Kadastro, sorunu üç yılda çözülecek
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, ilçelerin büyük bir kısmının kadastro görmediğini belirterek,sorunun üç yıl içerisinde çözüme kavuşturulması için çalışmalara başlandığını ifade etti.
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, ilçelerin tamamında kadastro işlemlerinin tamamlanması için 3 yıllık süre hedeflediklerini belirterek, bu amaçla çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
2005 yılından itibaren yoğun bir çalışma başlatacaklarını belirten Ataman, “ Bu konuda özel sektörden destek alacağız. 3 yıl içersinde kadastro görmemiş yer kalmayacak” dedi.
PERONEL AÇIĞIIMIZ VAR
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün ülke çapında yaklaşık 5 bin personel açığı olduğunu belirten Ataman, “Birisi tapu, ikincisi kadastro kadastro olmak üzere biz iki alanda personel istihdam ediyoruz. Daha çok teknik personele ihtiyaç duyuyoruz.. Ülke çapında 5 bin personel ihtiyacı var. Erzurum için ise 50 elemana ihtiyaç duyuluyor.Bu noktada sıkıntımız var. Alınacak memurların üniversite mezunu olmasını istiyoruz. Toplu kalite açısından üniversite mezunlarının çalıştırılması çok önemli” diye konuştu.