ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Siber doruk takımı Türkiye finallerinde
Siber doruk takımı Türkiye finallerinde
Erzurum POMEM 32. Dönem mezunlarını verdi
Erzurum POMEM 32. Dönem mezunlarını verdi
Erzurum Evi'nde buluştular
Erzurum Evi'nde buluştular
Erzurum ekibi 3'üncü oldu
Erzurum ekibi 3'üncü oldu
ETÜ'de iklim değişikliği çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de iklim değişikliği çalıştayı düzenlendi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
17 Kasım 2008 Pazartesi - 04:49

Kültür’de Çağdaş Sinerji

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü klasik batı müziği kapsamında gençler için piyano kursu açtı. Erzurum’da bir ilk olan piyano kursu konseptinde, kursiyerlerin güzel sanatların esas kollarından olan müziğe Eğillimin artması, gençlerin özellik kazanması amaçlanıyor.

Kültür’de Çağdaş Sinerji

 Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, çocuklara ve gençlere yönelik olarak açtığı sanatsal kurslara bir yenisini daha ekledi. Erzurum’da bir ilke imza atarak, yaş sınırı olmaksızın isteyen herkese piyano eğitimi vermeye başlayan Kültür ve Turizm Müdürlüğü, geleceğin piyanistlerini Erzurum’dan yetiştirmeyi planlıyor.

PİYANO KURSUNA 24 KURSİYER KATILIYOR

Erzurum Kültür Merkezi’nde yeni başlayan piyano kurslarına, şimdilik 24 kursiyerin katıldığı bildirilirken, yeni talep olması halinde sınıf ve öğretici sayısında da artışa gidileceği kaydedildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, bugüne kadar sayısız kurs açtıklarını belirterek, bu yıl bir ilke imza attıklarını söyledi. Erzurum’da bugüne kadar hiç piyano kursu açılmadığına dikkati çeken Fikret Öztürk, Erzurum’daki çocuklar ve gençlerin müziğe gösterdikleri ilgi nedeniyle yeni sezonda piyano kursu açtıklarını ifade etti.

KURSTA YAŞ SINIRI YOK

Piyano kursu için yaş sınırı koymadıklarını, her yaştan müzik meraklısına kapıların ardına kadar açıldığını ifade eden Öztürk, “Piyano kursumuzda şu an itibariyle 24 kursiyeri eğitim alıyor. Normalde kayıt başvuruları sona ermiş durumda, ancak talep olması halinde hem sınıf, hem de öğretici sayısında artışa gidebileceklerini dile getirdi.

Piyano kursunda notadan şan derslerine kadar her türlü eğitimin verildiğini belirten Fikret Öztürk, kursiyerler arasında piyano çalmayı hiç bilmeyenlerin çoğunlukta olduğunu bildirdi.

GÜZEL SANATLARA İLGİ

 Erzurum’daki çocukların ve gençlerin güzel sanatlara duydukları ilginin memnuniyet verici boyutta olduğuna vurgu yapan Öztürk, Haziran ayına kadar devam edecek olan piyano kursunda, geleceğin piyanist şantörlerinin yetişeceğine inandığını söyledi. Öztürk, “Piyano kursumuzda, Cumartesi ve Pazar günleri eğitim veriliyor. Her iki gün boyunca 10’ar saat eğitime tabi tutulan piyano kursiyerlerimiz, performanslarıyla daha yolun başında bizleri şaşırtmaya bile başladılar” dedi.

Öte yandan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, piyano kursu dışında halen devam eden 16 ayrı kursun daha bulunduğuna işaret ederek, toplam kursiyer sayısının da binin üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SMS ve Chat Dili Türkçe’yi Bozuyor
Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ...
700 Yıllık Sır
Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan ve ''Cimcime Sultan'' olarak ...
“Türk Kültürünün İzleri"
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. ...
 
“Türkçeyi Yok Eden Filimler Gişe Rekoru Kırıyor”
Ülkü Erakalın, 60 yıllık sinema, müzik ve tiyatro anılarından oluşan ''Yıldızlar ...
EDT, ''Kafkas Tebeşir Dairesi''ni Sahneliyor
Erzurum Devlet Tiyatrosu, ''Kafkas Tebeşir Dairesi'' adlı oyunu sahneleyecek.
Aziziye İçin Anıt Mezar Önerisi
Aziziye’de kahramanlık destanı yazan mücahitlerin sembolikte olsa bir ...
 
Ozan Ruhani İlgi Bekliyor
Kanser hastası hasta eşini, ömrünün son günlerinde rahat ettirmek isteyen ...
''Yıldızlar Gökte Yaşar'' Erzurum'da Sahnelendi
Yapımcı ve yönetmen Ülkü Erakalın'ın tek kişilik müzikli oyunu ''Yıldızlar ...
Palandöken, Uluslararası Fuarlarda Tanıtılacak
Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Erzurum ve Palandöken Kayak ...
 
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'u yeniden yaşamak
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sağlıkta yeni yönetmelik
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyuncunun Oyunları
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Poşet
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Enseden aslan cepheden kedi kesilmek!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Devletler iyi niyetle değil, ihtiyatla ayakta kalır.
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva