ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
FETÖ hükümlüsü yakalandı
FETÖ hükümlüsü yakalandı
İl Tarımdan yangın bilgilendirmesi
İl Tarımdan yangın bilgilendirmesi
Büyükşehir Damal’da halk ekmek fırını açtı
Büyükşehir Damal’da halk ekmek fırını açtı
Hurufat Baskı Müzesi Özel Müze statüsü kazandı
Hurufat Baskı Müzesi Özel Müze statüsü kazandı
Erzurum MEM’de Ekici dönemi
Erzurum MEM’de Ekici dönemi
HABERLER>EĞİTİM
8 Temmuz 2010 Perşembe - 06:30

Nüfus bilgilendirme eğitimi devam ediyor

ERZURUM - Erzurum’da, aralarında mahalle muhtarları ve evlendirme memurlarının da bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının personellerine yönelik olarak verilen nüfus bilgilendirme eğitimlerinde yolun yarısına gelindi. Haziran ayında başlanan eğitimlerin güney ilçeleri kapsayan etabı tamamlanırken, önümüzdeki günlerde de, kuzey ve merkez ilçelerde eğitimlere başlanacak. Erzurum’un 20 ilçesini kapsayacak olan çalışmayı, ilçe nüfus müdürlükleri yürütecek. Yılsonuna kadar yürütülecek olan eğitim çalışmalarının ardından hazırlanacak olan rapor ise, bakanlığa sunulacak.

Nüfus bilgilendirme eğitimi devam ediyor

Erzurum’da, aralarında mahalle muhtarları ve evlendirme memurlarının da bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının personellerine yönelik olarak verilen nüfus bilgilendirme eğitimlerinde yolun yarısına gelindi. Haziran ayında başlanan eğitimlerin güney ilçeleri kapsayan etabı tamamlanırken, önümüzdeki günlerde de, kuzey ve merkez ilçelerde eğitimlere başlanacak. Erzurum’un 20 ilçesini kapsayacak olan çalışmayı, ilçe nüfus müdürlükleri yürütecek. Yılsonuna kadar yürütülecek olan eğitim çalışmalarının ardından hazırlanacak olan rapor ise, bakanlığa sunulacak.
//KAYA EĞİTİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, Erzurum’daki mahalle muhtarları, evlendirme memurları, il özel idare müdürleri ve hizmet olmak üzere müracaat edilen kurum personelini kapsayan eğitimlerin güney etabının tamamlandığını bildirdi. Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman, Köprüköy, Horasan ve Pasinler ilçelerindeki eğitimlerin tamamlandığını kaydeden Mehmet Kaya, önümüzdeki günlerde merkez ilçeler başta olmak üzere, Valilik tarafından belirlenen takvime göre kuzey ilçelerinin de eğitim programına alınacağını kaydetti. Haziran ayından başlayarak, Erzurum’un 20 ilçesinde verilmesinin planlandığı eğitimlerin, 2010 yılı sonuna kadar devam edeceğini anlatan Kaya, eğitim seminerlerinde adres kayıt sistemi ve nüfus işlemleri hakkında personellerin bilgilendirileceklerini dile getirdi.
//ÇALIŞMA TAMAMLANDIKTAN SONRA RAPOR HAZIRLANACAK
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, “Nüfus Kayıt Sistemi’ne ulaşabilecek teknik altyapıyı tamamlamış olan muhtarlarımız, kimlik paylaşım sistemine erişebilmekte ve talep edilmesi halinde yerleşim yeri ve adres bilgilerinde değişiklikler yapabilmektedir. Yürüttüğümüz eğitim toplantılarımızda, bu sistemin yaygın biçimde kullanılmasını teşvik etmekle birlikte, sistemin faydalarını da anlatıyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Eğitim faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından Erzurum’daki çalışmaların ve sonuçlarının anlatıldığı raporu, Genel Müdürlük eliyle bakanlığa ulaştıracaklarını anlatan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, “Adres kayıt ve kimlik paylaşım sistemini en verimli biçimde kullanarak, vatandaşa verilen hizmetlere hem kalite, hem de sürat kazandırmayı planlıyoruz. Bu sayede kurumumuzun hem merkez, hem de ilçelerde verdiği hizmetler yepyeni bir vizyona kavuşturulmuş olunacak. Bu eğitim programını, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün 27 Nisan 2010 tarih ve 30441 Yazılı Emri doğrultusunda yürütüyoruz” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan Giresun’a Gönül Köprüsü
AHMET BİLGE(İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Gönül Köprüsü” projesi ...
Kuran Kurslarına sempozyum yaklaşımı
Tortum İlçe Müftülüğü ve Yakutiye İlçe Müftülüğü Atatürk Üniversitesi ...
Ailelere internetkafe uyarısı
İHSAN KUMRU (GHA) – Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, yaz tatili dolayısıyla ...
 
SBS sonuçları Perşembe günü açıklanacak
İlköğretim 8. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 18 bin adayın girdiği ...
Öğretmenlik başvurularında son gün
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 9 bin 584 kadroya görevlendireceği sözleşmeli ...
Savacı'dan eğitime destek
MURAT ÇANKAYA(İHA) - Erzurum’un Oltu İlçesinde İMKB Yatılı İlköğretim ...
 
Üniversiteye maskot davası
Erzurum'un 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği ...
A.Ü’den ‘Kültürlerarası Köprü’
ÖZLEM ABUŞOĞLU – ERZURUM gazetesi/Atatürk Üniversitesi’nin 4 yıldan beri ...
Tıp fakültesinde 40.dönem gururu
ERZURUM(GHA) - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2009-2010 yılı 40. Dönem ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Ruhsal körlük, dijital çağın yeni ilkel hali
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva