ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mart ayı enflasyon en'leri açıklandı
Mart ayı enflasyon en'leri açıklandı
Yıllık enflasyon yüzde 30,87 oldu
Yıllık enflasyon yüzde 30,87 oldu
Söğütlü'de Cami Aile Buluşması
Söğütlü'de Cami Aile Buluşması
Erzurumspor’a anlamlı destek
Erzurumspor’a anlamlı destek
Erzurum'da KGYS ve PTS mercek altında
Erzurum'da KGYS ve PTS mercek altında
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Nisan 2026 Cuma - 11:54

Hocaoğlu girişimciliğiyle örnek oldu

Oltu ilçesinde inşaat mühendisi Salih Hocaoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında aldığı yüzde 50 hibe ile iki yıl önce kurduğu ahırda bugün 100 büyükbaş hayvan besliyor.

Hocaoğlu girişimciliğiyle örnek oldu

Oltu ilçesinde inşaat mühendisi Salih Hocaoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında aldığı yüzde 50 hibe ile iki yıl önce kurduğu ahırda bugün 100 büyükbaş hayvan besliyor.
Akıllı ahır sistemiyle donatılan tesiste günlük bakım ve besleme işlemleri büyük ölçüde otomasyonla gerçekleştiriliyor. Bu sayede tek bir kişi, yalnızca 15 dakika içinde tüm hayvanların bakımını yaparak yemlerini verebiliyor. Modern altyapısıyla dikkat çeken ahır iş gücünü azaltırken, üretimde verimliliği de önemli ölçüde artırıyor. Örnek proje olarak gösterilen tesis, bölgedeki hayvan üreticilerine de ilham kaynağı oluyor.
İnşaat mühendisi Salih Hocaoğlu, modern ahır sistemlerinin üreticilere ciddi kolaylıklar sağladığını belirterek, devlet desteklerinin sektörde dönüşüm açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Hocaoğlu, "İnşaatın yanı sıra hayvancılığa bir ilgim vardı. İki yıldır hayvancılığı kiralık ahırlarda ve ilkel şartlarda yapıyordum. Tarım Bakanlığımızın ve İl Tarım Müdürlüğünün hibe programına dahil olduk. Onlardan inşaat ve makine ekipmanına yüzde 50 hibe alarak işletmemizi kurduk. Şu an işletmemizde son sistem teknolojik makinalar kullanıyoruz. Burası benim için güzel bir ortam. Kendimi deşarj ediyorum. Kendimizi manevi ve ruhen rahatlatıyoruz. Bu işletmemiz ilçemize örnek bir proje oldu. Nasip olursa bu sene içerisinde 3 tane daha yapılacak proje var. Biz burada şehrimizden göçü önlemek, geri dönüş anlamında örnek olacağımızı düşünerek bu işletmeye adım attık. Projenin toplam bedeli 18 milyon 800 bin lira. Bunun yüzde 50'sini hibe olarak bakanlığımızdan aldık. Bu konuda bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra hayvan üretimini artırıp, istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca Oltu Belediye Başkanımızla birlikte dişi angus alıp, üretim yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Modern işletmelerin sayısı artmalı"
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger ise, "Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı 16. etap kapsamında 2025 yılında çağrı ilanında üreticimiz başvurmuştu. Biz de bakanlığımıza gönderdik ve sözleşme imzaladık. Arkasından yatırımcımız taahhüt ettiği yatırımı gerçekleştirdi. Yatırım bedeli 18 milyon 800 bin lira idi. Yarısını bakanlığımız karşılamış oldu ve böyle modern, standartları yüksek bir tesise kavuşmuş oldu. Burada vatandaşlarımıza çağrımız çok proje ile başvurmaları, çok talep etmeleri. İnşallah modern tesislere hep beraber kavuşuruz" dedi.
Kırsal kalkınma destekleriyle hayata geçirilen bu tür projelerin yaygınlaşması, hem üreticilerin rekabet gücünü artırıyor hem de bölge ekonomisine katkı sağlıyor.

 
Erzurumspor’a anlamlı destek
 
Söğütlü'de Cami Aile Buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üretim var, pazar yok!
Sadıkoğlu, Türkiye genelinde koyun yünüyle ilgili ciddi bir kriz yaşandığını ...
Erzurumlu çiftçiler ekim mesaisinde
Erzurumlu çiftçiler, baharın ilk günleriyle birlikte yeniden tarlalarının yolunu tuttu.
Tığtepe güven tazeledi
Tüm Sağlık-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulu, Kayseri'de gerçekleşti. ...
 
KUDAKA'dan kültürel mirasa destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Kültür Yayınları çalışması ...
Yol çöktü: Ulaşım durdu
Bingöl'de heyelan sonucu çöken ve kayan grup yolunda ekiplerin çalışması başladı.
Karayazı’da 62. Kütüphane Haftası coşkuyla kutlandı
Karayazı’da "İyileştiren Kütüphane" temasıyla 62. Kütüphane Haftası, düzenlenen ...
 
Koyun - kuzu buluşmaları renkli görüntüler sundu
Erzincan’da baharın gelişiyle birlikte doğan kuzuların anneleriyle günde ...
Palandöken kırsalında karla mücadele
Erzurum'un kırsal kesimlerinde yer yer iki metreyi bulan karla mücadele devam ediyor.
5 ay sonra ulaşıma açılıyor
Artvin’in Bilbilan Yaylasında sürdürülen karla mücadele çalışmaları sırasında ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kuyunun Taşlısı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva