ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gürsel: ‘Finale kalıp, orada kazanmayı hedefliyoruz’
Gürsel: ‘Finale kalıp, orada kazanmayı hedefliyoruz’
Kutlu: 'Futbolcularımız karakter gösterdi'
Kutlu: 'Futbolcularımız karakter gösterdi'
Hacımüftüoğlu’ndan Erzurumspor’a övgü
Hacımüftüoğlu’ndan Erzurumspor’a övgü
Teşekkürler Erzurumspor.. Teşekkürler Kutlu
Teşekkürler Erzurumspor.. Teşekkürler Kutlu
Emniyetten ‘Haydi Gençler Pikniğe’ projesi
Emniyetten ‘Haydi Gençler Pikniğe’ projesi
HABERLER>GUNCEL
9 Aralık 2010 Perşembe - 00:32

Hava kirliliğiyle etkin mücadele başladı

2011 Kış Oyunları’nın yapılacağı Erzurum’da, hava kirliliğiyle mücadele kapsamında mahalle muhtarları, yöneticiler ve kalorifercilere eğitim verildi. “Katı Yakıt Alınırken Dikkat Edilecek Hususlar”, “Kazanlarda Enerji Tasarrufu”, “Yakıtların Depolanmasına Yönelik Tedbirler” ve “Kalorifer Kazanı Yakma Teknikleri” gibi konularda eğitime alınan kaloriferciler, eğitimlere katılan çevre mühendislerini soru yağmuruna tuttular.

Hava kirliliğiyle etkin mücadele başladı

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – 2011 Kış Oyunları’nın yapılacağı Erzurum’da, hava kirliliğiyle mücadele kapsamında mahalle muhtarları, yöneticiler ve kalorifercilere eğitim verildi. “Katı Yakıt Alınırken Dikkat Edilecek Hususlar”, “Kazanlarda Enerji Tasarrufu”, “Yakıtların Depolanmasına Yönelik Tedbirler” ve “Kalorifer Kazanı Yakma Teknikleri” gibi konularda eğitime alınan kaloriferciler, eğitimlere katılan çevre mühendislerini soru yağmuruna tuttular.
//KALORİFERCİLER EĞİTİMDE
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün hava kirliliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında organize ettiği 3 günlük eğitim programı sona erdi. Pazartesi günü Aziziye ilçesinde başlayan, ertesi gün de Yenişehir’deki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam eden eğitimlerin son gününde ise, Yakutiye ilçe sınırlarında ikamet eden mahalle muhtarları, konut, site ve iş merkezi yöneticileriyle kaloriferciler bir araya geldi. Toplamda 600’e yakın kalorifercinin katıldığı eğitimlerde, 2011Kış Oyunları’nın Erzurum için taşıdığı öneme vurgu yapılarak, özellikle bu dönemde hava kirliliğinin meydana gelmemesi için azami derecede dikkat gösterilmesi çağrısında bulunuldu.
//TORAMAN’IN SUNUMU
İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, hava kirliliğinin, coğrafi ve fiziki şartlar kadar, insan kaynaklı faktörlerin de büyük rol oynadığı büyük bir çevre sorunu olduğunu belirterek, özellikle kalorifercilerin, bu süreç içerisinde kilit bir rol üstlendiklerini söyledi. Erzurum’da katı yakıtla ısıtılan konut sayısının fazla olduğuna işaret eden Toraman, “Hava kirliliğini tamamen ortadan kaldırmak mümkün olamaz belki ama alınan tedbirler sayesinde kirlilik önemli ölçüde azaltılabilinir.” diye konuştu.
//DOĞRU TEKNİKLER
Kalorifer kazanların yakılma saatlerinden, yakma tekniklerine varıncaya kadar birçok unsurun, hava kirliliğini tetikleyebildiğini kaydeden Toraman, “Doğru tekniklerle yakılmayan bir kalorifer kazanından çıkan dumanın yoğunluğuyla, teknik olarak doğru yakılan bir kazandan çıkan duman yoğunluğu bir olmuyor. Bu eğitim programını gerçekleştirme amacımız da, işte bu teknikleri ve dikkat edilmesi gereken hususları öğretmektir. Elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstererek, 2011 Kış Oyunları öncesinde gerekli sorumluluğu hepimiz üstlenebilmeliyiz.” şeklinde konuştu.
Daha sonra alanında uzman çevre mühendisleri, muhtarlar, yöneticiler ve kalorifercilerden oluşan kursiyerlere “Katı Yakıt Alınırken Dikkat Edilecek Hususlar”, “Kazanlarda Enerji Tasarrufu”, “Yakıtların Depolanmasına Yönelik Tedbirler” ve “Kalorifer Kazanı Yakma Teknikleri” hakkında bilgiler aktardılar. Eğitimlere katılan kaloriferciler, kendilerine yakma teknikleri hakkında bilgiler veren çevre mühendislerini adeta soru yağmuruna tutarken, eğitimlerde, doğru bilinen birçok uygulamanın yanlış olduğu da ortaya çıktı.

Öte yandan İl Çevre ve Orman Müdürü Toraman, söz konusu eğitim programına katılan muhtarlar, bina yöneticileri ve kalorifercilerle bir araya gelmeyi sürdüreceklerini belirterek, denetim ve kontrollerin çok daha geniş bir yelpazeye yayılacağını sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Devlet yalan söylemez’
Vali Öztürk, bazı yerlerde sorunlara neden olan hidroelektrik santralleri ...
Güvenç Erzurum’a veda ediyor
Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde 14 yıl müdür yardımcılığı, son 6 yıldır ...
Çöpten taş topluyorlar
Yakutiye Belediyesi çöpe atılan taşlarla yol, kaldırım ve park yaparak ...
 
Kar yağmadı, kömür fiyatları düştü
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Erzurum’da ...
İller Bankası ilçelerin vizyonunu değiştiriyor
İller Bankası 14. Bölge Müdürlüğü, Erzurum ve ilçelerinde yürütülen altyapı, ...
Valilikte otopark sorunu çözüm bekliyor
Erzurum valiliği önünde yaşanan otopark sorunu vatandaşın tepkisine yol ...
 
Pasinler’de 4 saat elektrik yok
Pasinler TEDAŞ İşletme Şefliğinden yapılan açıklamada, İlçede elektrik ...
Edepsizliğe ortak tepki
Ukraynalı DJ Vanilla Sky'ın Erzurum'da gelerek gösteri yapması istenmiyor. ...
EGC’den “Yerel İstişare” açılımı
EGC Yönetim Kurulu, Yakutiye Belediye Başkanı Korkut’u ziyaret etti. Belediye’nin ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva