ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İşleyen’den zehirli mantar uyarısı
İşleyen’den zehirli mantar uyarısı
ETÜ’de Sosyal Sorumluluk gündemi
ETÜ’de Sosyal Sorumluluk gündemi
Kop Mayıs ayı karıyla beyaza büründü
Kop Mayıs ayı karıyla beyaza büründü
Taşkınsoy Erzurumspor’un 6 maçında görev aldı
Taşkınsoy Erzurumspor’un 6 maçında görev aldı
'Siz Gelemiyorsanız Biz Geliriz'
"Siz Gelemiyorsanız Biz Geliriz"
HABERLER>GUNCEL
26 Ağustos 2005 Cuma - 00:00

İHRACAT STOP!

1998 yılına kurulan,ihracatçılara bir çok konuda destek veren ve İhracat ve ithalatta 70 kalem malın denetimin yapan ve 12 ile hizmet veren Dış Ticaret Müsteşarlığı Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü, Erzurum’da 2002 yılında 7 kontrol, 2004 yılında 4 kontrol geçekleşirken 2005 yılında ihracatın yeterli olmamasından dolayı, kontrol gerçekleştiremedi.

İHRACAT STOP!

İHRACAT STOP! 1998 yılına kurulan,ihracatçılara bir çok konuda destek veren ve İhracat ve ithalatta 70 kalem malın denetimin yapan ve 12 ile hizmet veren Dış Ticaret Müsteşarlığı Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü, Erzurum’da 2002 yılında 7 kontrol, 2004 yılında 4 kontrol geçekleşirken 2005 yılında ihracatın yeterli olmamasından dolayı, kontrol gerçekleştiremedi. Erzurum’da istenilen düzeyde olmayan ihracattın geldiği son durum Dış Ticaret Müsteşarlığı Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü verilerinde de bir kez daha ortaya çıktı. 70 kalem malın, denetimini yaparak ithal ve ithalat için kontrol belgesi veren Doğu Anadolu Dış Ticaret Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü, 2002 yılında 7, 2004 yılında 4 kontrol geçerleştirirken 2005 yılının sekizince ayına kadar hiçbir kontrol geçerleştiremedi. 12 İLDE HİZMET GERÇEKLEŞTİRİLİYOR Müdürlük bir çok konuda ithalatçı ve ihracatçıya destek verirken, bölgedeki ihracat potansiyelin yeterli düzeyde olmaması kontrol belgesine olan taleple de bir kez daha gözler önüne serildi. 1998 yılında kurulan Dış Ticaret Müsteşarlığı Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü 12 ilde hizmet gösteriyor. Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ardahan, Tunceli, Hakkari, Bingöl, Bitlis, Van, muş, Ağrı illerinde hizmetlerini yürüten müdürlük, ihracat ve ithalatçıya en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde. 70 KALEM ÜRÜN DENETLENİYOR Doğu Anadolu Dış Ticaret Müsteşarı Bölge Müdürü Nurettin Tanın, dış ticaret konusunda ihracat ve ithalatçılara hizmet verdiklerini belirterek, ekonominin gelişmesi açısından dış pazarlara açılmanın önemine değindi. Bölge Müdürlüklerine bağlı 2 Grup Başkanlığı bulunduğunu belirten Tanın, “ Erzurum Dış Ticaret Müsteşarlığı 1998 yılda kurulmuş durumda. Dış ticarette ürünlerin denetimini grup başkanlıkları yapıyor.Grup başkanlıklarımızın biri Iğdır diğeri de Erzurum’da. 70 kalem mal için ihracat ve ithalat için kontrol belgesi veriyoruz. Erzurum’da 2002 yılında 7, 2004 yılında da 4 kontrol gerçekleştirdik, 2005 yılı içinde şu an itibariyle kontrol gerçekleştirmedik. Doğu Anadolu Bölgemizin ve Erzurum’un kalkınmasında, ekonomisinin gelişmesinde ihracatın daha da etkili olabilmesi için tarımsal üretimin artırılması ve çeşitliliğin geliştirilmesi, üretilen ürünlerin dış pazarlarda daha geniş yer almasını sağlayıcı çalışmalar yapılmalıdır” dedi. SON VERİLERE GÖRE ÜÇ KALEM MAL İHRAÇ ETTİK Erzurum’da son veriler itibariyle üç kalem malın ihraç edildiğini belirten Tanın, “ Kuru üzüm, Mercimek ve Patates ihraç edildi. Iğdır’da tarım ürünleri ihracatı daha fazla, ticari kalite yeterlilik kontrol belgesi yetkisinin yanı sıra gözetim şirketi kurma yetkisi de verildi.İhracat ve ithalatçıya elimizden gelen imkanlarla destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Haber İş greve gidiyor
Türk Haber-İş Sendikası Erzurum Şubesi üyeleri, Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne ...
51 araba ot kül oldu
Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ne bağlı Göreşken Köyü'nde önceki gün öğleden ...
ENDÜSTRİ MESLEKTE YANGIN PANİĞİ
Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Torna-Tesviye Atölyesi'nde çıkan yangın paniğe sebep oldu.
 
JANDARMAYA TEŞEKKÜRLER
Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı diş ünitesi ekipleri, 8 ilde ...
Gıdalar sıkı denetim altında
Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan kurumlarının çalışma alanına giren gıda ...
TALİHSİZ HEMŞİRE TOPRAĞA VERİLDİ
Antalya'da meydana gelen helikopter kazasında nişanlısını kaybetmesi üzerine ...
 
Doğu’daki engelliler daha mağdur
Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, doğuda engelli sorunlarının ...
DGD'DE KAYITLARI SÜRÜYOR
Erzurum'da Doğrudan Gelir Desteği'nden (DGD) yararlanacak çiftçilerin ...
TARIM ARAZİLERİ İÇİN ÜCRETSİZ İŞLEM
Tarım arazilerinin tapu veraset intikal işlemlerinin ücretsiz yapılacağı bildirildi.
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva