ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Ayvalı'da taşkın koruma beklentisi
Ayvalı'da taşkın koruma beklentisi
Küme Evler'de kurt ağıla girdi
Küme Evler'de kurt ağıla girdi
Baruş Emniyet Veda ve Rütbe Terfi Törenine katıldı
Baruş Emniyet Veda ve Rütbe Terfi Törenine katıldı
Erzurum havalimanından 635 bin yolcu yararlandı
Erzurum havalimanından 635 bin yolcu yararlandı
İspanya, Dünya Kupası'nda yarı finalde
İspanya, Dünya Kupası'nda yarı finalde
HABERLER>SİYASET
11 Kasım 2010 Perşembe - 07:48

Kıdemli muhtardan duygusal veda

Erzurum’da Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ne 20 yıl boyunca başkanlık yapan 27 yıllık Muhtar Resul Kara, artık inzivaya çekildi. Sağlık sorunları dolayısıyla dernek başkanlığı görevine veda eden Kara, Mecidiye Mahallesi Muhtarlığı’nda ise, 27’nci yılına girdi. Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ni, Fahri Eyiloğlu’na emanet eden Kara, “Sağlığım elverseydi, bir 20 yıl daha dernekte çalışırdım.” dedi.

Kıdemli muhtardan duygusal veda

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum’da Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ne 20 yıl boyunca başkanlık yapan 27 yıllık Muhtar Resul Kara, artık inzivaya çekildi. Sağlık sorunları dolayısıyla dernek başkanlığı görevine veda eden Kara, Mecidiye Mahallesi Muhtarlığı’nda ise, 27’nci yılına girdi. Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ni, Fahri Eyiloğlu’na emanet eden Kara, “Sağlığım elverseydi, bir 20 yıl daha dernekte çalışırdım.” dedi.
//KARA GÖREVİNİ EYİLOĞLU’NA DEVRETTİ
Erzurum’un görevde en uzun süreyle kalan muhtar ve dernek başkanları sıralamasında zirveye oynayan Resul Kara, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ne veda etmek zorunda kaldı. 20 yıl boyunca Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin başkanlığını yürüten Resul Kara, bir süre önce gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında dernek başkanlığını bıraktığını açıkladı. Yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle dernek faaliyetlerini yürütmede zorlandığını söyleyen yılların muhtarı Resul Kara, “Normalde seçime bir yıl daha vardı. Benim sağlık sorunlarım ortaya çıkınca olağanüstü genel kurul toplantısı yaptık. 20 yıldır yürüttüğüm dernek başkanlığı görevini, Fahri Eyiloğlu’na bıraktım.” diye konuştu.
Dernekteki görevinden ayrılmasına rağmen 27 yıldır yürüttüğü Mecidiye Mahallesi Muhtarlığı’ndan vazgeçmeyen Resul Kara, enerjisini artık sadece kendi mahallesi için harcayacağını ifade ederek, “Gönül isterdi ki, sağlığım elverseydi. Yoksa dernekte bir 20 yılı daha devirirdim.” ifadesini kullandı.
//MUHTARLIK REKORU
Erzurum’da kendisinden daha uzun süreyle muhtarlık yapan bir mevkidaşının daha bulunmadığını kaydeden Resul Kara, 2014 yılında yapılacak olan mahalli seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı sorusuna ise, “Allah ömür verir, sağlığım da imkan sunarsa, mahalleme hizmet etmeye devam ederim. Zaten bir dahaki seçimlere kadar muhtarlıktaki 30 yılımı geride bırakmış olacağım. Şairler bile bir ömrün yarısını 35 yıl olarak ifade ediyor. Ben de ömrümün yarısını muhtarlıkla geçireceğim.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Mecidiye Mahallesi’nin sakinleri ise, 30 yıla yaklaşan süre boyunca muhtarlığı kimseye kaptırmayan Resul Kara’dan hayli memnun olduklarını ifade ederek, “Mahallemizde Resul Kara muhtarlık için aday olduktan sonra onun karşısında kolay kolay kimse duramaz. İşini bilen, çalışkan, yol yordam sahibi, nerde nasıl konuşacağını iyi hesap eden bir muhtarımız var. Biz kendisinden çok memnunuz, muhtarımızı değiştirmeyi de düşünmüyoruz. Allah ona uzun ömürler verdikçe, oyumuzu biz hep ona veririz. Resul Kara ilk muhtar olduğu zaman yeni doğan bebekler bile oylarını defalarca ona verdiler.” diye konuştular.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar'dan Kentsel dönüşüm başarısı
Palandöken Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, Rus pazarını ...
“Kış Olimpiyatlarına talip olacağız”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, medya TV’de Erzurum’u anlattı.
Demirdöğen’den rektörlük seçimleri önerisi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üzerinde çalışılan rektörlük seçimleriyle ...
 
Öğrenciler sandık başına gittiler
Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi doğrultusunda okullarda ...
İl Genel Meclisi’nin gündemi yoğun
Erzurum İl Genel Meclisi 2010 Kasım dönemi toplantılarına dün de devam edildi.
HAS Parti teşkilatlanma yarışında
HAS Parti’nin Erzurum İl Başkanlığı’na getirilen Kümbet, 11 ilçede teşkilatlandıklarını ...
 
Ulaşım sorununa eğitim çözümü
Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarının sürücülerine yönelik olarak ...
AK Parti’ye yeni vizyon
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı, Gürcükapı semtindeki yeni hizmet binasına taşınmaya hazırlanıyor.
“2011 Kentsel Dönüşüm Yılı olacak”
Erzurum'un Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 2011'in Erzurum ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Demek ki bu şehir sadece soğuğuyla değil...
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Cennet Tasavvurunun Şehirdeki Tecellîsi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Direnişin Zorlanması
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva