Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor galibiyet serisini bozmadı: 0 - 3
Erzurumspor galibiyet serisini bozmadı: 0 - 3
Küçükoğlu’ndan 28 Şubat açıklaması
Küçükoğlu’ndan 28 Şubat açıklaması
Fırat: 28 Şubat zihniyeti bitmemiştir
Fırat: 28 Şubat zihniyeti bitmemiştir
Oltu'da hastaya ulaşma operasyonu
Oltu'da hastaya ulaşma operasyonu
Türkiye kar kalınlığı en'leri açıklandı
Türkiye kar kalınlığı en'leri açıklandı
HABERLER>GUNCEL
18 Nisan 2008 Cuma - 00:00

Mera Yasağına Tepki

Erzurum Merkez’e bağlı köyler ile Dumlu ve bağlı köylerde, Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü’nün ıslah kapsamında aldığı mera yasağının kaldırılması istendi..

Mera Yasağına Tepki

Mera Yasağına Tepki Erzurum Merkez’e bağlı köyler ile Dumlu ve bağlı köylerde, Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü’nün ıslah kapsamında aldığı mera yasağının kaldırılması istendi. Söz konusu bölgelerdeki meralarda hayvan otlatılmasının yasaklanması nedeniyle, Dumlu ve bağlı köylerde hayvanların beslenemediğini öne süren köylüler yasak kararının yeniden gözden geçirilmesini istediler. Meralara çıkartılamadığı için ahırlara kapatılan hayvanlardan son bir ay içerisinde 100’e yakınının telef olduğunu öne süren köylüler, köylerdeki büyük ve küçükbaş hayvanların açlıkla karşıya bulunduğunu iddia ettiler. DUMLU’YA BAĞLI KÖYLÜLER: MERA YASAĞININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu Başkanı Timur Topaloğlu “Alınan bu karardan vazgeçilmeli. Şuan elimiz kolumuz bağlı bir şekilde oturuyoruz. Sayın Valimiz ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri bu kararı yeniden değerlendirmeli. Yoksa Dumlu başta olmak üzere birçok merkeze bağlı yerleşim biriminde hayvancılık tarihe karışacak.” diye konuştu. Refik Kızıl, Eyüp Kızıl, Nuri Kızıl, Raci Günday, Mevlüt Kandemir ve Serdar Doğan adlı çiftçiler ise, bölge açısından önem arz eden meralarda uygulanan otlatma yasağı uygulamasının hayvancılığın gelişmesi için kaldırılması gerektiğini ifade ettiler. MERALAR YASAĞI 1 MAYIS’TA SONA ERECEK Öte yandan konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Doğu Anadolu Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı ise, meraların 1 Mayıs tarihine kadar yasak dahilinde bulunduğuna dikkati çekerek, “Bu durum sadece Erzurum’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında aynıdır. İlkbahar mevsimi olması nedeniyle meralardaki otlaklar yeni gelişmekte olduğu için, bu dönemlerde meralarda hayvan otlatmak çok sakıncalıdır. Çünkü hayvanlar otlarken, meralardaki otları kökleriyle birlikte çekmekte ve meraları tahrip etmektedirler. Bu yasak 1 Mayıs tarihine kadar devam edecek” diye konuştu. MERA YASAĞI HAYVAN ÖLÜMÜNE YOL AÇMAZ Ilıcalı, ahırlarda hayvan bakımının oldukça güç olduğunu, Erzurum’daki köylülerin de bu anlamda büyük sıkıntı çektiklerine vurgu yaparak, “Ben çiftçilerimizi çok iyi anlıyorum. Ancak ölümlerin bu sebeplerden olacağına pek ihtimal vermiyorum.” dedi. Ilıcalı, devletin meraları koruma altına almasının gayet doğal bir durum olduğuna işaret ederek, “Devlet meralarını koruma altına alırken, hayvanını ahırlara kapatmak zorunda kalan çiftçiye düşünmeli, yem ihtiyacını gidermelidir” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atınç’tan Hat Sanatı’na Destek
Erzurum’da İsm-i Nebî Hat Sergisi açacak olan Nun Mektebi hat sanatçıları ...
Liseli Mucitler, Gelecek Vaadediyor
Liseli mucitler, portakal kabuğundan yakıt, röntgen filminden gümüş elde etti.
Tmo'nun Pirinç Satışı 10 Katına Çıktı
Pirinç fiyatlarının spekülatif nedenlerle arttığı ortamda, düşük fiyatla ...
 
Çilekçi Baba’dan , İl Tarımına Ahududu Desteği
Oltu ilçesi ve yöresinde Çilekçi Baba adıyla tanınan ve Ali Rıza Kaya(70), ...
Erzurum’da 100 Hemofili Hastası Var
Hemotolog Uzman Dr. Elif Güler Kazancı, Erzurum'da 100 hemofili hastası ...
Oltu Taşlı Projeye Ödül
Oltu Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri Erzurum’da yapılan proje ...
 
Tortum İnternet Evi’ne Kavuştu
Tortum ilçesinde Telekom İl Müdürlüğü tarafından internet evi açıldı.
Siyaset Akademisi İlk Mezunlarını Veriyor
AK Parti Genel Başkanlığının proje kapsamında siyasetçi yetiştirmek için ...
İDT ''Bir Garip Orhan Veli''yi Sahneliyor
İzmir Devlet Tiyatrosu, ''Bir Garip Orhan Veli'' adlı oyunu Erzurum'da sahneleyecek.
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Barışın Kumarı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva