını, 5'nin ise ütü ile tost yaptığını belirlediklerini kaydetti. Öğrencilerin imkansızlıklar nedeniyle yemek yapmak için değişik teknikler geliştirdiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yaman, şöyle dedi: ''Öğrenciler yemekhanede veya dışarıda yemek yemelerinin yanında çeşitli şekillerde yiyecek hazırlamaktadır. Fakat çoğunlukla yurtlarda yemek hazırlamak için ayrı bir oda bulunmadığından, öğrenciler, ütü kullanımı gibi çeşitli teknikler geliştirmektedir. Ayrıca yurtlarda ısıtıcı kullanımı çok yaygın olduğunu belirledik. Öğrencilerin bu araç-gereçlerle yemek hazırlamaları, yurt yemeklerini beğenmemeleri, ev yemeklerini özlemeleri, ekonomik olması ve değişiklik yapmak istemelerinden kaynaklanabilir.'' YİYECEKLER ELBİSE DOLABINDA SAKLANIYOR Öğrencilerin yiyecekleri muhafaza ettikleri yerlerin incelendiği araştırmada ilginç bulgular elde ettiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Yaman, ''Öğrencilerin yiyecekleri saklamak için en fazla tercih ettikleri yerlerin elbise dolabı olduğunu belirledik'' dedi. Yrd. Doç. Dr. Yaman, öğrencilerin elbise dolabı dışında pencere kenarında yiyecekleri muhafaza etmeye çalıştıklarını ifade etti. Yurtlarda öğrencilerin rahatlıkla yemek yiyecekleri ortamların hazırlanması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Yaman, ''Yemekler kaliteli ve ucuz olmalı, çeşidi de artırılmalıdır'' diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TRT'NİN 80. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
TRT Bölge Müdürü Salih Lütfi Şengül Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.
VALİ GÜVENÇ, GENÇLİK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Erzurum valisi Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı ...
MİRKELAM VE ERÇETİN COŞTURDU
Erzurum'da, Fanta Gençlik Festivali kapsamında sahneye çıkan ünlü pop ...
 
Mahalle Halkından Başkan Birdal’a teşekkür
Hacı Ahmet Baba Mahallesi sakinleri mahallelerine yapılan hizmetten dolayı ...
BAŞKAN KÜÇÜKLER'E, PLAKET
Erzurum'da Geleneksel Uluslararası Palandöken Karate Kupası’na destek ...
SP ADAYLARIDAGC'Yİ ZİYARET ETTİ
Saadet Partisi Erzurum milletvekili adayları Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.
 
OKS tercih işlemleri sürüyor
Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarının açıklanmasından sonra ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ÇOCUKLARIN SUÇU NE? Erzurum’da yerleşim yerlerindeki refah ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ERZİNCAN-ERZURUM DEMİRYOLU'NDA YÜK TRENİNE HAİN SALDIRI Erzincan-Erzurum ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva