Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintımar ERZURUM’a konuştu:
Erzurum’un sportif vizyonunu güncelleştireceğiz
Çimtımar 2009 Üniversite Kış olimpiyatlarına adaylık başvurusunun kabul edildiğini, bu konuda üç dilde bir CD çalışması yaparak, Erzurum’u tanıtmayı amaçladıklarını açıkladı. Ulusal ve uluslar arası spor etkinlikleri için tesis bakımından erzurum’un yeterli olduğunun söylenemeyeceğinin altını çizen Çimtımar bir stad ve iki küçük salonla yetinilmesini eleştirerek:”Erzurum’un sporda ufkunu açmak için ciddi bir çaba içindeyiz dedi.
ERZURUM gazetesi
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çimtımar 2009 Üniversite Kış Olimpiyatları’nın Erzurum’da yapılması için başvuruda bulunduklarını ve başvurularının resmen kabul edildiğini bildirdi.
BAŞVURU DOSYASINI 160 ÜLKEYE GÖNDERDİK
Çimtimar, başvurudan önce Vali Mustafa Malay başkanlığında tüm mülki amirlerle toplantı yaptıklarını, alınan karar çerçevesinde başvuru dosyasını doldurup uluslararası Üniversite Olimpiyat Örgüt Komitesi’ne ilettiklerini söyledi. Çimtımar, "Başvurumuzun kabulü için 5 bin dolar başvuru ücreti istendi. Başvuru ücreti Genel Müdürlüğümüz tarafından yatırıldı. Şu anda da göndermiş olduğumuz dosyanın kabul metni bize gönderilmiş bulunmaktadır. Başvuru ve Kış olimpiyatlarının yapılabilmesi için gerekli şartların taşındığı bilgileriyle tesis yeterliliği ve bilgisi bulunan dosyadan 160 adet hazırlanarak, Üniversite Kış olimpiyatlarına katılım yapan ülkelere gönderildi. Ülkemizde de Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımıza ve bu konuyla ilgili makamlara bilgi ve başvuru dosyasını sunduk" dedi.
TANITIM CD'LERİ HAZIRLANIYOR
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar Erzurum ve Palandöken'i tanıtan özel bir CD hazırladıklarını, çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu belirterek: “ CD'de Erzurum’u tarihi, kültürel yönlerinin yanı sıra doğası ve ekonomik potansiyeliyle de tanıttık. Olimpiyat etkinliğinin yapılması düşünülen alan hakkında bilgi verdik. Tesislerin yeterliliğini delillendirdik. Ekim ayında sayın Valimiz başkanlığında bir toplantı düzenlenecek ve toplantıdan sonra basına da bilgi verilecek. CD'nin İngilizce, Fransızca ve Türkçe metinleri yüklenip, seslendirmeleri yapılarak gerekli yerlere gönderilecek" dedi,
TESİSLERİMİZ YETERLİ DEĞİL
Erzurum'da gerek milli boyutta gerekse uluslararası boyutta spor aktivitelerinin yapılabilmesi için tesislerin yeterli olmadığını belirten Çimtımar, " tesis sıralamasında Türkiye’nin ilk elli ili arasına girilemediğini, bunu düzeltmek için bir girişim hareketi başlattıklarını kaydetti.
Şehir merkezinde 1958'de bir spor salonu yaptırılmış olduğunu,, 1973 yılında Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonun yapımının gerçekleştirildiğini anlatan Çintımar, kapalı spor salonu ve hacmi bakımından yeterli durumda bulunduğumuzun söylenemeyeceğini anlattı.
. Yeni spor tesislerinin yapımı ve Erzurum’un spor kompleksine kavuşturulması için Genel Müdürlük ve Bakanlık nezdinde çalışma yürüttüklerini ifade eden Çintımar, bunlar yapılırken de mevcut tetislerin fonksiyonel hale getirilmesi için çaba sarfettiklerini anlattı. Çintımar: “.Cemal Gürsel salonumuz konserlerin haricinde fonksiyonel değil.. Salon yeterince ısıtılamıyor. Bu salonomuzun tadilatı için 200 milyarlık bir proje yaptırdık. Önümüzdeki hafta ihalesi yapılacak daha sonra da tadilat gerçekleştirilerek, kış mevsimine gırilmeden hizmete açılacak.” dedi.
YAP İŞLET DEVRETLE ERZURUM’A TESİS KAZANDIRACAĞIZ
İlçelerin spor tesisi bakımından durumunu değerlendiren Çintımar Tortum ve İspir ilçelerinde spor salonu bulunduğunu, temelleri 1990'lı yıllarda atılmış salonların tam kapasiteyle hizmete geçirilmesi için Genel Müdürlükleri tarafından ödenek desteği sağlandığını açıkladı.
. Çintımar Yap-İşlet-Devret modeli ile Halı Saha, Tenis Kortu, Buz Paten Pisti gibi tesisleri inşa ederek işletmek isteyenlere arsa verebileceklerini belirterek: "Müteşebbislere Cemal Gürsel Stadyumu çevresi de dahil olmak üzere, kabul edeceğimiz projeler çerçevesinde tesis yapımına yardımcı olacağız. " şeklinde konuştu.
CEMAL GÜRSEL ETRAFINDA 6 SAHA YAPILACAK
Türkiye Kupası Finalinin Erzurum'da yapılmasının uygun olmadığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, "Türkiye kupalarına katılmak için maalesef stadımız uygun değil. Beş altı maçtan sonra bizim stadımız bozulur. Cemal Gürsel stadı etrafında altı saha yapmayı düşünüyoruz. Bunlardan en az ikisinin çim saha olacağını söyleyebilirim. Bu çalışmalarımız yapıldıktan sonra böyle bir talebimiz de mutlaka olacaktır" şeklinde konuştu.
5300 KAYITLI ÖĞRENCİMİZ VAR
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yaz gerçekleştirilen yaz okulları kapsamında bu sene 5300 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Çintımar, çeşitli okulların bahçesinde çocuklarımızı eğitmek için görevlendirilen 46 beden eğitimi öğretmeninin görev yaptığını, Geçen sene 600 civarında kayıtlı öğrenci varken bu rakamın bu yıl 5300'e çıktığını açıkladı