ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
6 takım sezona yeni teknik direktörle girecek
6 takım sezona yeni teknik direktörle girecek
Jandarmadan kaçak göçmen operasyonu
Jandarmadan kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum'da bir ayda 160 bin 775 kişi sorgulandı
Erzurum'da bir ayda 160 bin 775 kişi sorgulandı
Turan, 'Şehrimizin rekabet gücünü artıracağız'
Turan, 'Şehrimizin rekabet gücünü artıracağız'
HABERLER>EKONOMİ
28 Mayıs 2011 Cumartesi - 08:23

MMO’dan akaryakıt istasyonu uyarısı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Solak, “LPG istasyonlarında çalışanların gerekli eğitimlerden geçirilmiş olması gerekirken, Erzurum’daki istasyonların büyük bir bölümünde bu konuda sıkıntı var.” dedi.

MMO’dan akaryakıt istasyonu uyarısı

ERZURUM(GHA) – Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Solak, “LPG istasyonlarında çalışanların gerekli eğitimlerden geçirilmiş olması gerekirken, Erzurum’daki istasyonların büyük bir bölümünde bu konuda sıkıntı var.” dedi.
LPG istasyonlarında çalışan personellerin, kanun gereği çeşitli eğitimlerden geçirilmiş olması gerektiği bildirildi. Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Solak, ülkede kullanımı hızla yaygınlaşan sıvılaştırılmış petrol gazlarının tüketiciye ekonomik, kaliteli ve güvenli ulaşması ve sektördeki faaliyetlerin bu kapsamda düzenlenmesi, yönlendirilmesi, gözetimi ve denetimi amacıyla çeşitli yasal düzenlemelerin bulunduğunu hatırlattı. Solak, “5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu 02.03.2005 tarihinde yayımlanmıştır. Kanunun 15. maddesi ile LPG piyasasında görev yapan sorumlu müdür, tanker şoförü, dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüp dağıtım personeli, tanker dolum personeli, test ve muayene elemanları ve oto gaz LPG dolum personeli, pompacılar ile tesisat, projelendirme ve imalatında görev alan diğer personelin, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği-TMMOB‘ye bağlı ilgili Meslek Odası tarafından eğitilmesi zorunlu hale getirilmiştir.” diye konuştu.
EĞİTİM İKAZI
Yine 15’inci madde ile eğitime ilişkin esas ve usullerin yer alacağı yönetmeliğin TMMOB ile EPDK tarafından müştereken hükme bağlandığını anlatan Zeynep Solak, “TMMOB ile EPDK tarafından yapılan hazırlıklar sonucunda, EPDK, Sıvılaştırılmış petrol gazları piyasasında görev alacak personele, hizmete yönelik olarak verilecek eğitimlerle piyasadaki teknolojik gelişmelerin takibi, hizmet kalitesinin arttırılması, mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışların kazandırılması, çevreye verilebilecek zararın ve ekonomik kayıpların önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması hedefiyle, 25 Mart 2006 tarih ve 26119 sayılı Resmi Gazetede Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim Yönetmeliğini yayımlamıştır. Yönetmelik ile LPG piyasasında görev yapacak olan sorumlu müdürler ve diğer personelin eğitimi ve belgelendirilmesi zorunlu hale getirilmiş, eğitim konuları belirlenmiş ve eğitimlere ilişkin uygulamalar konusunda TMMOB‘ye bağlı Meslek Odası olarak Makina Mühendisleri Odasına da görev verilmiştir. LPG Piyasasası Eğitim Yönetmeliği ve LPG Piyasasası Sorumlu Müdür Yönetmeliğinde anılan Kanun hükümlerinin uygulanmasına yönelik olarak; oto gaz LPG istasyonunda çalışan pompacılar ve personelin, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) ne bağlı ilgili meslek odalarından gerekli eğitimleri almak suretiyle LPG Yetkili Personel belgesi almaları ve oto gaz istasyonlarında sorumlu müdür bulundurulması zorunluluğunu getirilmiştir. Kanunun amir hükümleri gereğince, oto gaz istasyonlarında çalışan personelin yaz aylarının gelmesi ile birlikte gerekli eğitimi almaları gerekmektedir,yaptığımız araştırmalarda halen bu eğitimi almadan oto gaz istasyonlarında çalışan personellerin olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız,bu eğitimleri almamış olan işletmelerin; idari ve cezai müeyyidelere maruz kalınabileceği bilinmelidir.” şeklinde konuştu.
Eğitim taleplerini karşılama yönünde Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilciliği’nin alt yapı, donanım ve eğitmen açısından yeterli ve hazır olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydeden Zeynep Solak, “İlgili firma, kuruluş ve şahısları halkın can ve mal güvenliğiyle daha fazla oynamamaları ve cezaya tabi tutulmamaları için uyarıyor ve yasal süresi içinde ilgili personelin eğitimi için temsilciliğimize başvurmaya çağırıyoruz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Organik bal dönemi başlıyor
Organik tahıl, organik pancar ve organik süt derken, Erzurum’da şimdi ...
Öztürk tarım sektörünü değerlendirdi
Vali Öztürk hayvancılığın Erzurum için önemine değindi. Vali Öztürk: ...
Köylere iskan desteği
Erzurum’da, Tortum ilçesine bağlı Tipili ve Taşbaşı, Aşkale ilçesine bağlı ...
 
Yapılandırmada son dönemeç
Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan 6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının ...
Bağdat’ın yolları İspir Taşı’ndan
Erzurum'un İspir ilçesinde geçen yıl kurulan tesiste üretilen granit parke ...
Palandöken'de yapılandırma mesaisi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yeniden yapılandırma başvurularında ...
 
Ekonomist Dergisi ödülleri açıklandı
Vakıfbank ve Ekonomist Dergisi’nin, “Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı” ...
KUDAKA destekleri açıklandı
KUDAKA’nın 22’nci Yönetim Kurulu Toplantısı Erzincan Valisi Abdulkadir ...
A.Ü.’den modern çiftçilik desteği
Palandöken İlçe Tarım Müdürlüğü ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Şehâdetin coğrafyası yahut bir milletin unuttuğu hatıra
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İnsanlığın En Yüce Değeri
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva