ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sendikalar iftarda buluştu
Sendikalar iftarda buluştu
Kars yolunda kaza: 2 yaralı
Kars yolunda kaza: 2 yaralı
Taşdemir: 3 puan bizim için çok önemliydi
Taşdemir: 3 puan bizim için çok önemliydi
Trendyol 1. Lig: Sivasspor: 1 - Ümraniyespor: 0
Trendyol 1. Lig: Sivasspor: 1 - Ümraniyespor: 0
Koşukavak: Play-off hedefini sürdüreceğiz
Koşukavak: Play-off hedefini sürdüreceğiz
HABERLER>GUNCEL
11 Şubat 2008 Pazartesi - 00:00

Minibüsçülere nezaket dersi

Erzurum’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve servis sürücülerine yönelik bir seminer düzenlendi. Seminerde nezaket kuralları hatırlatılarak, yolcu memnuniyetinin ön planda tutulması istendi.

Minibüsçülere nezaket dersi

Minibüsçülere nezaket dersi Erzurum’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve servis sürücülerine yönelik bir seminer düzenlendi. Seminerde nezaket kuralları hatırlatılarak, yolcu memnuniyetinin ön planda tutulması istendi. TRAFİK KURALLARI ANLATILDI Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Kars kapı semtindeki İtfaiye Daire Başkanlığı binasında düzenlenen seminere çok sayıda minibüs ve servis şoförleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire başkanlığı ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince seminerde katılımcılara bilgiler verilirken, yolculara karşı nezaket ve kibarlık konuları anlatıldı, trafik kurallarına riayet edilmesi istendi. ŞİKAYETLER AZALDI! Seminerde bir konuşma yapan Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Özengiz, 2005 yılından itibaren muavinlerin kaldırılmasıyla büyük bir mesafe alındığını ifade ederek, yolcuların memnuniyeti için sürücülerin de azami özen gösterdiklerini belirtti. Özengiz, “Eskiden yolculardan bir çok sorun, şikayet telefonu alıyorduk. Ama artık bunu en aza indirdik. Araçlarımızın çoğusu yeni.” diye konuştu. TOPLU TAŞIMADA KALİTE KRİTERİ Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Durak Bulut, İtfaiye Müdürlüğündeki toplantıda yaptığı konuşmada, her yıl periyodik olarak düzenlenen bu toplantının amacının gelişmiş ülkelerdeki toplu taşıma kriterlerine ulaşmak olduğunu söyledi. Sürekli artan araç trafiğinin ve yolcu kapasitesinin, toplu taşıma araçlarının sürücülerine büyük sorumluklar yüklediğini ifade eden Bulut, ''Bu nedenle ehliyet sahibi olmakla toplu taşıma aracı kullanmak arasında fark olmalıdır. Sürücü hem araçtan, hem de taşıdığı yolculardan sorumludur. Böylesine sorumluluğu ağır olan işi yapanların da uygun eğitimi almış olması gerekir'' dedi. TOPLANTI SORUNLARI DÜZELTECEK Mİ? Gerekli eğitimi almayanların kullandıkları aracı temiz tutmalarının da beklenemeyeceğini ifade eden Bulut, ''Nitekim toplu taşıma araçlarının büyük bir kısmı iğrenç içindedir. Örtülerdeki kir içinde, döşemeler paramparçadır. Sürücülerimizin bu konulara dikkat etmesini istiyoruz'' diye konuştu. YOLCULARA NAZİK DAVRANIN İKAZI Sürücülerin her ne olursa olsun yolculara nazik davranmaları gerektiğini anlatan Bulut, şöyle konuştu: ''Sürücülerin nezaket kurallarının dışına çıkarak söz ve hareketlerle yolcuları rahatsız etmesi, yolcularla emir verir gibi konuşması, yolcuların eleştirilerine de karşılık vermesi ve tartışması kesinle yasaktır. Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.'' Toplantıya, toplu taşıma araçlarının sürücüleri ile araç sahipleri katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
100 çocuk kayakçı sertifikası aldı
Türkiye’nin çeşitli illerinden Erzurum’a gelip, Devlet Su ...
İzmit’teki Dadaş hanımlar sağlık konferansında bir araya geldiler
Erzurumlular Vakfı İzmit Şubesi Kadın Kolları üyeleri tarından geleneksel ...
Üretici artık yerli tohumlarla üretim yapacak
Erzurum Tarımsal Araştırma Enstitüsü, ülkede her yıl milyonlarca dolar ...
 
İşçi Emeklileri Derneği İkinci Başkanı Ateş, Milletvekillerine sitem etti
Gazetelerde değil yanımızda olun! Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Erzurum ...
Kış, iletişimin dengesini bozuyor
Erzurum’da kış mevsiminin en ağır şartlarının yaşandığı Ocak ve ...
SANAL ORTAMIN GÜNDEMİ, BAŞÖRTÜSÜ SORUNU
Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması yönünde başlatılan çalışmalar, ...
 
TARET BESİCİ BEKLİYOR
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Abdullah Damcı TARET Projesi ...
"Türkiye Okuyor" kampanyası başladı
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nce başlatılan “Türkiye ...
Aziziye rakiplerine şans tanımıyor
Deplasmanlı Hentbol 1.liginde mücadele eden Erzurum Aziziye Koleji Hentbol ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva