ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi'nden Tam Akreditasyon başarısı
Atatürk Üniversitesi'nden Tam Akreditasyon başarısı
Sağlık Çalışanlarından Gazze için sessiz yürüyüş
Sağlık Çalışanlarından Gazze için sessiz yürüyüş
Kıbrıs gazilerinden 'Devlet Övünç Madalyası' talebi
Kıbrıs gazilerinden 'Devlet Övünç Madalyası' talebi
105 kişi iş sahibi oldu
105 kişi iş sahibi oldu
TDV Kadın Kollarından Muharrem Ayı etkinliği
TDV Kadın Kollarından Muharrem Ayı etkinliği
HABERLER>GUNCEL
12 Mart 2008 Çarşamba - 00:00

İSPADER’den anlamlı kutlama

Erzurum'un İspir ve Pazaryolu ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümleri İstanbul’da kutlandı.

İSPADER’den anlamlı kutlama

İSPADER’den anlamlı kutlama Erzurum'un İspir ve Pazaryolu ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümleri İstanbul’da kutlandı. İSPADER Derneği’nin düzenlediği programı çerçevesinde yapılan gece İstanbul Ümraniye Haldun Alagaş spor salonunda yapıldı. Kutlama gecesi her yıl olduğu gibi bu yılda muhteşem geçti. Gecede İstanbul’un çeşitli semtlerinde ikamet eden ve yıllardır birbirlerini görmeyen yüzlerce Erzurumlu, İspirli ve Pazaryolu hemşerilerinin biraraya gelmesi ve hasret gidermelerine vesile oldu. Kutlama gecesinin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Temel Şahin, İspir ve Pazaryolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlamalarının bu salonda yapılması artık geleneksel hale geldiğini, yapılan kutlamaların, İstanbul gibi bir metropolde yıllardır birbirlerini görmemiş insanların bir araya gelmelerine ve hasret gidermelerine de katkıda bulunduğunu söyledi. Temel Şahin, Derneğin çalışmaları içerisinde bu yıldan itibaren Eğitime ağırlık vereceklerini bu çerçevede yeni Eğitim kurumları açacaklarını, Eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarılarını artırmak için gerekli burs yardımlarının sayısını ve miktarını artırarak başarı grafiğinin üst seviyelere çıkmasına yardımcı olacaklarını söyledi. Şahin, çalışma programları içerisinde bir kültür ve eğitim merkezi projesinin olduğunu ve yine geleneksel hale getirdikleri bu Vatan uğrunda Şehit olan Vatan evlatları için okutulan 100’lerce hatmi şerifin duasını 14 Şubat’ta yaptıklarını söyledi. Kutlama gecesine Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum kökenli İstanbul Milletvekilleri İdris Güllünce ve Mehmet Sekmen de katıldı. Gecede bir konuşma yapan İdris Güllüce son günlerde ulusal basında yer aylan Erzurum Aşkale ilçesinin Düşman İşgalinden kurtuluş şenliklerinde Türk askeriyle İşgal çetelerinin temsili gösterilerini olduğundan fazla abartılarak yayınladıklarını sert bir dille kınadı. Güllüce, Erzurum’da yaşanan Ermeni zulmünü ve katliamını anlamak için her Erzurumlunun Azizeye Tabyalarını ziyaret etmesini isteyen Güllüce, “Ermeni Çetelerini yaptığı bu katliamları gelecek nesillerimize mutlaka anlatmalıyız. Onları Çanakkale'den önce Aziziye’ye götürüp Dedelerinin bu tabyada nasıl katledildiğini anlatmalıyız.” dedi. Güllüce, konuşmasının son bölümünde Ulusal basını da eleştirerek, “Ne dememizi isterdiniz, Ermeni çetelerinin benim dedemi ne iyi öldürdü dememizi mi isterdiniz” diyerek Ulusal Basının bu tutumunu anlamada güçlük çektiğini ve en kısa zamanda hatalarını anlayarak Erzurumludan özür dileyeceklerini beklediğini söyledi. Kutlama gecesi İspir Elmalı Köyü Derneği’nin işgalden kurtuluş gösterisi görülmeye değerdi. Kutlama gecesi mahalli sanatçıların yanında Aysun Gültekin ve İzzet Altınmeşe seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle sona erdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THK'DAN SYDV'YE GELİR DESTEĞİ
Türk Hava Kurumu(THK) Genel Müdürlüğü 2007 yılı deri-bağırsak toplama ...
İki ayda 2 bin 924 ton sigara tüketildi
Sigaranın bilânçosu açıklandı. İki aylık süre içerisinde 2 bin 924 ton sigara tüketimi gerçekleşti.
PASİNLERLİLER KURTULUŞ GECESİNDE BULUŞACAK
Erzurum'un Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü ...
 
OLTU'DA ''TEMİZİM MUTLUYUM'' KAMPANYASI...
Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, ilçede başlattıkları ''Temizim Mutluyum'' ...
UZMANINDAN “GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ” UYARISI
Havaların ısınmasıyla birlikte kendini göstermeye başlayan güneş, göz ...
GİYİM SEKTÖRÜNDE BAHAR HAREKETLİLİĞİ
Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede yükseldiği Erzurum’da, ...
 
BARO BAŞKANI TURAN, KURTULUŞ TÖRENLERİNDEKİ TEMSİLİ GÖSTERİLERİ YORUMLADI
ERMENİ VAHŞETİNİ İNKAR ETMEMİZİ Mİ BEKLİYORLAR? Erzurum Baro Başkanı ...
TERZİ DÜKKANINI, MÜZE HALİNE GETİRDİ
Erzincankapı semtindeki terzi dükkanına Erzurum’u sığdıran ve iş ...
AKIF’İ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ
İstiklal Marşı'nın Türk'ün şahlanış destanı ve öneminin manasında gizli olduğu belirtildi.
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva