ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Etkinlikler iptal edildi
Etkinlikler iptal edildi
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
HABERLER>GUNCEL
7 Mayıs 2008 Çarşamba - 00:00

KIRIM-KONGO'DAN KORUNMA ÖNLEMLERİ

SAĞLIK BAKANLIĞI,HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN ALINACAK ÖNLEMLERİ AÇIKLADI Sağlık Bakanlığı, kırım-kongo kanamalı ateşi hastalığından, korunmada alınması gereken önlemler ve bu konularda titizlik göstermesi konusunda vatandaşlar uyarıldı.

KIRIM-KONGO DAN KORUNMA ÖNLEMLERİ

KIRIM-KONGO'DAN KORUNMA ÖNLEMLERİ SAĞLIK BAKANLIĞI,HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN ALINACAK ÖNLEMLERİ AÇIKLADI Sağlık Bakanlığı, kırım-kongo kanamalı ateşi hastalığından, korunmada alınması gereken önlemler ve bu konularda titizlik göstermesi konusunda vatandaşlar uyarıldı. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, önlemler şöyle sıralandı: - Kırsal alanlara gidildiğinde vücudun açıkta kalan kısımlarına böcek kovucu (repellent) ilaçlar sürülmelidir. - Giysilere sıkılarak kullanılan kene kovucu, öldürücü etkisi olan ve Bakanlığımızdan izinli ilaçlar kullanılmalıdır. - Kırsal alan ziyaretlerinde mümkün olduğunca kapalı ve açık renkli giysi giyinilmeli ve pantolon paçaları çorap içine alınmalıdır. - Vücut sık sık kene yönünden kontrol edilmeli, kenenin tespit edilmesi halinde kısa sürede cımbız veya pens gibi uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu en yakın kısmından tutularak çıkartılmalıdır. - Kenenin çıkarıldığı yere alkol veya tentürdiyot sürülmesi uygundur. - Keneler kesinlikle elle öldürülmemeli ve patlatılmamalı, vücuttan uzaklaştırılan keneler çamaşır suyu veya alkol içine atılarak öldürülmelidir. - Kenelerin vücuttan uzaklaştırılması amacıyla eter, kolonya ve gaz yağı dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır. - Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar kendi vücutlarını ve çocuklarının vücutlarını sık sık kene yönünden kontrol etmelidir. - Kene ile temastan sonra kişiler 10 gün süreyle takip edilmeli ve ani başlayan ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerin olması halinde en yakın sağlık kuruşuna müracaat etmelidirler. - İnsanların ve hayvanların kanlarına veya diğer vücut sıvılarına korunmasız temas edilmemesi gerekmektedir. - Çiftlik hayvanlarının Tarım Bakanlığı tarafından belirtilen usüllere göre kenelere karşı ilaçlanması gerekmektedir.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İKİNCİ EL OTO SATIŞLARINDA BAHAR CANLILIĞI
İkinci el oto satışı yapan esnaf, havaların ısınmasıyla ikinci el otomobile ...
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİYOR
Öğrencilerin sınıf geçmeleri kolaylaşıyor. Yapılacak değişiklikle ortaöğretimde ...
EĞİTİM VERİ TABANI HAZIRLANIYOR
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ...
 
"BAZI İLAÇ VE BİTKİLER GÜNEŞ ALERJİSİNİ TETİKLİYOR"
Bazı antibiyotikler, diabet ilaçları, maydonozgiller, turunçgiller, turpgiller ...
ERZURUMSPOR KONGRE SÜRECİNE GİRİYOR
Gaziosmanpaşaspor maçı sonrası izin kullanan futbolcular bugün topbaşı ...
JUDOCULARDAN BAŞKAN ATINÇ'A ZİYARET
Türkiye Yıldızlar Judo Şampiyonası'nda dereceye giren Yakutiyespor Kulübü ...
 
Geçinmek zorlaştı
Halkın TÜFE’si ile açıklanan enflasyon oranı uyuşmuyor.
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ:
“TEK AMACIMIZ HALKA HİZMETTİR” Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ...
BAKAN AKDAĞ, HIFZISSIHHA’YI ZİYARET ETTİ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü'nü ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva