ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KUDAKA Teşvik programını tanıtacak
KUDAKA Teşvik programını tanıtacak
A.Demir - Erzurumspor maçını Ülker yönetecek
A.Demir - Erzurumspor maçını Ülker yönetecek
ETÜ, TEKNOFEST Heyecanına Ortak Oluyor
ETÜ, TEKNOFEST Heyecanına Ortak Oluyor
Erzurumlu Halk Ozanları Karacaoğlan Aşıklar Bayramı'nda
Erzurumlu Halk Ozanları Karacaoğlan Aşıklar Bayramı'nda
Aziziye Belediyesi’nden tarih etkinliği
Aziziye Belediyesi’nden tarih etkinliği
HABERLER>EKONOMİ
16 Haziran 2011 Perşembe - 08:48

Kayıtlı istihdama teşvik

Kayıtlı İstihdamı Teşvik Projesi (KİT) kapsamında Erzurum Bölgesel Eğitim Semineri başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen proje çerçevesinde Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin SGK yöneticileri, sivil toplum örgütleri ile meslek kuruluşlarının temsilcileri Palandöken’de bir araya geldi.

Kayıtlı istihdama teşvik

ERZURUM(GHA) – Kayıtlı İstihdamı Teşvik Projesi (KİT) kapsamında Erzurum Bölgesel Eğitim Semineri başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen proje çerçevesinde Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin SGK yöneticileri, sivil toplum örgütleri ile meslek kuruluşlarının temsilcileri Palandöken’de bir araya geldi.
PROJE SEMİNERİ BAŞLADI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen Kayıtlı İstihdamı Teşvik (KİT) Projesi Bölgesel Eğitim Semineri Erzurum’da başladı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt imlerlinin SGK yöneticileriyle sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı seminerde, kayıtlı istihdamın teşvik edilmezi ve örnek uygulamalar hakkında bilgiler aktarılıyor. Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin eğitimci olarak katıldıkları Erzurum Bölgesel Eğitim Semineri, 17 Haziran’a kadar devam edecek. Seminere ev sahipliği yapan SGK Erzurum İl Müdürlüğü, konuklarını Palandöken’de ağırlarken, seminerin sonunda bir de eğitim değerlendirmesi yapılacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan SGK Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, son yıllarda kayıtdışı istihdamla mücadele noktasında çok önemli adımlar attıklarını belirterek, bu mücadelenin önemli bir parçasının da, eğitim olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Bu çerçevede yürütülen Kayıtlı İstihdamı Teşvik (KİT) Projesi’nin, Türkiye genelinde atılmış önemli adımlardan birisi olduğuna dikkati çeken Bumin, “Erzurum, Erzincan ve Bayburt bölgesinden SGK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu katılımcılar, hem proje hakkında bilgilendiriliyor, hem de kayıtdışı istihdamla mücadele noktasında etkili yol ve yöntemleri öğreniyorlar.” dedi.
BÖLGESEL EĞİTİM SEMİNERİ
Bölgesel eğitim seminerlerinden tam anlamıyla verim alınabilmesi için sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının katılımının da önemsendiğini anlatan SGK İl Müdürü Hulusi Bumin, Erzurum’daki seminerin bu anlayış doğrultusunda programlandığını ifade etti. Erzurum’daki hemen hemen tüm STK’lar ve meslek odalarından temsilcilerin katıldığı eğitim seminerinde, alanında uzman akademisyenlerin sunum yapacaklarını kaydeden Bumin, program içerisindeki konu başlıkları arasında Avrupa Birliği istihdam politikalarının da yer aldığını söyledi. Bu nedenle seminerde AB görevlisi proje uzmanlarının da eğitimler vereceğine işaret eden SGK İl Müdürü Bumin, “17 Haziran’da sona erecek olan seminer, aynı zamanda durum tespiti ve mukayese anlamında da büyük bir önem taşıyacak. Türkiye genelinde yürütülen seminerlerin sonucunda yapılacak olan değerlendirme, kayıtdışı istihdamla mücadele noktasında yolumuza ışık tutacak.” diye konuştu.
SGK İl Müdürü Bumin, bölgesel eğitim seminerine katılan misafirlere son gün Erzurum gezisi de yaptıracaklarını belirterek, “Bu proje vesilesiyle misafirlerimize olimpiyat kenti olmaya aday Erzurum’un tanıtımını da yapacağız.” ifadesini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstikrar, verilere yansıdı
Erzurum’da bu yılın ilk beş ayında vergide tahsilatın tahakkuka oranı ...
İş Dünyası istikrarı önemsiyor
Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum İl Başkanı Yılmaz ...
‘Erzurum adına tatmin edici sonuç’
Erzurum Vergi Daire Başkanı Yunus Poyraz, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ...
 
Kırsalda besiciye sosyal destek
Erzurum İl Tarım Müdürlüğü, kooperatifçilik faaliyetleriyle hayvan dağıtımı ...
Kalkınma Ajansı Zirvesi başlıyor
Kalkınma Ajansları Konferansı, DPT ile ajansların tanışması için bir ağ ...
‘Erzurum Bölgenin çekim merkezi’
MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, “Erzurum, son 8,5 yıl içerisinde çok büyük ...
 
'Destekler, tarımı canlandırdı'
Tarım İl Müdürü Altun, Üreticiye verilen destekler sayesinde tarım ve ...
Girişimciler uygulamalı eğitim aldı
Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü, Erzurum KOSGEB Hizmet Merkez Müdürlüğü ...
ZMO’dan ekim uyarısı
Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Okan Demir, “Çiftçilerimiz ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Huylunun Huysuzu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva