ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güzel Sanatlar Müzesi ‘Özel Müze’ statüsü kazandı
Güzel Sanatlar Müzesi ‘Özel Müze’ statüsü kazandı
Büyükşehirden toplu ulaşımda düzenleme
Büyükşehirden toplu ulaşımda düzenleme
Sivas'ta 106. Yıldönümü coşkusu
Sivas'ta 106. Yıldönümü coşkusu
Konyaspor kamp için Erzurum'u seçti
Konyaspor kamp için Erzurum'u seçti
 Meteorolojiden yüksek sıcaklık uyarısı
 Meteorolojiden yüksek sıcaklık uyarısı
HABERLER>GUNCEL
30 Eylül 2009 Çarşamba - 03:08

Mantoloma yoksa, ruhsat da yok

CİHAN/Erzurum Palandöken Belediyesi mantolama projesi olmayan yeni binalara kış koşullarına uygun olmadığı gerekçesiyle ruhsat vermiyor.Belediye Başkanı Bulutlar, mantolamanın vatandaşın yararına olduğunu belirterek yeni projelerin tamamında yalıtım koşulu aradıklarını ifade etti.

Mantoloma yoksa, ruhsat da yok

Erzurum Palandöken Belediyesi mantolama projesi olmayan yeni binalara kış koşullarına uygun olmadığı gerekçesiyle ruhsat vermiyor.
Erzurum'da kış koşullarının yoğun olarak yaşandığını dile getiren Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, mantolamanın vatandaşın yararına olduğunu belirterek yeni projelerin tamamında mantolama koşulu aradıklarını ifade etti. İnşaatı devam eden binalara da aynı şartı koyduklarının altını çizen Bulutlar, vatandaşların da bu konuda bilinçlendiğini dile getirdi.
30 PROJE GERİ ÇEVRİLDİ
Mantolama olmayan 30 projeyi geri çevirdiklerini kaydeden Başkan Bulutlar, artık müteahhitlerin kendilerine mantolama projeleriyle birlikte geldiğini söyledi.
Mantolamanın yüzde 50-60 oranında enerji tasarrufu sağladığının dile getiren Bulutlar, bunu yaygınlaştırmak ve özendirmek için çalıştıklarını ifade etti. Uygulamanın yaygınlaştırılması için apartman yöneticileriyle toplantılar düzenlediklerini vurgulayan Bulutlar, olumlu sonuçlara ulaştıklarını dile getirdi.
EMEKLİ SORUNU
Bölgelerinde emekli vatandaşların yoğunlukta olması nedeniyle vatandaşların biraz daha isteksiz davrandığını söyleyen Bulutlar, bunu da bankalarla anlaşarak kredi kolaylığı ile aşmaya çalıştıklarının altını çizdi.
DOĞALGAZA TALEP YOK
Mantolama yapılması sonucu bunun geri dönüşümünü vatandaşların yaşayacağını söyleyen Bulutlar, "Vatandaşımız yıllık bin TL yakıta öderken mantolama sonucu 400-500 TL para ödeyecek. Mantolamaya verdiği paranın geri dönüşümünü en kısa zamanda görecek." dedi.
Bulutlar, kömürle daha iyi ısındığını savunan vatandaşların doğalgaza geçmede isteksiz davrandığını vurguladı. Bulutlar, "Mantolama ile kömür tüketimi de azalacak. Böylece hava daha az kirlenecek. Vatandaşlarımız doğalgazla da aynı şekilde ısınma imkânı bulacak." diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Talat Dündar [email protected]çtr 30 Eylül 2009 Çarşamba 09:04

SAYIN BAŞKAN TEBRİKLER NİHAYET ERZURUMLU DA TEKNOLOJİYE İNANDILAR. NE VAR Kİ...!!!! ERZURUMLU SESİNİ VE ETKİNLİĞİNİ SİYASİLERE DUYURAMIYORLAR DEFALARCA YORUMLARIMDA YAZDIM KIŞ AYLARIN DA DOĞAL GAZDAN KDV VE DİYER VERGİLER ALINMASIN BURADA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ MUHTARLAR,MÜHENDİS ODLARI ,TİCARET ODA VE BORSALARI EMEKLİ DERNEKLERİ VE DİĞERLERİ SESLERİNİ DUYURSUNLAR 150 m2BİR DAİRE BİR YILDA 1500 YTL DEN AZ OLMAMAK ÜZERE ISINMAZ İŞTE GÖÇÜN ESAS NEDENLERİNDEN BİRİ DE BUDUR. HAYDİ ERZURUMLULAR SESİNİZİ DUYURMANIN TAM ZAMANIDIR.ÖRGÜTLENİN MİLLET VEKİLERİNE PARTİ BAŞKANLARINA YAZILI VE SÖZLÜ DİLEKLERİNİZİ İNSANLIK NAMINA VE KENDİ MENFAATİNİZ İÇİN ÇALIŞINIZ.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’de çağdaş yapılaşma adımı
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Kale Çayının ıslah çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Müftülük, temel atmaya hazırlanıyor
Erzurum Müftülüğü’ne yeni hizmet binası kazandırılması yönündeki çalışmalar ...
Kestaneciler işbaşı yaptı
Kış mevsiminin habercisi olarak görülen kestaneciler Erzurum caddelerinde ...
 
Hac heyecanı başlıyor
Erzurum’dan hacca gidecek olan 773 hacı adayı için 3 Ekim’den itibaren ...
Oltu’da örnek çalışma
Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Gökçedere köyü’nde 25. Mekanize Tugay Komutanlığı’nca, ...
Pasinler rekor peşinde
Pasinler ilçesindeki kaleye, Erzurum’un en büyük bayrağı dikilecek. Pasinler ...
 
Kış yüzünü gösterdi
Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesiminde soğuk hava etkili olmaya başlarken, ...
Sosyal ormancılık atılımı
Erzurum Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur, sosyal ormancılık çalışmaları ...
İçme suyu tepkisi
Erzurum’da Çat Barajıyla beslenen şehir şebeke suyuyla ilgili değerlendirmeler, ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva