ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Taekwondoda Dadaş damgası
Taekwondoda Dadaş damgası
GSİM’den yüzücülere motivasyon desteği
GSİM’den yüzücülere motivasyon desteği
İl Sağlıktan GSİM'e destek sertifikası
İl Sağlıktan GSİM'e destek sertifikası
Jandarma imdatlarına yetişti
Jandarma imdatlarına yetişti
MEM ve ASHM’den Aile yılı temalı resim sergisi
MEM ve ASHM’den Aile yılı temalı resim sergisi
HABERLER>EKONOMİ
23 Şubat 2011 Çarşamba - 04:35

Kadınlara Torba Yasa desteği

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve halk arasında ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan düzenleme, Genel Sağlık Sigortası’ndan çeşitli nedenlerle faydalanamayan bayanların imdadına yetişti. Yeni düzenlemeye göre, evlenmeleri ve işe girmeleri nedeniyle babalarının üzerinden aldıkları sağlık yardımları kesilen bayanlar, eşlerinden boşanmaları ya da işsiz kalmaları halinde eski statülerine yeniden kavuşabilecekler.

Kadınlara Torba Yasa desteği

ERZURUM(GHA) – Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve halk arasında ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan düzenleme, Genel Sağlık Sigortası’ndan çeşitli nedenlerle faydalanamayan bayanların imdadına yetişti. Yeni düzenlemeye göre, evlenmeleri ve işe girmeleri nedeniyle babalarının üzerinden aldıkları sağlık yardımları kesilen bayanlar, eşlerinden boşanmaları ya da işsiz kalmaları halinde eski statülerine yeniden kavuşabilecekler.
BUMİN’İN AÇIKLAMASI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve halk arasında ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan düzenlemenin, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili olarak da, bazı değişiklikler getirdiğini söyledi. Bumin, düzenlemeyle, eşlerinden boşanmış ya da işlerinden ayrılmış olan bayanların, babalarının üzerinden yeniden sağlık yardımı almalarına imkan tanındığını bildirdi. Bumin, sosyal sigorta kanunlarına tabi olarak sigortalı olan kişilerin, kız çocuklarına evlilik ve işe giriş gibi durumlar yaşanmadığı müddetçe bakmakla yükümlü olduklarını hatırlatarak, “Sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kız çocukları, evlenmeleri ya da işe girmeleri halinde durumları değiştiği için babalarının üzerinden sağlık yardımı alamıyorlardı. Ancak boşanma ya da işten ayrılma gibi durumlarda, kız çocukları yeniden eski statülerine kavuşabiliyor ve babalarının üzerinden yine sağlık yardımı alabiliyorlardı. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra yürürlüğe giren 5510 Sayılı Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre ise, kız çocukları eşlerinden boşansalar ya da işten ayrılsalar bile babalarının üzerinden sağlık yardımı alamıyorlardı.” diye konuştu.  
BUMİN: DURUMLARI DEĞİŞEN BAYANLARA ÇAĞRIDA BULUNDU
Torba Yasa ile yapılan düzenlemenin, bu durumda bulunan bayanlar için yeni bir kapı açtığına işaret eden SGK İl Müdürü Bumin, “Yapılan yeni düzenleme, eşlerinden boşanmış ya da işinden ayrılmış olan bayanların, yeniden babalarının üzerinden sağlık yardımı almalarına imkan tanındı.” dedi. 
Durumları, 5510 Sayılı Genel Sağlık Sigortası hükümlerine uygunluk taşıyan bayanlara çağrıda bulunan SGK İl Müdürü Bumin, yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle elde edilen bu fırsatın değerlendirilmesini istedi. İl Müdürü Bumin, “Eşlerinden boşanmış ya da sigortalı olarak çalıştıkları işlerinden ayrılmış olan ve yeniden babalarının üzerinden sağlık yardımı almak isteyen bayanların SGK İl Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Burada yapılacak olan aktivasyon işleminin ardından durumları bu kanuna uyan bayanlar, eskiden olduğu gibi sağlık yardımlarından yeniden faydalanabilecekler.” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşmağazalar’da nöbetçi kuyumcu krizi
Kuyumcu ve takı imalatçılarının faaliyet gösterdiği Taşmağazalar’da ‘pazar ...
EGC'de Vergi Gündemi
Vergi Haftası etkinlikleri Erzurum’da devam ediyor. Etkinlikler kapsamında ...
Dev Proje'de son adım
Erzurum’da hayvancılık sektörüne yönelik olarak bugüne kadar yürütülen ...
 
A.Ü’den Tarımsal Atılım
Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi İşletme Müdürlüğü Kuluçkahane ...
STK'larla vergi bilinci paylaşımı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticileri, bu yıl, 21-27 Şubat 2011 ...
İstikrarı yakalayamadık..
Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde şirketleşme sayısı bakımından gerileme ...
 
Bankalara sponsorluk çağrısı
ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Demirdöğen, bankaların esnaf ve sanatkarların ...
Kudaka'dan kalkınma sorgulaması
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Altan, az gelişmiş bölgelere hakim olan ‘Küçük ...
Büyükşehir’in vergi borcu yok
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, ‘Vergi Haftası’nın tüm Vergi Dairesi ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva