Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İl Müftülüğünde Gençlik istişaresi
İl Müftülüğünde Gençlik istişaresi
Meteorolojiden yağış uyarısı
Meteorolojiden yağış uyarısı
Oto Tamir ve İmalatçıları Odasında tebrik trafiği
Oto Tamir ve İmalatçıları Odasında tebrik trafiği
Yol verme tartışması kavgaya dönüştü
Yol verme tartışması kavgaya dönüştü
Emniyetten huzur uygulaması
Emniyetten huzur uygulaması
HABERLER>EĞİTİM
17 Mayıs 2010 Pazartesi - 03:41

Kültür Merkezinden ücretsiz sanat kursu

(GHA)ERZURUM – Üniversitelerin özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul edilen bölümleri için hazırlıklar başladı. Erzurum Kültür Merkezi’nde, özel yetenek sınavlarına ücretsiz hazırlık kursları başladı. Özel yetenek sınavlarına hazırlananların yanı sıra, hemen her yaştan kursiyerin de eğitim aldığı kurslar, hafta içi ve hafta sonları saat 10.00’dan başlayarak 17.00’ye kadar devam ediyor. Kültür Merkezi’nde resim eğitimi alan kursiyerler, havanın da sıcak olmasını fırsat bilerek, bu hafta sonunda bahçe sefası yaptılar.

Kültür Merkezinden ücretsiz sanat kursu

//GSF VE KKEF ORTAK ETKİNLİĞİ
Kültür Merkezi’nde resim eğitimi veren Kurs Hocası Ebru Albeni, ücretsiz resim kurslarını Güzel Sanatlar Fakültesi ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ile ortaklaşa açtıklarını söyledi. Üniversitelerin özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden bölümlerine hazırlık amacıyla açılan ücretsiz resim kurslarına ilginin büyük olduğunu vurgulayan Albeni, “Her yaştan kursiyerimiz var. 65 yaşında olan da var, 15 yaşında olan da var. Ağırlıklı olarak kurslarımızda, özel yetenek sınavına hazırlanan adaylar eğitim alıyor.” dedi. Karakalem eğitim verilen gençlerin, resim yapma konusunda oldukça önemli mesafeler kaydettiklerini belirten Ebru Albeni, eğitimlerin iki uzman nezaretinde sürdürüldüğünü ifade etti. Resim kurslarının açılmasında Güzel Sanatlar Fakültesi ile Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden de çok ciddi destekler aldıklarını belirten Albeni, “Kursiyerlerimize verdiğimiz eğitimlere akademik açıdan da boyut kazandırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
//AÇIK HAVADA RESİM DERSİ
Öte yandan havanın sıcak oluşunu fırsat bilen kursiyerler, bugünkü eğitim faaliyetlerini Kültür Merkezi’nin bahçesinde gerçekleştirdiler. Genellikle karakalem portre çalışan kursiyerler, parlayan güneşin altında resim yaptılar.
Resim Hocası Ebru Albeni, kurs faaliyetlerine iklim şartlarının elverdiği müddetçe renklilik kazandırdıklarını dile getirerek, “Bazen kursiyerlerimizi bahçeye çıkararak, serbest resim yapmalarını da sağlıyoruz. Kimi kursiyerlerimiz tabi at resmi çiziyor, kimi kursiyerlerimiz obje üzerinde çalışıyor, kimileri de, birbirlerinin portrelerini yapıyor.” ifadelerini kullandı. Ebru Albeni, resim kurslarının özel yetenek sınavlarının yapılacağı tarihe kadar devam edecek. Bunun dışında resim de dahil olmak üzere güzel sanatlar alanındaki diğer kurslarımızda faaliyetlere devam edilecek.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dost-El takdir topladı
Oğuz Selim Karahan (CİHAN)- Erzurum'da hizmet veren okuma salonları, Palandöken ...
Final stresini eğlenceyle attılar
Atatürk Üniversitesi öğrencileri final sınavları öncesinde gönüllerince ...
MMO’dan eğitim atağı
İHSAN KUMRU (GHA) – Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği ...
 
19 Mayıs'ta Erzurum’a Gençlik Gezisi
Bağcılar Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun, ...
Anneler Günü’ne ‘Karakız’lı kutlama
MURAT ÇANKAYA(İHA) - Erzurum’un Pasinler ilçesi Milli Egemenlik İlköğretim ...
DES’ten kıyafet serbestisine destek
AHMET AKBUĞA (İHA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube ...
 
Orcuk-Özel Saint Benoit kardeşliği
Yakup Bağıran (CİHAN)- Erzurum Oltu Küçük Orcuk Köyü İlköğretim Okulu ...
Öğretim Üyelerine ‘Erasmus Eğitimi’
YAŞAR YILDIZ (İHA) - Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyeleri Bayburt Üniversitesi ...
“Kendin için Bir Adım At”
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Palandöken Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Meselenin Meselesi
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva