ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sokak hayvanları mercek altında
Sokak hayvanları mercek altında
Erzurum Halk Kültürü Derneği faaliyetlerine yeniden başladı
Erzurum Halk Kültürü Derneği faaliyetlerine yeniden başladı
Sekmen'den yerel kalkınma değerlendirmesi
Sekmen'den yerel kalkınma değerlendirmesi
ATAUNİV'den spora bilimsel destek
ATAUNİV'den spora bilimsel destek
Yangınzede Sağsöz: 'Sonuna kadar bekleyeceğiz'
Yangınzede Sağsöz: 'Sonuna kadar bekleyeceğiz'
HABERLER>GUNCEL
6 Haziran 2006 Salı - 00:00

KARAYEL MÜKELLEFLERİ UYARDI

Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Erzurum’da ekonomik olumsuzluklara rağmen vergi bilincinin yüksek olduğunu belirterek, mükelleflere uyarılarda bulundu.

KARAYEL MÜKELLEFLERİ UYARDI

KARAYEL MÜKELLEFLERİ UYARDI Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Erzurum’da ekonomik olumsuzluklara rağmen vergi bilincinin yüksek olduğunu belirterek, mükelleflere uyarılarda bulundu. Alış veriş esnasında fiş ve fatura alınması gerektiğini de belirten Karayel, “ Vatandaşlarımız alışverişlerde mutlaka fiş ve fatura almalıdır.Satıcıda mutlaka fiş ve fatura vermek zorundadır” dedi. Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, vergi mükelleflerini uyararak, mal alım ve satımlarında belge düzenine uyulmasını istedi. Mükelleflere bir çok alanda hizmet sunduklarını belirten Karayel, “ VEDOP projesi kapsamında mükellefin bir çok hizmeti otomasyon ortamında sunuluyor ve bu alanda önemli mesafeler aldık. Mükelleflerimizin vergide cezalı duruma düşmemeleri için ilk etapta vergi üst birimleri ile istedikleri zaman istedikleri bilgiye ulaşabileceklerinin bilincinde olması gerekiyor. Bu konuda bir diğer hususta mal alım ve satımlarında belge düzenine uyulmasıdır” dedi. VERGİLER HİZMET OLARAK GERİ DÖNÜYOR Vergilerin vatandaşa hizmet olarak geri döndüğünü belirten Karayel, “Konuyla ilgili olarak, sivil kitle örgütlerine eğitim veriyoruz. Bu konuda bilincin artırılması için üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Erzurum’da ticari faaliyetler zor şartlarda yapılıyor buna rağmen vergi konusunda gereken hassasiyetin olduğunu görebiliyoruz. Bu hassasiyetin daha da artması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” dedi. KAYITDIŞI EKONOMİNİN ÖNLENMESİ İÇİN FATURA ALINMALI Mükelleflerinde kayıt dışı ekonominin önlenmesi konusunda fatura almasının önemine değinen Karayel, “Vatandaş fiş ve fatura alma konusuna dikkate etmelidir. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması konusunda bu durum önemli bir yere sahip. Bunun yanında tahakkuk edilmiş vergilerin zamanında ödenmesi de diğer bir gereklilik. Tahakkuk edilmiş vergi zamanında ödenmediğinde mal varlığı veya mevduat varsa üzerinden haciz uygulanabilmektedir. Vergi cezalarının artması konusunda mükelleflerinde duyarlı olması gerekiyor” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 yaşın üstündekiler Açık İlköğretim'e kayıt yaptırabilecekler
Herhangi bir nedenle ilköğretimi tamamlayamayan ve 15 yaşın üstünde olanlar, ...
İl Genel Sekreteri Ramazan Sodan:
“Köyler yaşanılır hale gelecek” İl Genel Sekreteri Ramazan ...
5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE KONUŞAN VALİ GÜVENÇ:
“TEMİZLİK, KÜLTÜRÜMÜZÜN PARÇASIDIR” 5 Haziran Dünya Çevre ...
 
GRAFİKÇİLER "MEZUNİYET SERGİSİ" AÇTILAR
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından ...
Başkan Küçükler’den çevre günü mesajı
Erzurum, katı atık sorununu aşan bir kenttir Erzurum Büyükşehir Belediye ...
ŞENLİKLER ERTELENDİ
Erzurum'da geleneksel olarak yapılan Aziziye Şenlikleri 18 Hazirana ertelendi.
 
AÇEV GÖNÜLLÜLERİ KADINLARI EĞİTTİ
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) projesinde çalışan 58 gönüllü, bin 300 ...
Bu sürat tehlikeli değil
Erzurum'un Pasinler İlçesi'ndeki Hasankale'nin çevresinde bulunan evlerin ...
UZUNDERE'DE GÜREŞ ŞENLİĞİ
Erzurum'un Uzundere İlçesi'ne bağlı Dikyar Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva