ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Pendikspor, Rogerio Thuram'ı kadrosuna kattı
Pendikspor, Rogerio Thuram'ı kadrosuna kattı
Bayburt'ta 'Dede Korkut Cirit Müsabakası' düzenlendi
Bayburt'ta 'Dede Korkut Cirit Müsabakası' düzenlendi
Rasheed Akanbi Boluspor’da
Rasheed Akanbi Boluspor’da
Sarıyer'in yeni teknik direktörü Şenol Can oldu
Sarıyer'in yeni teknik direktörü Şenol Can oldu
Pendikspor'a Hırvat stoper
Pendikspor'a Hırvat stoper
HABERLER>GUNCEL
27 Şubat 2008 Çarşamba - 00:00

MÜSİAD, ERZURUM GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Bir süre önce gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yeniden MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı’na seçilen Dursun Yıldız, yeni yönetimiyle dün habercilerin karşısına çıktı.

MÜSİAD, ERZURUM GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

MÜSİAD, ERZURUM GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ Bir süre önce gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yeniden MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı’na seçilen Dursun Yıldız, yeni yönetimiyle dün habercilerin karşısına çıktı. Yerel ve yaygın basın çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya gelen MÜSİAD Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu, hem tanıştı, hem de gündemdeki konularla ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu. ERZURUM’UN ANKARA’DA ÖZEL YERİ VAR MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dursun Yıldız, Erzurum’un, Anadolu’da çok önemli bir yeri olduğuna işaret ederek, bu yüzden Erzurum’un kalkınmasının, bölgenin ve ülkenin kalkınması anlamına geleceğini kaydetti. MÜSİAD’ın bir süre önce Elazığ’da gerçekleştirdiği ve başkanlığını Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yaptığı sektörler kurulu toplantısında, Erzurum için çok önemli kararın çıktığını açıklayan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dursun Yıldız, “Erzurum’daki meraların, kira usulüyle yerli ve yabancı besicilere tahsis edildiğini hepimiz biliyoruz. Meralarımızın ıslah sorunu ile karşı karşıya bulunduğu da diğer bir gerçektir. Tarım ve Köyişleri Bakanımız Sayın Mehdi Eker, Erzurum’daki meraların, ıslah edilmek şartıyla yerli besicilere en az 30 yıllığına kiraya verileceği sözünü verdi. Yani Erzurum’da besicilikle uğraşan çiftçilerimiz, meralardan sembolik rakamlar mukabilinde en az 30 yıl istifade edebilecekler. Bu sayede hem hayvancılık ivme kazanmış olacak, hem de tahrip edilme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan meralarımız ıslah edilmiş olacak” diye konuştu. MERALARLA İLGİLİ DÜZENLEME Erzurum’un yüzde 65’inin meralarla kaplı olduğuna dikkati çeken Dursun Yıldız, bu potansiyelin verimli kullanılabilmesinin ancak ıslahla mümkün olabileceğine vurgu yaparak, “Halihazırda uygulanmasına devam edilen kiralama işlemiyle, Erzurum’a özellikle dışarıdan gelen kimi besiciler, meraların korunması konusunda gerekli hassasiyeti göstermiyorlar. Bu sorunu devletim çeşitli kademeleri de zaman zaman dile getirdi. Fakat Türkiye’de bir ilk olacak olan bu yeni uygulama sayesinde, meralarımızdan hem yerli besiciler faydalanabilecek, hem de meraların ıslahı kanuni bir zorunluluk olacak” şeklinde konuştu. BAKAN EKER SÖZ VERDİ Yıldız, Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker’in; “Meraları ıslah etmek ve korumak kaydıyla uzun vadede kiralamak isteyen Erzurumlu besicilerin destekçisi benim, onlara yardımcı olacakta benim” dediğini hatırlatarak, uygulamanın, tarım ve hayvancılık sektörlerinin birbirini desteklemesi ve gelişmesi açısından son derece önem taşıdığını kaydetti. Öte yandan habercilerin, Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürlüğü’nün kapatılması yönündeki sorularını da yanıtlayan Dursun Yıldız, “Bu gelişme, Erzurum esnafı için atılmış en olumlu ve somut adımlardan olmuştur. Bunu esnafa da sorabilirsiniz. Bizi bu yönde çok sayıda esnaf arkadaşımız aradı ve tebrik etti” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evdeki Elektrikli Aletlere Dikkat
Başta televizyonlar olmak üzere, elektrikli aletlerin, yaydığı radyasyon ...
EMNİYET KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
Erzurum'da yapılan aramalarda bin 170 paket kaçak sigara ele geçirildi.
EFE:GİRİŞİM BAŞLATTIK
Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, Ilıca ilçesinin isminin değiştirilmesinin ...
 
Açlık Sınırı 715 YTL Oldu
Türk-İş'in araştırmasına göre, bu ay dört kişilik ailenin açlık sınırı ...
KEŞKE HEP BÖYLE GİTSE…
2008 Yılı Ocak Ayında Verilen KOBİ Yatırım Teşvik Belgelerinin dağılım ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLUYORUZ BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ Türk Silahlı ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
2001’E GÖRE OTOMOBİL SAYISI YÜZDE 20 ORANINDA ARTTI Araç ...
İSPİR'DE KURTULUŞ COŞKUSU YAŞANDI
İspir ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 90.yıldönümü törenle kutlandı.
İngiliz Kayakçılardan Türk Bayraklı Gösteri
Dünyanın ünlü freestlye kayakçılarından İngiliz Alexander Henry Learmond ...
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva