ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kürkçüoğlu’ndan Erzurum Öğretmenevi’ne kütüphane desteği
Kürkçüoğlu’ndan Erzurum Öğretmenevi’ne kütüphane desteği
Hacımüftüoğlu öğrencilerle bir araya geldi
Hacımüftüoğlu öğrencilerle bir araya geldi
Aydın: Parlamentolar en güçlü savunma hattıdır
Aydın: Parlamentolar en güçlü savunma hattıdır
Vali Çiftçi İl Nüfustan brifing aldı
Vali Çiftçi İl Nüfustan brifing aldı
Özakalın İFRI HEyetine Erzurum'u tanıttı
Özakalın İFRI HEyetine Erzurum'u tanıttı
HABERLER>GUNCEL
12 Temmuz 2005 Salı - 00:00

Güneş çarpmasına dikkat

Uzmanlar, aşırı sıcaklarda vatandaşların dikkatli olmasını isterken, güneş çarpmalarına karşı yapılması gerekenleri açıkladılar.

Güneş çarpmasına dikkat

Güneş çarpmasına dikkat Uzmanlar, aşırı sıcaklarda vatandaşların dikkatli olmasını isterken, güneş çarpmalarına karşı yapılması gerekenleri açıkladılar. Sıcaklığın organizmada önemli değişmelere yol açan bir faktör olduğunu belirten uzmanlar "Aşırı sıcak beyindeki ısı merkezini etkileyerek, ağır hastalık tablolarını meydana getirir. Vücut kendi sıcaklığını terleme yoluyla kontrol edemediğinden, vücuttaki ısı birikmesi sonucu bilinç kaybı, bayılma meydana gelebilir" dediler. Sıcak çarpmasının ise baş ağrısı, baş dönmesi, yüksek ateşle ortaya çıktığını kaydeden Uzmanlar, "Bu durumda bulantı, kusma olup, deri kırmızı, sıcak, kuru ve terlidir. Hasta devamlı rahatsız ve huzursuzdur. Vücut ısısı 40 dereceye kadar yükselebilir. Hastanın nabzı yüksek ve zorlayıcıdır, hırıltılı solunum mevcuttur" diye konuştular. Sıcak çarpmalarına karşı yapılması gerekenler konusunda uzmanlar şunları söylediler: "Sıcak çarpmasına maruz kalan bir kişi, belirtiler tespit edilir edilmez, serin bir yere, gölge ya da serin bir odaya alınıp giysileri çıkarılır. Sırt üstü yatırılarak kol ve bacakları yükseltilir, bulantısı yoksa ve bilinci açıksa su, tuz ve karbonatla hazırlanan sıvı, ayran ya da soda içirilir. Bilinci yerinde değilse, kesinlikle ağzından sıvı verilmemelidir. 30 dakika içinde iyileşme görülmezse, bilinci bulanıklaşırsa ve vücut ısısı düşmezse en kısa sürede hastaneye ulaştırılmalıdır. Bu arada sıcak çarpmasından korunmak için açık renkli ve bol giysiler giyilmeli, aşırı sıcaklık değişikliklerinden sakınılmalıdır. Güneş ısısının yüksek olduğu saatlerde (11.00-16.00 saatleri arasında) dışarı çıkılmamalıdır. Yaz boyunca sulu gıdalar alınmalıdır. Sıcak yaz aylarında, ishal, kusma gibi sıvı kaybına neden olan rahatsızlıklar çok önemlidir. Şişmanlık, kalın giyecekler, kalp damar hastalıkları, astım, cilt hastalıkları, yanık, egzama, sedef, ter bezi bozuklukları, hareketsizlik, alkolizm gibi rahatsızlıklar da uzun süre güneşe maruz kalmak, güneş çarpması riskini artırır."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet YILDIZ 4 Ağustos 2014 Pazartesi 11:34

Sayın Yetkililerin trafik problemini acilen çözmesi gerekmektedir.Öyle çözüm yok deyip yatılmamalısır.Şöyleki trafikte uzun vadeli çözümlerin yanında kısa sürede yapılabilecek işler bulunmalıdır.Mesela trafiğin tek yönlü hale getirilmesi, bazı cadde veya soakakların trafiğe kapatılması, cadde kenarlarında park yapılmasının engellenmesi gibi tedbirlerin alınması gerekmektedir.Şöyle trafiği bir müddet gözlemlense daha bir çok çözüm yolları bulunabiliri.Ama yapan hani.?

Yorumu oyla      9      5  
Davulun sesi uzaktan hoş gelir 2 Ağustos 2014 Cumartesi 11:39

Sayın yazar; iyi güzel yazmışsınız ama maalesef Erzurumda abdest almak için bile 50 kuruş isteniyor. (Örnek: Erzurum İş Merkezi, kibarca abdest aldım sadece dedim. Verilen cevap; olsun hocam para vereceksin bizi ilgilendirmez...)

Yorumu oyla      9      5  
Gönüllü Erzurum koruyucularına selam 2 Ağustos 2014 Cumartesi 11:25

Gönüllü Şehir Korucu(yu)su mazmunu harika. NEfsini değerleri bütününde Erzurum'a adamış insan. Herhalde 'Dadaş' tarifi bu. 'Gönüllü Erzurum Koruyucusu'

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanlığı'ndan ishal uyarısı
Sağlık Bakanlığı, aileleri, bebek ve çocuklarda ölümlere yol açan ''ishal'' konusunda uyardı.
SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK
Sağlık Bakanlığı'nca 13 Aralık 2003 tarihinde yapılan Sözleşmeli Personel ...
Tarihi evdeki levha ayıbı
Her bir tarafı tarih kokan Erzurum da tarihi Erzurum evleri yıkılma tehlikesi ...
 
Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatem Tetik, sert çıktı;
Affedilen teröristler evlerine değil inlerine döndüler Şehit Aileleri ...
Türk Eğitim’ Sen’den
memur maaş zammına tepki Türk Eğitim Sen Bir Nolu Şube Başkanı Müfit ...
Erzurum ekonomisi için yeni soluk
"AKTAŞ SINIR KAPISI 2006 SONUNA KADAR AÇILACAK" Akçakale Adası'nda düzenlenen ...
 
DEDESİNİN İLACINI İÇTİ, YAŞAMINI YİTİRDİ
Çat İlçesi'ne bağlı Yaylasuyu köyünde dedesinin kalp ilacını içen bir çocuk hayatını kaybetti.
Vicdansız sürücü
Erzurum'da ekmek tekneleri el arabalarıyla eve dönen iki seyyar satıcıya ...
Erzurum Kongresi şöleni sürüyor
23 Temmuz Erzurum Kongresi etkinlikleri kapsamında Yakutiye Medresesi ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Huylunun Huysuzu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva