Kaçak et kesimi, hayvancılığı baltalıyor
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, kaçak et kesimlerinin insan ve çevre sağlığı açısından olumsuzluk oluşturduğunu bu durumun, kayıtlı esnafı da olumsuz etkilediğini belirterek, sorunun çözümü konusunda vatandaşlara ve ilgili kurumlara büyük görevler düştüğünü ifade etti.
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, kaçak et kesimleri konusunda kayıtlı esnafın büyük bir mağduriyet yaşadığını belirterek, konuyla ilgili çözüm üretilmesi için vatandaşa büyük görevler düştüğünü ifade etti.
Odalarının 101 üyesi adına değerlendirme yapan Ejder, “Kasapların en büyük sorunu kaçak et kesiminden kaynaklanıyor. Kaçak et kesimleri kayıtlı esnafı olumsuz etkiliyor, vergisini veren ve istihdama katkı sağlayan esnaf zarara uğratılıyor” dedi.
VATANDAŞ DUYARLI OLMALI
Kaçak kesime çözüm üretmesi için vatandaşın duyarlı olması gerektiğini de belirten Ejder, “ Kaçak kesimler, halk sağlığı açısından büyük olumsuzluk oluşturuyor. Sorunun çözüme kavuşması için vatandaşın bilinçli olması ve kaçak et kesimi yapan kasaplardan alışveriş yapmaması gerekiyor. Bunun yanında belediyelerin de bu noktada duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.