ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum güne kar ile uyandı
Erzurum güne kar ile uyandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
HABERLER>GUNCEL
25 Nisan 2008 Cuma - 00:00

KENDİMİZ SÖYLEYİP

KENDİMİZ DİNLİYORUZ Erzurum’un sosyo ekonomik gelişme ve büyüme sorunun temel nedenlerinin başında tanıtım organizasyonu eksikliği geliyor.

KENDİMİZ SÖYLEYİP

KENDİMİZ SÖYLEYİP KENDİMİZ DİNLİYORUZ Erzurum’un sosyo ekonomik gelişme ve büyüme sorunun temel nedenlerinin başında tanıtım organizasyonu eksikliği geliyor. Ekonomisi içe kapanık bir durum gösteren Erzurum’un tanıtımı il içinde yapılırken, il dışı tanıtım etkinlikleri yeterli boyutta değil. TANITIM EKSİKLİĞİ Erzurum’un tarihi, kültürel ve doğal kaynaklarıyla beşeri sermayesi il içinde sıkça vurgulanıyor. Yetkili demeçlerinde ilin ekonomik ve kültürel zenginliği dile getiriliyor. Ne ki, il dışında tanıtım çalışmaları yeterli boyutta olmayınca, kendimiz söyleyip kendimiz dinliyor, durumuna düşüyoruz. ÖĞRENCİLERİN TESPİTİ İlin tanıtımdaki sorunlu durumunu ortaya çıkaran en son olay, Narman’da meydana geldi. İlçeye gelen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, Erzurum’u il insanını dışardan gelenlere karşı soğuk davranış sergileyecek zannı taşıdıklarını ifade ederek, gördükleriyle bildiklerinin ayrı olduğunu bildirdiler. ERZURUM’U BÖYLE BİLMİYORDUK “Erzurum’u böyle güzel, insanını böyle sıcakkanlı ve misafirperver bilmiyorduk”, diyen öğrenciler, ilin dışarıda yanlış tanındığını belirterek, Erzurum’un tanıtım eksikliğini ortaya çıkardılar. Bu gerçek tanıtımın iyi yapılmaması durumunda, ilin özellikle yatırımlar açısından dışarıda cazip görünmediğini de bariz şekilde belgeliyor. 2011’DE OLMASA YANDIK Erzurum son iki yılda 2011 üniversite Kış oyunları dışında, hiçbir imkan, kaynak ve potansiyeliyle tanıtılmadı. 2011 büyük bir tanıtım fırsatı doğurmasına rağmen, bu çerçevede etkin bir kampanya yürütülmediği de yadsınmaz bir gerçek olarak beliriyor. Türkiye içindeki turizm şirketlerinin büyük bir bölümü Erzurum’un turistik zenginliklerini hep ikinci planda tutuyorlar. TURİZM GELİŞİYOR MU? Turizm sektörü, Erzurum kalkınmasında anahtar bir rol üstelenmiş durumda. Hizmet sektörünün gelişmesi, ilin diğer ekonomik sektörlerinin de vurgulanmasını sağlayacak. Ancak, Erzurum ulusal önem taşıyan 2011 kış turizmiyle öne çıkarken, tarih, doğa, termal,, botanik gibi diğer turizm çeşitleri alanında sessiz durumda. TERMAL TURİZMDE GERİDEYİZ Erzurum termal turizm alanında çok önemli kaynaklar barındırıyor. Ilıca, Hasankale, Köprüköy, Çat ilçelerinde şifalı sular sadece il halkı tarafından kullanılıyor. Erzurum kaplıcaları ülke çapında yeterince bilinmediğinden, ilin termal turizm kaynakları ekonomiye kazandırılamıyor, imkanlar kullanılamıyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
''ERMENİ VAHŞETİ'' KONFERANSLA ANLATILDI Atatürk Üniversitesi (AÜ) ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
KÖPRÜKÜY ŞEHİTLERİ İÇİN ANIT YAPILACAK Ermeni katliamı bir kez ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Yanıkdere’den Ermeni İddialarına Cevap: "DOĞU'DA 520 BİN ...
 
ASİMED'DEN ERMENİ İDDİALARINA KARŞI KAMPANYA
Erzurum Kongresi'nin yapıldığı tarihi binada kampanya startını veren ASİMED ...
ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE RESTORE EDİLECEK
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü Merkez Çifte Minareli (Hatuniye) Medresesinin ...
ERZURUM İNANÇ TURİZMİNDE İDDİALI
Erzurum, tarihi ve doğal güzellikleri kadar, sahip olduğu cami, mescit ...
 
VALI GÜVENÇ, MERA SORUNUNU GIDERDI
Erzurum merkeze bağlı köylerde uygulanan mera yasağından bu seneye mahsus ...
ERZURUM YEŞİL ÖRTÜYE KAVUŞUYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekiplerince şehrin muhtelif yerlerine ağaç dikmeye devam ediliyor.
ERVAK’TAN “TARİHE SAHİP ÇIKANIN YANINDAYIZ” MESAJI…
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Kale, Çifte Minareler ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva