ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Barış ve güven iklimi güçlenmeye devam edecek'
'Barış ve güven iklimi güçlenmeye devam edecek'
'Karabağ zaferi Türk milletinin yeniden diriliş destanı'
'Karabağ zaferi Türk milletinin yeniden diriliş destanı'
‘Aziziye Destanı milli dirilişin sembolüdür’
‘Aziziye Destanı milli dirilişin sembolüdür’
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Sivasspor: 3 - Manisa FK: 2
Trendyol 1. Lig: Sivasspor: 3 - Manisa FK: 2
HABERLER>EKONOMİ
15 Mart 2011 Salı - 02:13

Kırsal Kalkınma’da 2011 yaklaşımı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında makine alımlarının desteklenmesine bu yıl da devam edilecek. Uygulamaya ilişkin tebliğin 10 Mart 2011 Perşembe günü yayımlandığı öğrenilirken, 35 kalemde verilecek destekler için 25 Nisan tarihine kadar başvuruda bulunulabileceği bildirildi.

Kırsal Kalkınma’da 2011 yaklaşımı

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında makine alımlarının desteklenmesine bu yıl da devam edilecek. Uygulamaya ilişkin tebliğin 10 Mart 2011 Perşembe günü yayımlandığı öğrenilirken, 35 kalemde verilecek destekler için 25 Nisan tarihine kadar başvuruda bulunulabileceği bildirildi.
TARIMSAL DESTEKLER SÜRECEK
Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Şenol Taslak, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında verilen makina alım destekleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Üretici çiftçilere 35 kalemde verilecek makina alım destekleri için ilgili tebliğin 10 Mart 2011 Perşembe günü yayımlandığını açıklayan Taslak, başvuruların da aynı gün itibariyle başladığını bildirdi. Tebliğe uygun olacak şekilde çıkarılacak olan rehberin ardından başvuruların değerlendirilmesine geçileceğini kaydeden Taslak, bu yıl makina alım desteklemeleri için Erzurum’a ayrılacak bütçenin 5 milyon lira olmasını beklediklerini söyledi.
Geçtiğimiz yıl içerisinde makina alım desteklemelerinden faydalanma noktasında hazırlanan projelerin toplam tutarının 9 milyon liraya tekabül ettiğini hatırlatan Şenol Taslak, “Bu desteklemelerden faydalanabilmek için ne kadar çok proje sunulursa, istifade şansı o kadar yüksek oluyor. Geçtiğimiz bin 704 proje hazırlanarak değerlendirmeye sunulmuştu. Değerlendirmelerin ardından projelerin 493’ünün desteklenmesine karar verildi. Erzurum’un bu desteklerden 1 milyon 500 bin lira tutarında istifade etti.” diye konuştu.
TASLAK’IN DEĞERLENDİRMESİ
Tarımda ilkel üretim biçimlerinden vazgeçilerek modern tekniklerin kullanılması noktasında makina alımlarına verilen desteklerin çok önemli bir basamak olduğunu vurgulayan Destekleme Şube Müdürü Şenol Taslak, bu basamağa geçiş için de, proje zorunluluğu bulunduğunu kaydetti. Taslak, “Erzurum’daki çiftçilerimizin bu desteklerden faydalanabilmeleri için İl Müdürlüğü olarak tüm ilçe müdürlüklerimizi ve ziraat odalarımızı seferber etmiş durumdayız. Her fırsatta çiftçilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyerek bu uygulamanın önemini anlatıyor, faydalanmalarını sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
2011 yılı içerisinde Erzurum’da hazırlanmasını bekledikleri proje sayısının en az bin 500 olduğunu ifade eden Destekleme Şube Müdürü Taslak, Erzurum’da modern üretim tekniklerinin kullanılması suretiyle yapılacak üretimin hem şehir ekonomisine, hem de üreticilere daha çok kazındıracağına vurgu yaparak, “Uygulama hakkında daha tafsilatlı bilgi vermek için tüm üreticilerimizi müdürlüğümüze bekliyoruz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turkcell Global Bilgi’de ‘Aile Buluşması’
Turkcell Global Bilgi, Erzurum Çağrı Merkezi çalışanlarının ailelerini, ...
‘Büyüyen Anadolu’ya Tam Destek’
VakıfBank, “Büyüyen Anadolu’ya TAM Destek” kampanyası ile 43 ilde 0.75’ten ...
Öztaş çiftçileri uyardı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. ...
 
KUDAKA eğitime yoğunlaştı
Pasinler Kaymakamlığının düzenlediği AR-GE kapsamlı proje eğitim semineri ...
Kamuda proje eğitimi
Palandöken Kaymakamlığı’na bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ...
KÖYDES 2011 ödenekleri açıklandı
KÖYDES programının 2011 yılı ilçeler bilançosu açıklandı. 2011 yılı için ...
 
Milenyum’la bağdaşmayan gerçek
İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu, Erzurum’la ilgili olarak ...
Vatandaş ucuz ürüne akın etti
Erzurum'da bugün açılışı yapılan mağazadan ucuz satılan ürünlerden almaya ...
Yoksulluk sınırı bin 510 lira
Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Seri üretimin vicdanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva