ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Canpolat'a son görev
Canpolat'a son görev
Oltu'da özel sektörden tarımsal yatırım
Oltu'da özel sektörden tarımsal yatırım
Oltulu eğitimciden örnek yaklaşım
Oltulu eğitimciden örnek yaklaşım
Büyükşehir'den öğrencilere destek
Büyükşehir'den öğrencilere destek
Son 3 asra damga vuran mütefekkir: İbrahim Hakkı
Son 3 asra damga vuran mütefekkir: İbrahim Hakkı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
23 Mart 2010 Salı - 07:34

İki hasta snow-track'la kurtarıldı

CİHAN/Erzurum'da kardan dolayı yolu kapalı olan köyde yaşayan iki hasta, kar üstü aracı (Snow- track) ile hastaneye götürüldü.Erzurum'da kardan yolu kapalı olan Hatunan Köyü'ne kar üstü aracı ile ulaşan 112 Acil Servis görevlileri, 9 aylık hamile Remziye Akın ile günlerdir mide rahatsızlığı çeken Nuhbet Akın'ı kent merkezine götürdü.

İki hasta snow-track la kurtarıldı

//KURTARMA OPERASYONU
Çat ilçesine 32 kilometre uzaklıktaki Hatunan Köyü'nden gelen bir ihbar üzerine harekete geçen 112 Acil Servis yetkilileri, yolun açık olan 25 kilometresine kara ambulansı ile bir ekip gönderdi. Sağlık ekibi yolun kapalı olan 7 kilometrelik bölümünü de kendilerini yol ayrımında bekleyen kar üstü aracı ile aştılar. Yaklaşık üç metre karın bulunduğu köy yolunda zaman zaman yaşanan tehlikelere rağmen 4 saatte varan ekip, hastalara ulaştı. Evlerinde yapılan ilk muayenenin ardından 22 yaşında ilk çocuğuna hamile olan Remziye Akın ile şiddetli mide ağrıları çeken 49 yaşındaki Nuhbet Akın yakınları ile birlikte kar üstü aracına bindirildi. Yaklaşık 4 saatlik geri dönüş yolculuğunun ardından hasta ve hamile kadın yakınları ile birlikte burada kendilerini bekleyen kara ambulansına bindirilirek kent merkezindeki hastanelere götürüldü.
//YILIN 11 AYI YOLLAR KAPALI
Yılın 11 ayı köylerinin kar hapsinde bulunduğunu belirten Hatunan Köyünden Ali Akın, zor günler yaşadıklarını söyledi. Yolun kar ve çamurdan sürekli kapalı olması nedeniyle ne köyden kimsenin dışarı çıkabildiğini ne de köylerine kimsenin gelmediğini ifade eden Akın, "Köyümüz 16 haneli. Yaklaşık 150 nüfusu var. Köyde yaşayan herkes akraba. Yol sorunu nedeniyle kızlarımızın tamamı erkeklerin ise bir bölümünu okula göndermedik. Çünkü köyden çıkan bir daha kolay kolay geri gelemiyor. Çok acil durumlarda yaklaşık 9 saat yürüyerek anayola kadar gidiyoruz. Tabi bu yolculuk kar kalınlığının 3 metreyi bulması nedeniyle kadın ve çocukların yapabileceği birşey değil. Acil hastamız olunca karüstü aracı istiyoruz. Devletimizden tek isteğimiz yolumuzun yapılması" dedi.
//VATANDAŞ ÇİLEYE ALIŞTI
Çat 12 Acil Servis Teknisyeni Gökhan Çakır bu tür yolculuklara alışkın olduklarını ifade ederek, "Bakanlığımız başlatmış olduğu misafir gebelik uygulaması kapsamında doğumuna bir hafta kalanları Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'nin misafirhanesine yerleştiriyoruz. Burada doğum eylemini rahat bir şekilde gerçekleştiriyor. Daha sonra çocuğu ile birlikte köyöne bırakılıyor. Son güne kesinliklme bırakılmıyor. Çünkü buranın hava şartları malum. Kötü hava koşullarında bu köye gelmemiz bir iki günü bulabilir. Çat 12 Acil Servisi olarak haftada en az iki üç vakayı bu şekilde götürüyoruz" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nuh AKIN 12 Nisan 2012 Perşembe 14:42

Kaymakamın Yolu açmasını istiyoruz ve yoların yapılmasını için ne gerekiyorsa yapsın

Yorumu oyla      7      5  
Nuh AKIN 12 Nisan 2012 Perşembe 14:36

Daha resim yokmu

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yetenek taramasına rekor katılım
İHA/ Erzurum’da İlköğretim ve liselerde eğitim ve öğretim gören 70 bin ...
Başka çareleri yok..
GHA/Daha modern imkanlarda yaşam sürdürülmesi amacıyla, Erzurum’daki 316 ...
Çarpık yapılaşmaya son
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Hasanibasri Mahallesi’nde ...
 
DOSADER hekimleri piknikte buluşturdu
cihan/Erzurum'da sıcak havayı fırsat bilen bir grup doktor, aileleriyle ...
TEMA'dan bilgilendirme açılımı
Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA)’nın Erzurum İl Temsilciliği tarafından ...
Uzmanlardan Bahar yorgunluğu uyarısı
Bahar aylarında güneşin sıcak etkisini göstermeye başlamasına rağmen ...
 
Küçükler iddialı konuştu..
İHA/Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları’na ...
473 köy suya kavuştu
AHMET AKBUĞA/İHA/İl Özel İdaresi Genel sekreteri Altınok, Erzurum’da Köylerin ...
Sel mağdurları ilgi bekliyor
METİN DERE (İHA) Çat ilçesi Karaca köyünde geçen günlerde meydana gelen ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yirmi Yolun Hikâyesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva