ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Pendikspor: 1 - İstanbulspor: 1
Trendyol 1. Lig: Pendikspor: 1 - İstanbulspor: 1
Erdoğan: Sağlıkta tertemiz bir sayfa açtık
Erdoğan: Sağlıkta tertemiz bir sayfa açtık
Belediye başkanının oğlu çıktı!
Belediye başkanının oğlu çıktı!
Hayali gerçek oldu
Hayali gerçek oldu
Şehir Hastanesi’nde Tıp Bayramı etkinliği
Şehir Hastanesi’nde Tıp Bayramı etkinliği
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Aralık 2008 Salı - 21:11

“Her Çocuğa Ayda Bir Kez Tiyatro”

Çocuk tiyatrosu ve çocuk oyunculuğu alanında gelinen noktanın yetersizliğinden dert yakınılan Erzurum’da, ilk adım Türkiye Tiyatrolar Birliği (TTB) tarafından atılıyor. “Her Çocuğa Ayda Bir Kez Tiyatro” sloganıyla yola çıkan Türkiye Tiyatrolar Birliği, Erzurum’da çocuk tiyatrosu alanındaki boşluğu doldurmaya hazırlanıyor.

“Her Çocuğa Ayda Bir Kez Tiyatro”

Her ay sahneleyecekleri çocuk oyunlarıyla miniklere tiyatro sevgisini aşılayacak olan TTB, bunun dışında yetişkinler için de çeşitli oyunları sahneye koyacak.

TİYATROLAR BİRLİĞİNDEN ATILIM

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye Tiyatrolar Birliği Genel Sanat Yönetmeni Fırat Aksoy, Erzurum’da çocuk tiyatrosu ve çocuk oyunculuğu alanındaki boşluğu doldurmaya karar verdiklerini söyledi. TBB olarak ASEM’de sahneleyecekleri çocuk oyunlarıyla, miniklere tiyatro sevgisi aşılamaya çalışacaklarını belirten Aksoy, “Her Çocuğa Ayda Bir Kez Tiyatro” sloganıyla çalışmalara start verdiklerini dile getirdi. Küçük yaşlarda tiyatro izleme alışkanlığının, çocukların ruhsal gelişimlerine olumlu katkı sunacağını vurgulayan Fırat Aksoy, “Ağaç yaşken eğilir. Bu nedenle küçük yaşlarda kazanılacak olan tiyatro izleme alışkanlığı, gelecek nesillerin topluma daha faydalı bireyler haline gelmelerini sağlayacaktır. Çünkü tiyatro insanlarda algılama, düşünme ve yorumlama kabiliyetlerinin gelişmesine neden oluyor” diye konuştu.

ÇOCUK GELİŞİMİNDE TİYATRONUN ETKİSİ

Türkiye Tiyatrolar Birliği Genel Sanat Yönetmeni Aksoy, Erzurum’da çocuk oyunları sahnelemenin dışında yaş gözetmeksizin yetişkinler için de çeşitli aktivitelerinin olacağını vurgulayarak, özellikle tiyatroculuk eğitimi alanında bir takım projelerinin bulunduğunu ifade etti. Aksoy, tiyatral faaliyetlere hız kazandırabilmek ve Erzurum’u yeniliklerle buluşturabilmek için yerel yönetimlerin de desteğine ihtiyaç duyduklarını anlatarak, “Erzurum’da sanatsal aktiviteler açısından büyük bir boşluk olduğunu kabul etmemiz lazım. Hele çocuk tiyatroculuğu bakımından büyük bir noksanlıkla birlikte yaşıyoruz. Kim ne derse desin, tiyatronun kişisel gelişim üzerindeki rolü çok büyüktür. Biz tiyatronun bu önemli işlevinin çocuklarımız üzerinde etkili olmasını istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2008 Turizm’de Başarı Yılı
Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2008 yılını dolu dolu geçirdi. Turizm, ...
Kavaz, Akif’i Anlattı
İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 72. yıldönümü nedeniyle ...
Koyunoğlu’nun Anılarından “Erzurum Evleri”
Ulusal mimarlık akımının önemli bir temsilcisi olarak kabul edilen Arif ...
 
Gençlere Sanat Bilinci Aşılıyorlar
Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Erzurum’un muhtelif semtlerinde açılan ...
Sarıalioğlu, Felsefe ve Şiir’i Anlattı
Yazar Kenan Sarıalioğlu, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen programda ...
Tarihe, Tarihi İhmal
Erzurum’da, Rus işgallerine karşı yaptırılan ve adeta kahramanlık destanlarının ...
 
Türk El Sanatları Sergisi Açıldı
Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel ...
Palandöken Fotoğraf Grubu Sergisi Açtı
Erzurum’da yeni kurulan Palandöken Fotoğraf Grubu’nin ilk sergisi büyük ...
Anılardaki Sarıkamış Dramı
Türk tarihinin en önemli olaylarından biri olan Sarıkamış Harekatı'nda ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva