ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzurum'dan Bursa'ya İnci Köyü gönül köprüsü
Erzurum'dan Bursa'ya İnci Köyü gönül köprüsü
Organlarıyla 3 hastaya umut oldu
Organlarıyla 3 hastaya umut oldu
Dadaşkent Yolunda zincirleme kaza
Dadaşkent Yolunda zincirleme kaza
Uraloğlu'dan Dallıkavak Tüneli açıklaması
Uraloğlu'dan Dallıkavak Tüneli açıklaması
'Zamana karşı yarışta umut kazandı'
'Zamana karşı yarışta umut kazandı'
HABERLER>SİYASET
15 Temmuz 2026 Çarşamba - 07:25

Kahraman: 15 Temmuz Türkiye’nin işgali hareketidir

27. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman burada yaptığı konuşmada "Darbelerin senaryo ve rejisörlerinin dışarıda, aktörleri ise içeridedir" ifadelerini kullandı.

Kahraman: 15 Temmuz Türkiye’nin işgali hareketidir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda düzenlenen "15 Temmuz'un 10. Yılında: İrade Bizim, Zafer Bizim Paneli"ne katılan 27. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman burada yaptığı konuşmada "Darbelerin senaryo ve rejisörlerinin dışarıda, aktörleri ise içeridedir" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un tarihimizin on yedinci darbesi olduğunu aktaran İsmail Kahraman, önceki on altı darbede Meclisin açılmadığını, bu anlamda 15 Temmuz'un bir istisna olduğunu belirtti. İsmail Kahraman şunları kaydetti: "Tarihimizde ordu 3 defa iktidarı ele geçirdi, bunlar 1960, 1971 ve 1980 darbeleridir. Ancak darbeciler bunu yönetemedikleri için hepsinde de sınıfta kaldı. Darbelerin senaryo ve rejisörleri hep dışarıdan, aktörleri ise içeridendir."

Emperyal devletlerin kendilerine yakın ve emrindeki devletleri kullanmak amacıyla onların ölmesini de ilerlemesini de istemediklerini anlatan İsmail Kahraman şunları aktardı: "Adnan Menderes 1950-1960 arasında 3 seçim kazandı. Türkiye'de bütün sahalarda gelişme oldu. Sonrasında ise malum süreç neticesinde karala, iftira at, gözden düşür, pasifize et hatta yok et…"

15 Temmuz’un maliyetinin Türkiye’ye maddi olarak 350 milyar dolar, manevi olarak ise ondan daha büyük bir leke olduğunu söyleyen Kahraman "Ordu muazzez bir ocaktır. Devletsiz millet olmadığı gibi ordusuz da devlet olmaz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan program açılışında Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da bir konuşma yaptı.

15 Temmuz’un, milletimizin hafızasında derin izler bırakan; geçmişi anlamamızı ve geleceği inşa etmemizi sağlayan tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ünüvar, 15 Temmuz gecesi yaşananların yalnızca demokratik düzenimize yönelik bir saldırı değil, milletimizin ortak iradesine, bağımsızlığına ve geleceğine yöneltilmiş bir tehdit olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Ünüvar, “Milletimizin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya koyduğu kararlılık, 15 Temmuz’u demokrasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri hâline getirmiştir” dedi.

 
Aydemir: ‘15 Temmuz destanı milli vicdanın eseridir’
 
Hacımüftüoğlu’ndan 15 Temmuz mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'15 Temmuz’da darbeler dönemi tarihe gömüldü'
Tanfer, "15 Temmuz’da darbeler dönemi tarihe gömüldü. Millet olarak hainlere ...
MHP Tortum İlçe Başkanlığı'nda Uzun güven tazeledi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tortum İlçe Kongresi, "Kardeşlik Kalbimizde, ...
Bakan Çiftçi gündemi yorumladı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Zirvin ...
 
MHP Aşkale'de Malli dönemi
"Kardeşlik Kalbimizde, Gelecek Aklımızda" temasıyla gerçekleştirilen kongrede, ...
MHP Yakutiye Kongresi tamamlandı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum teşkilatında kongre süreci Yakutiye ile devam etti.
Çiftçi gündemi değerlendirdi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: "Türkiye'den her gün aşağı yukarı bin ...
 
Fidan NATO Zirvesini değerlendirdi
Fidan: "Bu tarihi zirveye tüm müttefiklerin lider düzeyinde katılmış olması, ...
Aydın'dan AGİT PA'ya çağrı
Aydın, başkanlığını yürüttüğü Terörle Mücadele Özel Komisyonu oturumunda ...
Sağlıklı Türkiye Yüzyılı
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Sağlıklı Türkiye Yüzyılı" doğrultusunda ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva