ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzurum'dan Türkiye finallerine uzanan başarı
Erzurum'dan Türkiye finallerine uzanan başarı
Oltu ADEM'den yıl sonu sergisi
Oltu ADEM'den yıl sonu sergisi
Görbil Özcan CHP'den istifa etti
Görbil Özcan CHP'den istifa etti
Stadyumda 4 tribün seyirciye açıldı
Stadyumda 4 tribün seyirciye açıldı
Alanyaspor’un Erzurum kampı sona erdi
Alanyaspor’un Erzurum kampı sona erdi
HABERLER>GUNCEL
22 Aralık 2005 Perşembe - 00:00

Kızlar ya okuyacak, ya okuyacak

''Haydi Kızlar Okulu'' kampanyası kapsamında okula kayıtları yaptırılmayan kız çocuklarının kayıtlarının resen yapılacağı, buna rağmen kızlarını okula göndermediği belirlenen velilerin mahkemeye verileceği bildirildi.

Kızlar ya okuyacak, ya okuyacak

Kızlar ya okuyacak, ya okuyacak ''Haydi Kızlar Okulu'' kampanyası kapsamında okula kayıtları yaptırılmayan kız çocuklarının kayıtlarının resen yapılacağı, buna rağmen kızlarını okula göndermediği belirlenen velilerin mahkemeye verileceği bildirildi. Alınan bilgiye göre, Erzurum ve ilçelerinde okula gönderilmeyen kız çocuklarını belirlemek için yapılan çalışmalar tamamlandı. 2005-2006 öğretim yılı kapsamında yapılan tespit çalışmalarında okula gönderilmediği belirlenen 882 kız çocuğundan, 411'inin okula devamı sağlandı. UYARILARI DİKKATE ALMAYAN VELİLERE SORUŞTURMA Okula gönderilmeyen 471 kız çocuğuna eğitim imkanı sağlamak için de çalışmalar sürdürülüyor. Tüm uyarılara rağmen kız çocuklarını okula kayıt yaptırmayan veliler hakkında yasal işlem yapılıyor. Eğitim çağında olan 471 kız çocuğunun okula kayıtları, önümüzdeki günlerde resen yapılacak. Kayıtları yapılan öğrencilerin devamları da takip edilerek, çocuğunu okula göndermediği belirlenen veliler mahkemeye verilecek. İKNA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR- Kız çocuklarına eğitim imkanı sağlanması için Erzurum ve ilçelerinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kız çocuklarını okula göndermeyen velilerin ikna için ev ziyaretleri düzenlenirken, maddi imkansızlık nedeniyle okula gönderilemeyen kız çocukların da tüm masrafları karşılanıyor. Erzurum ve ilçelerinde okula kayıt olmayan eğitim çağında hiçbir çocuğun kalmaması için çabalar devam ederken, okula kayıt olduğu halde devamsızlık yapan öğrenciler de sıkı şekilde takip ediliyor. İl genelindeki ilk tespit çalışmalarına göre devamsızlık yapan 4 bin 704 öğrenci ve velisi ile görüşülerek, bunlardan 459'unun okula devamı sağlandı. Öğrencilerin okula devamını sağlamak için çalışmalar sürdürülüyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
KURSİYERLER İŞ İSTİYORYaklaşık bir aydır açtıkları sergide 6 aydır yaptıkları ...
Tarım sektörü projelendiriliyor
Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Erzurum çiftçisinin gelişmesi açısından ...
ASGARİ ÜCRET YÜKSELDİ
Asgari ücret, 1 Ocak 2006'dan itibaren 16 yaşından büyükler için brüt ...
 
10 İLDE DAHA AİLE HEKİMLİĞİ BAŞLIYOR
KEŞKE ERZURUM DA OLSAYDI Sağlık Bakanlığı'nın pilot uygulama olarak Düzce'de ...
KAR YAĞIŞI ULAŞIMI AKSATTI
Erzurum'da dün sabah erken saatlerden itibaren başlayan kar yağışı ulaşımda ...
PALANDÖKEN HASTANESİ'NDE
PATOLOJİ LABORATUARI HİZMETE GİRDİ Erzurum Palandöken Hastanesi'ne açılan ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısındaki ciddi artış, birikimlerin ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
YAKUTİYE TİYATROYU KÖYLERE TAŞIYOR Erzurum'un alt kademe Yakutiye ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Vatandaşın umudu piyango Milli Piyangonun yılbaşı heyecanı, biletlerin ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kararın Barışı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva