HOCALI KATLİAMI KİTAPLAŞTIRILDI
'Hocalı Soykırımı" konulu panelin bildirileri bir kitapta toplandı. Iğdır Belediyesi tarafından düzenlenen ve Iğdırlı işadamı Mustaş şirketinin sahibi Caferali Taşbağ'ın sponsorluk yaparak basımı gerçekleştirilen "Hocalı Soykırımı Paneli" kitapçığı piyasaya çıktı. Kitapta, 26 Şubat 2006 tarihinde Iğdır'da düzenlenen panelde konuşan Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, Azerbaycanlı milletvekilleri Melahat Hasanova, Azay Guliyev, Musa Guliyev, Prof. Dr İsa Hebipbeyli, Azerbaycan Cumhuriyet Kars Başkonsolosu Hasan Zeynelov, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memmed Rızayev, Kafkas Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Kafkas Üniversitesi Iğdır Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Arslantürk Akyıldız'ın tebliğleri yer aldı.
Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla siyah bir sayfadır. Türk milletini 'Sözde Ermeni Soykırımı' yapmakla suçlayan asıl Ermeniler'in dün Anadolu da bugün Azerbaycan'da yaptıklarına bakmaları gerekmektedir. Ermenilerin işgal ettikleri Hocalı'da dehşet verici olaylar yaşandı" dedi.
Başkan Aras, "Bu paneli düzenlemekteki ve kitabını çıkartmamızdaki amacımız, kardeş Azerbaycan halkının acılarına katılmak ve tarihi gerçeklerin çarpıtılmadan, Türk ve dünya kamuoyuna duyurulmasıdır. Bu vesileyle başta, panele değerli tebliğleriyle katılan bilim adamları olmak üzere, diğer emeği geçenlere saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
2 bin adet basılan kitabın yüzde 70'nin Azerbaycan'da dağıtılacağı belirtildi. Kitapçığın son bölümünde Ermenilerin Karabağ'da yaptıkları insanlık dışı soykırımın fotoğrafları yer alıyor.