ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Akpunar’ın annesi dualarla uğurlandı
Akpunar’ın annesi dualarla uğurlandı
Güleç’ten toplu sözleşme değerlendirmesi
Güleç’ten toplu sözleşme değerlendirmesi
Trendyol 1. Lig başlıyor
Trendyol 1. Lig başlıyor
Erzurum Sinema Günleri 16 -24 Ağustosta
Erzurum Sinema Günleri 16 -24 Ağustosta
Aile eğitimi kursiyerleri belge aldı
Aile eğitimi kursiyerleri belge aldı
HABERLER>EKONOMİ
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 00:59

KUDAKA’dan ekolojik tarım yaklaşımı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi kapsamında oluşturulan çalışma grupları, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

KUDAKA’dan ekolojik tarım yaklaşımı

ERZURUM(GHA) – Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi kapsamında oluşturulan çalışma grupları, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Yürütülen program çerçevesinde oluşturulan Ekolojik Tarım, Gıda ve Hayvancılık Çalışma Grubu, üçüncü toplantısını grup üyesi olan Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdi. ERBAL toplantı salonunda gerçekleştirilen çalışma grubu görüş alışverişi toplantısına, kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplum örgütlerinin organik tarımla ilgili tarafları katıldı. Erzurum’da organik tarımın geleceği, mevcut sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıya, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, üniversiteden öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ve sektör temsilcileri katıldı. Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır’ın, Erzurum’daki organik bal üretim potansiyeliyle ilgili verileri sunmasının ardından söz alan Doç. Dr. Rafet Arslantaş ise, bölgenin organik meyve üretim potansiyellerini anlattı. Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Ufuk Dinler’in ise, organik et üretimiyle ilgili olarak Erzurum’un ve bölgenin sahip olduğu avantajları sıraladığı çalışma grubu toplantısında, gruba yeni katılanlara da söz hakkı verildi. Gündem dışı konuşmalar ve bir sonraki toplantının eylem planının oluşturulmasının ardından sona eren değerlendirme toplantısında, dilek ve temenniler de dile getirildi.
BİR SONRAKİ ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI ERZİNCAN’DA
Bir sonraki toplantının, Erzurum, Erzincan, Bayburt illerini kapsayan TRA 1 bölgesini ele alan üst ölçekli bir etkinlik olacağı bildirilirken, söz konusu toplantının 28 Temmuz tarihinde Erzincan’da yapılacağı kaydedildi.
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Erzurum, Erzincan ve Bayburt'un turizm potansiyeli açısından zengin olduğunu belirterek, bölgenin dünya turizmine kazandırılması ve mevcut potansiyellerin ortaya çıkartılmasının elzem olduğunu ifade etti. Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki turizm sektörünün dünyaya tanıtılması için Türkiye'nin uluslararası alanda söz sahibi olan inovasyon şirketlerinden Teknopolis ile çalışma içerisine girdiklerine vurgu yapan Altan, “Dünya, Kuzeydoğu Anadolu'yu artık çok yakından tanıyacak. Bunun için de bütün turizm potansiyel ve zenginliklerimizi dünyaya tanıtmamız lazım. Bu amaçla oluşturulan çalışma grubu toplantılarını aralıksız sürdürüyoruz.” diye konuştu. 

 
Cesaretin adı oldular
 
A.Ü. ‘Eğitimin Kimyası’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poyraz’dan MTV uyarısı
Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) ikinci taksit ödemeleri başladı. Erzurum ...
Girişimciliğin sınırı yok…
Erzurum’un Uzundere ilçesi Dikyar köyünde yaklaşık 40 yıldır faaliyette ...
Besicilere sosyal destek
Erzurum’un Olur ilçesi Taşgeçit, Beğendik, Altunkaya Köyleri Tarımsal ...
 
Erzurum’a Suudi yatırımı
2011 Kış oyunları sonrası Erzurum gözde şehir oldu. MNG Holdingin 200 ...
Tongül’den Yatırımcılara destek
Erzurum’da yatırım ve istihdama yönelik çalışmaların olacağını söyleyen ...
Yaz ortasında kış derdi
Erzurum’un da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde, bütçelerin önemli ...
 
Aşkale Çimento ‘En’ler listesinde
Türkiye’nin en büyük şirketleri sıralamasında 3 yılda 33 basamak yükselen ...
Girişimci Kadınlar hayvancılığa el attı
Erzurum Girişimci kadınlar Derneği Gençlik kolu üyelerinden Ayla Aydın ...
Erzurum’un Tarım Stratejisi belirlendi
Kuzey Doğu Anadolu Organik Tarım Sektörü Kümelenmesi” Projesi çalışmaları, ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İnsanlığın En Yüce Değeri
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva