Girişimci Kadınlar’dan ezhip kursu
Girişimci Kadınlar Derneği, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde dernek binasında bir tezhip kursu düzenledi. 11 kursiyerin katıldığı kurs, haziran ayında sonra erecek ve birbirinden değişik olarak üretilen eserler, Haziran ayında açılacak sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Girişimci Kadınlar Derneği ve Halk eğitim merkezi işbirliği ile açılan tezhip sergisinde 11 kursiyer eğitim görüyor.Tezhip Öğretmeni Gülşah Kırklaroğlu tarafından verilen kursta, Osmanlıdan günümüze gelen tezhip motifleri üzerinde çalışmalar yapılıyor.
ÇOK MUTLUYUZ
Tezhip sanatını öğrenmekten dolayı çok mutlu oldukların belirten kursiyerler “ Sanat öğrenmek herkese nasip olmaz. Bu imkanı bize verdiğinden dolayı dernek başkanımıza, kurs hocamıza ve halk eğitim merkezine teşekkür ediyoruz. Çok değişik eserler ürettik” dedi.
Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı’da bayanların böylesine önemli bir sanatı öğrenmesine vesile oldukları için mutlu olduklarını belirterek, “Osmanlı’dan günümüze kadar gelen tezhip eserler üzereden çalışmalar yapılıyor. Hanımlarımıza sanata öğretmek bizim için büyük bir haz kaynağı. Üretilen eserler haziran ayında sergilenecek” diye konuştu.