Köyler Hizmete Doyacak
KÖYDES 2008 Etabı Mayıs'ta Başlayacak
İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Bedri Özdemir, 2008 yılı yaz sezonunda köylerde yapacakları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Bedri Özdemir, 2008 yılı yaz sezonunda köylerde yapacakları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
İÇME SUYU OLMAYAN 79 KÖY KALDI
Nisan ayından itibaren KÖYDES projeleriyle ilgili çalışmaların başlayacağını da ifade eden Bedri Özdemir “Özellikle içme suyu olmayan 79 köy kaldı. Bunları da tamamlamayı düşünüyoruz. Kanalizasyon ve yol sıkıntılarımız var bunları da biran önce tamamlamayı düşünüyoruz. Nüfus göçünü önlemek için köylere hizmet götürmek zorundayız. Bizde bunun için çalışıyoruz. 2008 yılı sonuna kadar bu işlerinde büyük bir kısmını bitirmeyi hedefliyoruz. Asfaltlanması gereken 4 bin 990 kilometre yol var. Bu yolların hepsini bitiremeyebiliriz ama biz büyük çoğunluğunu bitirmeye çalışacağız” dedi.
ALT YAPI SORUNLARI AŞILIYOR
Köylerde alt yapı sorunlarının aşılacağını belirten Özdemir, “Özellikle kanalizasyon yapımı konusunda önemli projelerimiz var. 2008 yılı içerisinde üzerinde en çok duracağımız konuların başında geliyor. Geçtiğimiz yol KÖYDES kapsamında gönderilen ödenekten para kalmıştı. Bu yılda bir miktar geleceğini biliyoruz. Mayıs ayı başlarında çalışmalara start vereceğiz” dedi.