Hınıslıoğlu Başkan Küçüklere sordu:
Aldığınız katkı payları ne oldu?
Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurul Üyesi Cemalettin Hınıslıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in 2005 yılının başında, isale hattı dolayısıyla hazineye olan borcu ödemek için iş yerleri ve ev sahiplerinden topladığı paraların ne şekilde harcandığı konusunda vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.
Saadet Partisi Genel İdare Kurul Üyesi Cemalettin Hınıslıoğlu, İsale Hattı Projesi için toplanan işyerlerinden 10 ve meskenlerden 4 dolar olarak alınan paraların halen daha abonelere geri ödenmediğini ifade ederek, başkan Küçükler’in vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.
KÜÇÜKLER AÇIKLAMA YAPSIN
Vatandaş ve iş yeri sahiplerinden katkı payı olarak alınan paraların önemli miktarda olduğunu, geri ödemeler konusunda açıklamalar yapılmasına rağmen bu tür bir uygulama gerçekleştirilmediğini savunan Hınıslıoğlu, Küçüler’in katkı payı konusunda vatandaşa hesap vermesini istedi.
TESİSLER TÖRENLE KAPATILIYOR
Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren Hınıslıoğlu, Sivas ve Samsun illerinde bulunan kamu tesislerinin törenle kapatmasının hükümetin ekonomi politikasındaki başarısızlığının bir göstergesi olduğunu söyledi.
AK Parti hükümetinin yaptığı bu davranışı kınayan Hınıslıoğlu, “hükümet bu fabrikalardan ekmek yiyen yüzlerce insanı mağdur etmiştir.” iddiasında bulundu.
Hınıslıoğlu, işsizlik ve yoksulluğun her geçen gün arttığını belirterek, “ Yoksulluk ve işsizlik her geçen gün artarken, hükümet ekonomideki “sanal” başarıları ile övünüyor” dedi.
Hınıslıoğlu, ayrıca üniversitede yaşanan türban krizini de kınadıklarını ve konunun utanç verici olduğunu da ifade etti.