ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 24,5 arttı
Konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 24,5 arttı
2. OSB'nin 3. Etap Altyapı İhalesi sonuçlandı
2. OSB'nin 3. Etap Altyapı İhalesi sonuçlandı
Uğurcan Çakır:  Önümüzde alınacak 6 puan var
Uğurcan Çakır: Önümüzde alınacak 6 puan var
'Bu bayrak için sahada yapmayacağımız şey yok'
'Bu bayrak için sahada yapmayacağımız şey yok'
2026 FIFA Dünya Kupası: Fransa: 3 - Senegal: 1
2026 FIFA Dünya Kupası: Fransa: 3 - Senegal: 1
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Aralık 2009 Çarşamba - 03:18

Numune’de yeni süreç

GHA/Erzurum Numune Hastanesi bünyesinde hizmet veren Radyoterapi Merkezi’nden faydalananların sayısı giderek artıyor. 2006 yılında hizmete açılan birimde, ilk yıl 200 kişiye sağlık hizmeti verilirken, şu andaki hasta sayısının ise 800 ile bin arasında değiştiği bildirildi. Numune Hastanesi bünyesinde kurulan Radyoterapi Merkezi, bölge il ve ilçelerinden gelen hastalara verdiği sağlık hizmetiyle adeta göz dolduruyor.

Numune’de yeni süreç

//NUMUNE RADYOTERAPİ MERKEZİ OLDU
Radyoterapi Merkezi Radyasyon Onkoloji Uzmanı Timur Koca, 2006 yılında hizmete giren birimin, Erzurum’da tek olduğunu belirterek, “Erzurum’daki devlet hastaneleri içerisinde radyoterapi hizmeti sadece Numune Hastanesi’nde veriliyor.” dedi. Radyoterapi Merkezi’nin, hizmete girdiği ilk yıl toplam 200 hastaya hizmet verdiğini, fakat son yıllarda bu rakamın 800 ile bin arasında değişmeye başladığını vurgulayan Timur Koca, merkeze dahil edilecek olan yeni teknik cihazlar sayesinde, kanser vakalarına karşı kullanılan tedavi yöntemlerinin de, çeşitlilik kazanacağını bildirdi. Erzurum’da her türlü kanser vakasına artık müdahale edilebildiğini anlatan Koca, kanserde erken tanının büyük önem taşıdığını belirterek, vatandaşın bu konuda yeterince bilinçli olmadığını kaydetti.
//ERZURUM’UN KANSER VERİLERİ
Erzurum Numune Hastanesi Radyoterapi Merkezi’nde müdahale edilen kanser vakaları sıralamasında başı Akciğer kanserlerinin çektiğini aktaran Timur Koca, ardından yemek borusu, mide ve verem tümörlerinin geldiğini belirterek, Erzurum’un, kanserlere müdahale konusunda oldukça önemli mesafeler aldığını ifade etti.
//NUMUNE’YE YENİ DONANIM
Sağlık Bakanlığı’nın alacağı yeni cihazlarla, Radyoterapi Merkezi’nin tıbbın en son imkanlarını kullanmaya devam edeceğini dile getiren Onkoloji Uzmanı Timur Koca, 56 yatak kapasitesi bulunan birimde, 3 Radyasyon 1 de Medikal onkoloğun görev yaptığını söyledi. Hasta sayısının artmasına mukabil, hizmet kalitesinin düşmemesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyleyen Koca, “Erzurum’da kış mevsiminde hasta sayısı düşüşe geçiyor. Çünkü ağır kış koşulları nedeniyle kırsal kesimde yaşayan hastalarımızın tedavi için gelme şansı olmuyor. Bu nedenle hareketlilik yaz aylarında başlıyor.” dedi. Kanserin toplum tarafından doğru algılanabilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Koca, “İnsanımız henüz daha kanser konusunda yeterli bilince sahip değil. Bu hastalıkla ilgili olarak bizim topluma daha çok açılmamız ve bilgi vermemiz gerekiyor. Bu yönde de tüm imkanlarımızı zorluyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Organ bağışında gerideyiz
GHA/ Sona ermesine sadece 15 günün kaldığı 2009 yılı, organ bağışı anlamında ...
Domuz Gribinde bilinçlendirme atağı
GHA/Erzurum’un Oltu ilçesindeki ilköğretim okulu öğrencileri, Enfeksiyon ...
7 Erzurumluyu kaybettik
İHA/Erzurum'da Pandemik grip (domuz gribi) sebebiyle bugüne kadar 7 kişinin ...
 
Dadaş hekimden ilginç yöntem
İHA/Diş Hekimi Timur Eminoğlu, dişçi korkusu yaşayan hastalarını 'Bilinçli ...
Öğrencilerden örnek kampanya
İHA/Oltu 25 Mart İlköğretim okulu İzcilik, Sağlık ve Temizlik kolu kulübü ...
Domuz gribi 415 can aldı
İHA/Sağlık Bakanlığı, "domuz gribi" nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ...
 
Aşı talebi artış sürecinde
İHA/Sağlık Bakanı Akdağ, domuz gribi nedeniyle aşılanma konusunda ciddi ...
Akdağ katkı payını değerlendirdi
İHA/ Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin DTP'nin kapatılmasıyla ...
İşçilere sağlık eğitimi verildi
CİHAN/Erzurum Alınteri Derneği tarafından düzenlenen seminerle uzman doktor ...
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor Erzurum’a ne kazandırır
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ahlâkın Ahlaksızlığı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İlleri var bizim ile benzemez
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Montaj Düşüncenin Yükselişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bir Medeniyetin Asıl Sermayesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hürmüz'den Geçen Sadece Petrol Değildir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva