Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor 1 transferde kaldı
Erzurumspor 1 transferde kaldı
Palu Tava coğrafi işaret tescili aldı
Palu Tava coğrafi işaret tescili aldı
Erzurum Faal Vergi Mükellefi verileri açıklandı
Erzurum Faal Vergi Mükellefi verileri açıklandı
Erzurum'dan ihracatta 8 sektörde düşüş
Erzurum'dan ihracatta 8 sektörde düşüş
'Küllerinden Doğdu Yine, Türkiye’min Gücüne Bak'
'Küllerinden Doğdu Yine, Türkiye’min Gücüne Bak'
HABERLER>ASAYİŞ
3 Haziran 2010 Perşembe - 01:27

Katil zanlısına müebbet hapis talebi

AHMET AKBUĞA / OKTAY FANİ (İHA) - Erzurum'da okula giderken kaçırılan ve öldürülen ilköğretim okulu öğrencisi Musa K. cinayetinin davasının ilk duruşması dün yapıldı. Geniş güvenlik tedbirleri altında Erzurum Adliyesi'ne getirilen katil zanlısı için müebbet hapis cezası istendi.

Katil zanlısına müebbet hapis talebi

//İDDİANAME
Erzurum Çocuk Savcılığı tarafından hazırlanan 10 sayfalık iddianamede, B.E.'nin(16) cinayeti 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek' işlediği belirtildi. 'Musa olayı', 3 Kasım 2009 sabahı Bakırcı Mahallesi'nde meydana geldi. Evinden Ömer Duygun İlköğretim Okulu'na gitmek için yola çakın Musa K., esrarengiz biçimde kaybolmuştu. Kapüşonlu bir gençle olduğu güvenlik kameralarına yansıyan Musa'nın cesedi, 9 Kasım günü tarihi özelliği bulunan metruk bir binada bulunmuştu. Cinayetle ilgili olarak önce kurbanın kuzeni S.K. gözaltına alınmış, daha sonra olayla ilgisi olduğu iddiasıyla madde bağımlısı B.E. yakalanmış, S.K. serbest bırakılmıştı. Suçunu itiraf ettiği bildirilen B.E., akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirlemek için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Şimdiye kadar 52 ayrı sabıkası olan B.E.'nin Adli Tıp Kurumu'na gönderilen DNA örnekleriyle ilgili raporlar da Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı. DNA örneklerinden katil zanlısının B.E. olduğu kesinlik kazandı. B.E.'nin akli dengesininyerinde olduğunun raporunun da gelmesiyle savcılık iddianameyi hazırladı.
İddianamede, Musa K.'ı öldürdüğü iddia edilen B.E. hakkında tıpkı zanlı C.G.'nin Münevver Karabulut'u öldürme olayında olduğu gibi 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek' öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Çocuk Savcılığı tarafından hazırlanan 10 sayfalık iddianamede B.E.'nin akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi. Hazırlanan iddianame, Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi üzerine zanlı B.E., bugün ilk kez mahkemeye çıkarıldı.
//BASINA KAPALI
Cumhuriyet Savcısı Ünal Bingül'ün hazırladığı iddianamede öldürme olayında TCK 81. maddesi kapsamında 'canavar hisle ve eziyet çektirerek' öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Duruşma Yargılama Ceza Mahkemesi Kanunu'nun 'zorunlu kapalılık' başlıklı 185-1'nci maddesi gereğince sanığın 18 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle oturum 'taraflara, izleyicilere ve basına kapalı olarak gerçekleşti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Musa davası ertelendi
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum'da dün görülen Musa K., cinayeti 22 Haziran 2010 tarihine ertelendi.
Ardahan’da Güneş operasyonu
OLGUN YILDIZ (İHA) - Ardahan Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nın ...
Polis-Vatandaş gönül gönüle
ERZURUM(GHA) –Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, vatandaşlarla bir araya geldi. ...
 
“Vatan için varız”
Emniyet Müdürü Çelik, Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Tetik’le ...
Emniyet’ten uyuşturucu operasyonu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ...
Karı koca kavgası kanlı bitti
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum’da kocası tarafından darp edildiği ileri ...
 
Karayazı’da ot kavgası: 6 yaralı
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Köşk Köyünde meydana ...
Jandarma’dan tarihi eser operasyonu
AHMET AKBUĞA(İHA) - Erzurum’da tarihi eser niteliği taşıyan Koç figürlü vazo ele geçirildi.
Dosya birleştirilmesi itirazına ret
CİHAN/ERZURUM/Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner dosyası ile ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Emperyalizmin Oyunları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva