ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uçar, ailelerin heyecanına ortak oldu
Uçar, ailelerin heyecanına ortak oldu
Toplum sağlığı adına iş birliği
Toplum sağlığı adına iş birliği
Erzurum’da YKS heyecanı yaşandı
Erzurum’da YKS heyecanı yaşandı
Erzurum'da alışveriş festivali açıldı
Erzurum'da alışveriş festivali açıldı
Vatandaş sordu, Sekmen yanıtladı
Vatandaş sordu, Sekmen yanıtladı
HABERLER>SİYASET
1 Aralık 2005 Perşembe - 00:00

MHP’DEN TESEV'E TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkan Yardımcısı Ekrem Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını, ülke bütünlüğü ve bölünmezliğini zedeleyecek davranış ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

MHP’DEN TESEV E TEPKİ

MHP’DEN TESEV'E TEPKİ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkan Yardımcısı Ekrem Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını, ülke bütünlüğü ve bölünmezliğini zedeleyecek davranış ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini söyledi. ÖZTÜRK GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ Yaptığı yazılı açıklamayla gündemdeki konuları değerlendiren Ekrem Öztürk, açıklamada şunları belirtti: "Son günlerde Türkiye gündemini oluşturan ,hergün biraz daha artarak devan eden alt-üst kimlik tartışmaları, üniter Türk Devlet yapısı için tehlikeli boyutlara ulaşma eğilimindedir. TÜRK MİLLETİNİ BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ Asırlardır hep üzerinde yaşadığımız önemli coğrafyadan ve güçlü millet yapısından korkan veya iştahı kabaran emperyalist güçler, Türk devletini bölüp parçalamak için çok uğraşmış, fakat, bugüne kadar hiçbir girişimlerinde arzu ettikleri sonuca ulaşamamışlardır. Bunun en bariz örneği Kurtuluş Savaşı'dır. Emperyalistlerin bu emelleri bugün de bitmiş değildir. 1980'li yıllardan beri desteklenen PKK terörü vasıtasıyla bu emellerine ulaşma gayreti içerisinde olmuşlardır. " TESEV CEHALETE ALET OLMUŞTUR Kötü gidişin örneklerinden birisi de TESEV isimli vakıf tarafından yayınlanan bir kitap olduğunu hatırlatan Öztürk , açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verdi:" Bu kitapta Gürcü, Avşar, alevi, sünni, Yörük, Kürt, Dadaş, muhacir gibi kelimeleri birer etnik grup gibi tanımlamıştır. Bu tarif bilinmeden yapıldıysa büyük bir cehalet örneğidir. Yok eğer bilinçli olarak yapılmışsa , bu kitabı yazandan ve TESEV'den hesap sorulmalıdır." Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını , ülke bütünlüğü ve bölünmezliğini zedeleyecek davranış ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini kaydederek şöyle dedi: " Türkiye cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısını, ülke bütünlüğünü ve bölünmezliğini zedeleyecek her türlü davranış ve söyleme karşı çok dikkatli ve uyanık olmalıyız. Büyük Atatürk’te en güzel örneğini bulan Türk Milliyetçileri, daha büyük sorumluluk altındadır. Asırlardır etle tırnak gibi yaşayan, özbe öz kardeşlerimizle bizi kimsenin ayırmaya gücü yetmeyecektir."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DYP, tarım ve hayvancılık
politikasını irdeliyor DYP Merkez Karar Kurul üyesi Suna Kepoğlu, DYP ...
SP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYHAN:
“VERİLEN SÖZLER TUTULMALI” Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat ...
CHP, yatırımları sorguladı
CHP İl Başkanı Ersal Bakan, 2006 yılı bütçesinde Erzurum’da ayrılan ...
 
AK PARTİ'DE SEÇİM TAKVİMİ BELİRLENDİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum teşkilatında belde ve ilçe ...
Milliyetçi Hareket Partisi'nde kongre süreci başladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), önceki gün yaptığı Merkez Yönetim Kurulu ...
Ak Parti öğretmenleri unutmadı
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
 
CHP öğretmenler gününü kutladı
CHP İl Başkanı Ersal Bakan, öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. ...
BBP İL BAŞKANI ALMAZ:
"TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA" Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum ...
AK PARTİ İL YÖNETİMİ ANKARA’YA GİDİYOR
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, il yönetim kurulu ve Belediye Başkanlarıyla ...
 
YAZARLAR
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Kudretin Tel Aviv Kürsülerindeki İtirafı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Buhara’dan Hive’ye, Hokand’dan Bugüne: Kaybettiğimiz Sadece Toprak Değildi
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Canınız sağ olsun çocuklar
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Devletler iyi niyetle değil, ihtiyatla ayakta kalır.
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
"Nazik ziyaretleri için teşekkür ederim..."
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
ErzurumTürk Medeniyetinin Zirvesidir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva