ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Klasik Otomobil Fuarı' yoğun ilgi buldu
'Klasik Otomobil Fuarı' yoğun ilgi buldu
Aras can aldı
Aras can aldı
Erzurum’da bağımlılıkla mücadelede kararlılık
Erzurum’da bağımlılıkla mücadelede kararlılık
Jandarma Bölgesi trafik verileri açıklandı
Jandarma Bölgesi trafik verileri açıklandı
Erzurum’da siber suçlarla mücadele operasyonu
Erzurum’da siber suçlarla mücadele operasyonu
HABERLER>SPOR
19 Temmuz 2010 Pazartesi - 03:58

Hazar Spor Şenlikleri tamamlandı

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'den 2'nci Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri Cumartesi günü Hazar Gölü kıyısında yapıldı. Plaj voleybolu ve hentbolu, oryantiring ve kros yarışları yapıldı. Bay ve bayan kategorilerinde yapılan yarışmalara, 7 ülkeden 15'i yabancı olmak üzere toplam 73 yerli ve yabancı sporcu katıldı. Yarışlar sonunda dereceye girenleri ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Hazar Spor Şenlikleri tamamlandı

//ERZURUMLU SPORCULAR ŞENLİKLERE KATILDI
Sivrice İlçesi'ndeki Hazar Gölü Kıyısı'nda buyıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri, dün yapıldı. Macaristan, Rusya, ABD, Belarus, Kenya, Moldova, Bulgaristan ve Fransa'dan 15 ile Türkiye'den de Kocaeli, Van, Aksaray, Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Mardin, Erzurum, Eskişehir, Muş, Bitlis, Kütahya, Karabük ve Konya'dan 48'i erkek, 25'i bayan olmak üzere toplam 73 sporcu katıldı.
Hazar Gölü Kıyısı'nda yapılan şenliklerde, plaj voleybolu ve plaj hentbolu büyük ilgi gördü. Yarışlar öncesi konuşan Sivrice Kaymakamı Suat Yıldız, Elazığ'ın ve bölgenin terörle anıldığını hatırlatarak, "Buraya yurt dışından onlarca sporcu geldi. Korkulacak bir yer yok. İşte burada turizm de olur, sanayi de olur, her şey de olur. Bunu katılamaktı amacımız. Küçük ilçemiz Sivrice'de böyle bir imkan var. Daha iyisini yapacağız" dedi.
//HAZAR ŞENLİKLE TANITILIYOR
Belirlenecek bazı günleri dalış günleri olarak ilan etmeyi düşündüklerini belirten Kaymakam Yıldız, dalış sporunu ve Hazar Baba tesisleriyle kayak sporunun ilçede daha da gelişmesini hedeflediklerini söyledi.
Daha sonra oryantiring yarışı yapıldı. geçildi ve toplam 23 sporcu ellerine verilen harita ile 2 kilometrelik alanda saklananları bularak varış noktasına en kısa sürede getirmeye çalıştı. Yarış sonunda büyükler kategorisinde Fatih Turgut birinci, Murat Şeker ikinci, Erdal Demir ise üçüncülüğü elde etti.
Son 3 Olimpiyat yarışmalarında Macaristan'ı temsil eden eski Avrupa Kros Şampiyonası 3'üncüsü, bu yıl da Avrupa Şampiyonası'nda ülkesinin formasını giyecek olan Aniko Kalovics, çok güzel bir ambians yaşadıklarını belirterek, insanların dostça davrandığını söyledi. Amerika koşularında defalarca derece elde eden, uluslararası ve Avrupa Şampiyonaları'nda koşan Kuzey Karolina Üniversitesi'nden Kristina Vegh ve eşi Avrupa takımlararası, Gençlerarası ve Dünya Şampiyonası'nda ülkesinin formasını giyen Macar Atlet Tibor Vegh, Moldovya'yı 2004 Atina Olimpiyatları'nda temsil eden Svetlana Shepeleva, Hazar Gölü ve çevresindeki güzelliklerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Aslen Etyopyalı olan ve Türk Vatandaşlığına geçtikten sonra Meryem Erdoğan adını alarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına yarışan sporcu da Elazığ'a ikinci kez geldiğini anlattı. Birinci gelişinde Türk Vatandaşlığına daha geçmediği için yırşmaya dahil olamadığını anlatan Meryem Erdoğan, röportaj sırasında şimşek çakması ile korkulu anlar yaşadı. Meryem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulduğu için Türk Vatandaşlığı'na geçerken onun soyadını aldığını anlattı.
Erkekler kategorisinde yapılan kros yarışmasında birinciliği AksarayÆdan Murat Ertaş, ikinciliği Kenyalı Moses Too ve üçüncülüğü de KonyaÆdan Fatih Bilgiç aldı. Bayanlarda ise birinciliği KocaeliÆden Meryem Erdoğan, ikinciliği Macaristanlı atlet Aniko Kakovics, üçüncülüğü ise İstanbulÆdan katılan Bahar Doğan elde etti.
Elazığ Valisi Muammer ErolÆun da katıldığı Sivrice Hükümet Konağı bahçesindeki madalya töreninde yarışmada derece elde eden tüm atletlere madal ve ötülleri verildi. Şenlikler, akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saalere kadar devam eden mahalli sanatçıların vkonseriyle sona erdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filistin'e destek için Türkiye turuna çıktı
HANİFİ ÖZER (İHA) - Suriye'nin Halep Üniversitesi Sanatçısı Yahya Kakeh, ...
4. Uluslararası Rafting Şenliği başladı
ÖMER FARUK ZENGİNAL (İHA) - Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) ...
Erzurum’u Belçika’da temsil edecek
İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM gazetesi - Erzurumlu İzci Lideri Esra Erdoğan başarı ...
 
Palandöken Karate Şampiyonası başlıyor
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ...
Yüksel Erzurum’u sevindirdi
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurum’un kayakla atlama dalında yetiştirdiği ...
Genç Sporcunun Milli Gururu
ERZURUM (İHA) - Katıldığı uluslararası birçok turnuvada Bozüyük'ün ismini ...
 
BESTDER’den sert tepki
ERZURUM (İHA) - Büyük Erzurumspor Taraftarlar Derneği (BESTDER) yönetimi, ...
Karateciler Palandöken’de enerji depoluyor
ERZURUM (İHA) - Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından ...
Öztürk futbolcu adaylarını ödüllendirdi
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Köyü ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Direnişin Başarısı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Şehâdetin coğrafyası yahut bir milletin unuttuğu hatıra
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva