ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Türkiye genelinde 118 bin 359 konut satıldı
Türkiye genelinde 118 bin 359 konut satıldı
TÜİK Motorlu Kara Taşıtları verilerini paylaştı
TÜİK Motorlu Kara Taşıtları verilerini paylaştı
Gazze'de can kaybı 53 bin 119'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 53 bin 119'a yükseldi
Erdoğan: ‘Türkiye kritik önemdedir’
Erdoğan: ‘Türkiye kritik önemdedir’
Özel sektörün yurt dışı kredi borcu açıklandı
Özel sektörün yurt dışı kredi borcu açıklandı
HABERLER>SİYASET
30 Ocak 2010 Cumartesi - 04:48

KGEK Bürokratın korkulu rüyası

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na, 2009 yılı içinde yapılan 517 başvurudan 183'ü hakkında işlem yapıldı. Kurulun incelemeye aldığı bürokratlar arasında kaymakamlar, genel müdürler ve büyükşehir belediye başkanları da yer aldı.

KGEK Bürokratın korkulu rüyası

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun 2009 yılı faaliyet raporu yayınlandı. Raporda; kurula, 2009 yılı içinde e-posta ile 402 başvuru yapılırken, bunların 68 tanesi için dosya açıldı. Başvurulardan 334'ü kanuni koşulları taşımadığı için işleme alınmadı.
//15 DOSYA İŞLEME ALINDI
 Kurul, elektronik posta ile yapılan başvurular haricinde; 9 tanesi re'sen olmak üzere 115 adet dosyayı ise işleme aldı. İşleme alınan 183 başvuru dosyasından 83 tanesi, kanun ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde başvuru usul ve esaslarına aykırılıktan dolayı Kurul gündemine alınmadı. İşleme alınan 53 dosya hakkında Kurul kararı verilirken, 47 dosya ile ilgili inceleme ve araştırma 2010 yılına kaldı.
//BAŞVURULARIN KAPSAMI
Kurula yapılan başvuruların yüzde 3'ünü; kamu kaynaklarını kişisel amaçlar dışında kullanma, yüzde 20'si görevi kötüye kullanma ve ihmal, yüzde 3'ü ayrımcılık-kayırmacılık iddiaları, yüzde 4'ü eşitlik ve tarafsızlığa aykırılık, yüzde 2'si bilgi edinme hakkının ihlali, yüzde 21'i yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları, yüzde 2'si personel işlemleriyle ilgili oldu. Yüzde 44'ü ise genel etik ilkelerine aykırılık iddiasıyla ilgili oldu.
İncelemesi yapılan başvurulardan 18'i etik dışı bulunmazken, 15'i yargıya intikal ettiği için incelemesi durduruldu, 6 karar Resmi Gazete'de yayınlandı ve 14 başvuru da 'diğerleri' kısmında yer aldı.
//YOLSUZLUK BİR İÇ SORUN OLMAKTAN ÇIKTI
Raporda, tarihin her döneminde yolsuzluğun, toplumların ve yönetimlerin temel gündem maddelerinin başında yer aldığı, 20. yüzyılın son çeyreğinden itibaren çoğu ülkede yolsuzluğun arttığı yönünde genel bir algı bulunduğu kaydedildi.
Sermayenin küreselleşmesi ile birlikte çok uluslu şirketlerin karıştığı skandallar artmış, hukuk ve etik yapıları zayıf ülkelerin bundan daha çok etkilendiği vurgulanan raporda, "Günümüzde yolsuzluk, ülkelerin bir iç sorunu olmaktan çıkmış, çok taraflı ve küresel bir boyut kazanmıştır." denildi.
Raporda, 1980 yılı sonrasında kamu yönetimi anlayışında ve uygulamalarında değişiklik yaşandığı, bütün ülkelerde verimlilik, etkinlik, kalite ve hizmet standartları gibi kavram ve değerlere kamu sektöründe daha çok vurgu yapılmaya başlandığı belirtildi. Bu dönemde kamu yönetiminin topluma karşı daha çok sorumluluk anlayışı içinde çalışması, hesap vermesi, kamu yararını gözetmesi, şeffaf ve dürüst olması, vatandaş merkezli bir politika izlemesinin istendiğine işaret edildi.
//KANUNDA DEĞİŞİKLİK İSTENDİ
Raporda, 2009 yılı içinde Kurul'un, öncelikle bu aksaklıkları aşmak için girişimlerde bulunduğu ve bu çerçevede 5 bin 176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmasını öngören bir kanun tasarısı taslağı hazırlandığı hatırlatıldı.
Raporda, hazırlanmış olan taslakta, 'üniversitelerin de kapsam içine alınması, Kurulun bağımsız bir statüye kavuşturulması, yargıya intikal etmiş olan konuların da incelenebilmesi, disiplin kurullarında olan etik inceleme yetkisinin etik komisyonlarına verilmesi' gibi bir dizi değişiklik öngörüldüğü kaydedildi.
//BELEDİYE BAŞKANLARI VE ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR İNCELEMEYE UĞRADI
 
Kurul, 2009 yılı içerisinde Petrol İşleri Genel Müdürü Erdal Gülderen, Erzurum Büyükşenir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Veysel Uyar, dansözlü veda partisi düzenleyen Uşak Sivaslı İlçesi eski Kaymakamı Sedat Yıldırım hakkında şikayet kararlarını neticelendirdi.
Diğer yandan, Kurul'un, şu anda Sakarya Vali Yardımcısı olarak görev yapan Adem Saçan ile ilgili kararı da Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararlar, Resmi Gazete'de yayınlanarak ilgili taraflara tebliğ edildi.
//KAYMAKAM YILDIRIM OLAYI
KAMU Görevlileri Etik Kurulu, daha önce de, şu anda Erzurum’un Oltu İlçesi Vali Yardımcısı olan eski Uşak Sivaslı İlçesi Kaymakamı Sedat Yıldırım hakkında kınama kararı almıştı. 2009 Ağustos’unda Erzurum’un Oltu İlçesi’ne tayini çıkan Uşak’ın eski Sivaslı İlçesi Kaymakamı Sedat Yıldırım için Ekim 2009’da bir otelde veda gecesi düzenlenmiş, dansözlerle göbek atan Yıldırım, gecenin sonunda da havuza atılmıştı. Olayın ardından ‘sulu veda’ partisinin yapıldığı gazino ve otele fuhuş ve uyuşturucu operasyonu düzenlenmiş, otel, toplam 120 gün kapatılmıştı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’de atık su yatırımı
İHA/Erzurum’un Pasinler ilçesi “Atık su Arıtma Tesisi” projesi ihale edildi.
“Türkiye seçime gidiyor”
İHA/CİHAN/Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan ...
DP’den nüfus tepkisi
GHA/Erzurum’daki ‘nüfus’ polemiği devam ediyor. Erzurum’un 2009 yılı nüfusunda, ...
 
Akdağ, gençlikle buluşuyor
İHA/Zonguldak AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Kulaç, 30 Ocak 2010 ...
“Sui misalden emsal olmaz”
GHA/2009 yılına ait nüfus sayım sonuçlarını; “Erzurum’da güzel gelişmeler ...
Bölükbaşı gündemi değerlendirecek
GHA/MHP İl Başkanlığı tarafından “Çözülen Ülke Türkiye” konulu bir konferans ...
 
TP’den sert eleştiri
TP İl Başkanı Ört, hükümetin icraatlerini eleştirerek, “Türkiye de hiçbir ...
Akdağ, tam günü değerlendirdi
Hekimlere ya kamu ya özel ayrımı getiren tam gün yasasına uyum için geçiş ...
Küçükler’den destek istediler
(İHA) - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ahmet Karadayı, ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva