ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçük sırasında madende bulunan işçi o onları anlattı
Göçük sırasında madende bulunan işçi o onları anlattı
Ala: 'Göçük altında kimse yok'
Ala: 'Göçük altında kimse yok'
Gözyaşlarına boğuldular
Gözyaşlarına boğuldular
Göçüğün yaşandığı taş ocağından ilk görüntüler
Göçüğün yaşandığı taş ocağından ilk görüntüler
 Oltu'da taş ocağı çöktü: 3 ölü
 Oltu'da taş ocağı çöktü: 3 ölü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Ekim 2009 Çarşamba - 02:00

Kültür Turizmi Zirvesi

İHA/"Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı" kapsamında bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kültür Turizmi Zirvesi

İspanya'nın Türkiye Büyükelçisi John Los, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Ulrika Richardson-Golinski'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Kars'ta yerel yönetim ve yerel paydaşlar ile ortak programın şu ana kadar geldiği aşamalar gözden geçirildi.
//BÜYÜKELÇİ CLOS KONUŞMA YAPTI
İspanya Büyükelçisi Joan Clos, "Mutlulukla belirtmek isterim ki, Türkiye tam 4 programla bu fondan yararlanmaya hak kazandı. Böylece 3 yıl gibi bir süre içinde Türkiye'deki İspanyol yatırımı aşağı yukarı 17 milyon dolara ulaştı. Tüm bunlar UNDP'nin koordinasyonu ve devletin öncülüğü sayesinde mümkün olabildi. Seçmeler yapılırken ana etkenlerin proje tasarımlarının başarısı ve devletin sahiplenme gücü olduğunu özellikle belirtmek isterim. Teklifler Kars'ta gerçekleşen bu programda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın üstlendiği liderlik örneği de olduğu gibi devletin sosyal politikalarını ve stratejilerini güçlendirme amacı taşımalıydı. Kars programı, paydaşlarla yapılan bir dizi danışma toplantısı sonrasında halihazırda kültür ve turizme dair var olan ulusal politikalara dayanarak oluşturuldu. BM kuruluşları arasındaki sağlam koordinasyon ve yenilikçilik anlayışı programa özel bir katma değer kattı. Türkiye ve İspanya arasında sadece politik seviyede değil, diğer bir çok alanda da gittikçe gelişen mükemmel ilişkiler bu iki ülkeyi önemli stratejik ortaklar haline getirmektedir.Bu sürecin Türkiye ve İspanya'nın birlikte desteklediği BM Medeniyetler İttifakı Girişimi'ne çok güzel bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum" dedi.
//BÖLGENİN DOĞAL VE KÜLTÜREL POTANSİYELİ
Toplantıda, Kars'ın doğal ve kültürel potansiyeli vurgulandı. Eğitimler ve kapasite geliştirme çalışmaları ile bu potansiyelin nasıl harekete geçirileceği, girişimcilerin oluşturacağı ekonomik yararlara ve kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı gruplara sağlayacağı avantajlara dikkat çekildi.
Programın hedeflere ulaşması için Kars'taki yerel aktörlerle birlikte kültürel miras ve turizm yönetişimi alanında stratejiler geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.
Kars İl Kültür Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıya, Kars Vali Vekili Murat Demirci, İspanya'nın Türkiye Büyükelçisi Joan Clos, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Ulrika Richardson-Golinski, Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Ak Parti Kars İl Başkanı Remzi Aras Daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hun öğrencilerle sohbet etti
Erzurum'da düzenlenen 4. Uluslararası Dadaş Film Festivali'ne katılan ...
Konak, 30 Ekim'de Erzurum’da
Türk sinemasında eşine sık rastlanan korku gerilim tarzı filmlere başka ...
Alpin çiçekler sergiyle tanıtıldı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı’nın Doç. Dr. Faris Karahan ...
 
İlk gezilerini Erzurum’a yaptılar
Gümüşhane Özel Bahar İlköğretim Okulu veli ve öğrencileri, eğitim öğretim ...
“Söylenme Söyle”
İHA/Erzurum yeni bir haber portalına kavuştu. Gazeteci Selahattin Şener’in ...
Ödüllü yıldız sanatçılık serüvenini anlattı
İHA/Dadaş Film Festivali'nde, "Hayat var" filmindeki performansıyla en ...
 
En büyük ödül, Erzurumluların sevgisi
İHA/Sinema Oyuncusu Hun festivallerin halkın katılımıyla yapılması gerektiğini ...
'Kız Kardeşim Mommo'ya ödül
Sinema Oyuncusu Hun festivallerin halkın katılımıyla yapılması gerektiğini ...
Erzurumlu aşıklar şölen yaşattı
Sakarya Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen şölende aşıklar kapıştı. Derneğin ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva