ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Kırklar Mescidi yeniden inşa ediliyor
Kırklar Mescidi yeniden inşa ediliyor
Tahran’dan Van'a direkt uçuşlar başladı
Tahran’dan Van'a direkt uçuşlar başladı
Erzincan - Sivas kara yolu yeniden ulaşıma açıldı
Erzincan - Sivas kara yolu yeniden ulaşıma açıldı
Üniversite - Sektör İş Birliği Güçleniyor
Üniversite - Sektör İş Birliği Güçleniyor
Turan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Turan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
HABERLER>GUNCEL
4 Temmuz 2007 Çarşamba - 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt

BAZI TAVIRLARI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ortadoğu ve Avrupa'daki ulus ötesi bağlantılarından beslenen ve Irak'ın kuzeyindeki kaotik durumdan faydalanan PKK/Kongra-Gel adlı terör örgütünün Türkiye'deki terörist eylemlerini sürdürdüğünü belirterek, ''Biz bu terör örgütüyle mücadelemizi sürdürürken ve bu mücadelede uluslararası işbirliği beklerken, karşılaştığımız bazı durum ve tavırları anlamakta güçlük çekmekteyiz'' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt BAZI TAVIRLARI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ortadoğu ve Avrupa'daki ulus ötesi bağlantılarından beslenen ve Irak'ın kuzeyindeki kaotik durumdan faydalanan PKK/Kongra-Gel adlı terör örgütünün Türkiye'deki terörist eylemlerini sürdürdüğünü belirterek, ''Biz bu terör örgütüyle mücadelemizi sürdürürken ve bu mücadelede uluslararası işbirliği beklerken, karşılaştığımız bazı durum ve tavırları anlamakta güçlük çekmekteyiz'' dedi. ''İPEKYOLU-2007 GENERAL/AMİRAL SEMİNERİ'' Genelkurmay Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen ''İpekyolu-2007 General/Amiral Semineri'' Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek'te başladı. Seminerin açılışında konuşan Orgeneral Büyükanıt, terörizmle uluslararası mücadelenin önündeki engellerden birinin de terörizme devlet desteği olduğuna işaret etti. Büyükanıt, ''Terörü desteklemek ya da başka ülkelere yönelmiş terörist faaliyetler karşısında sessiz kalmak, ulusal politikaların bir parçası olarak görülmemelidir. Küreselleşme çağında duvarlar o kadar saydam ki teröristlerle kurulan hiçbir ilişki sır olarak kalmamaktadır'' diye konuştu. Bir dış politika aracı olarak kullanılması halinde terörün ''bumerang etkisinin ortaya çıkacağını'' ifade eden Büyükanıt, bir ülkenin herhangi bir yerde teröre müdahil olması halinde farkında olmadan kendi ülkesinde de terörizme zemin hazırlamakta olduğunu söyledi. Orgeneral Büyükanıt, ''Bu nedenle, her ülkeden, her türlü terör örgütünü hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın, ortak hedef olarak tanınmasını ve 'senin teröristin - benim teröristim' yaklaşımlarını bir kenara bırakarak, hepimizin değerlerine, yaşamına ve istikrarına karşı olan tek bir terör türünün olduğunu kabul etmesinin önem ve gerekliliğini bir kez daha vurguluyorum'' dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MECLİSTE OTEL İNŞAATI SORGULANDI
İl Genel Meclisi Temmuz ayı 2’inci gün toplantısında gündem dışı ...
BURSA-ERZURUM UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI
Bursa Yenişehir Havaalanı'ndan Trabzon'dan sonra Erzurum'a da uçak seferleri başladı.
DOKTORLAR KARPUZ ÖNERİYOR
Beslenme ve diyet uzmanlarının yaz diyetlerinde sık yer verdiği karpuz, ...
 
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, SAĞLIK POLİTİKALARINI ANLATTI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Karaçoban ilçesinde, Ak Parti iktidarının ...
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFINA ÖDÜL...
Şanlıurfa'da Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma Haftası etkinliklerinin ...
Nostalji tutkusu artıyor
28 yıl antika eşya satış işleriyle uğraşan Antikacı, Naci Akpınar geçmişe ...
 
EMEKLİLER DERNEĞİ 2.BAŞKANI ATEŞ:
EMEKLİYE TATİL HAYAL Türkiye İşçi Emeklileri Derneği İkinci Başkanı ...
AYŞE BEBEK NAKİL AMELİYATIYLA HAYATA DÖNDÜ
Erzurum'da işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 3.5 yaşındaki ...
BAKÜ-TİFLİS-ERZURUM DOĞALGAZI TÜRKİYE'YE ULAŞTI
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Genel Başkanı Rövneg Abdulayev ve Devlet ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çilenin Bitmeyeni
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva