KAMU PERSONEL REJİMİNDE YER ALACAK
RİSK ALTINDA ÇALIŞAN KURUMLAR BELLİ OLUYOR
Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar yaptığı açıklamada , Sivil Savunma Birlikleri'nin Kamu Personel Yasa Tasarısı'nda riskli kurumlar kategorisine alınması gerektiğini söyledi.
Kamu Personel Yasa Tasarısı'nın kendilerine verilmediği için tamamının incelenemediğini belirten Harmandar, "Bazı kurumların risk altında çalıştığının tespit edilip, riskli kurumlar kategorisine dahil edileceğini öğrendik. Bu yerinde bir karardır. Ancak Türkiye genelinde faaliyet gösteren ve halkımızın can ve mal güvenliğinin teminatı olan Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlikleri ve Ekiplerinin de mutlak suretle riskli kurumlar kategorisine dahil edilmesi gerekmektedir. İçişleri Bakanlığı bu konu ile ilgili gerekli yazışmayı yapmıştır. Ancak dikkate alınıp alınmadığı konusunda bilgi sahibi değiliz ve tereddütümüz var. Söz konusu kurumun riskli kurumlar listesinde yer almaması durumunda büyük haksızlık ve çalışanlarda ise büyük hayal kırıklığı olacaktır. Çünkü bu arkadaşlarımız her görevde ciddi tehlikeler altında görev yapmaktadırlar. Depremde yıkılmış veya yıkılmak üzere olan binaların altından yaralı ve ölü çıkarmalarından tutun da, sele kapılmış insanlara aynı sel ortamında müdahale etmeleri, trafik kazalarına müdahale, kayıp arama, büyük yangınlara müdahale, çığa maruz kişilere müdahale, heyelan bölgesinde çalışma ve daha birçok olağan üstü durumlardaki vefakar çalışmalarına hepimiz şahit olmaktayız. Tüm memurlarımızın olduğu gibi Sivil Savunma Birlik ve Ekiplerinde çalışan personellerin de haklarını vermek hükümetimizin görevidir." dedi.
AK Parti Hükümeti'nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Kamu Personel Reformu'nda sona yaklaşıldığı ve Ocak 2006 tarihinde itibaren yürürlüğe gireceği belirtilen yasa ile memurlar arasında eşit işe eşit ücret, performans ve maaşta sadeliğin ön plana çıkacağı belirtiliyor. Kamu Personel Yasasının yürürlüğe girme aşamasında ayrıca risk altında çalışan kurumlar ve kurum içinde risk altında çalışan personellerin maaşlarında da ayrıca bir düzenleme yapılarak diğer memurlardan daha fazla ücret almalarının önü açılmış olacak.