Lise öğrencilerine ek sınav hakkı
9, 10, 11 ve 12. sınıflarda okuyan öğrencilere ek sınav hakkı getirildi. Öğrenciler sadece bu yıl ders sınırlaması olmaksızın istedikleri derslerden ortalama yükseltebilecekler. Sürekli devamsızlık nedeniyle kaydı silinenlerse bu haktan yararlanamayacak.
Ortaöğretimin yeniden yapılandırması kararını alan Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreçte öğrencilerin uygulamadan olumsuz etkilenmemesi için sadece bu yıla yönelik sınav hakkı getirdi.2004-2005 öğretim yılında 9, 10, 11 ve 12 . sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ders sınırlaması olmaksızın istedikleri derslerden ortalama yükseltme, hazırlık sınavlarında başarısız olanlar ise seviye tespit sınavına girecek. Öğrencilerin talepleri 5 Ağustos tarihine kadar alınacak.
Genelgeye göre devamsızlık nedeniyle başarısız olanların durumu, değerlendirmede dikkate alınmayacak. Bütün derslerden en az bir dönem notu bulunanların notları, yıl sonu notu olarak kabul edilecek. Bazı derslerden dönem notu olmayanlar yükseltme sınavına girecek.
Meslek liselerinde teorik ve uygulamalı eğitimden başarısız olanlar da yükseltme sınavına alınacak. 2004- 2005 öğretim yılında sürekli devamsızlık sebebiyle kaydı silinenler, hiç dönem notu bulunmayan ve okuma hakkını kullanmamış sayılanlar ise bu haktan yararlanamayacaklar.