ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ruhun şad, adın baki olsun Necmettin Öğretmen
Ruhun şad, adın baki olsun Necmettin Öğretmen
Kerkük şehitlerine vefa
Kerkük şehitlerine vefa
Oltu’da, Millî birlik ve beraberlik yürüyüşü
Oltu’da, Millî birlik ve beraberlik yürüyüşü
Aşkale Belediyesinden Muharrem geleneği
Aşkale Belediyesinden Muharrem geleneği
Trabzonspor Erzurum kampında
Trabzonspor Erzurum kampında
HABERLER>GUNCEL
20 Temmuz 2005 Çarşamba - 00:00

GELECEK KUŞAKLARIN SAĞLIĞI, BEBEK SAĞLIĞINA BAĞLI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, anne sütü, bağışıklama takvimine uygun olarak yapılan aşılar ve düzenli hekim kontrolünün, bebek ve çocukları ölümlere yol açan birçok hastalıktan koruduğunu bildirdi.

GELECEK KUŞAKLARIN SAĞLIĞI, BEBEK SAĞLIĞINA BAĞLI

GELECEK KUŞAKLARIN SAĞLIĞI, BEBEK SAĞLIĞINA BAĞLI Sağlık Bakanı Recep Akdağ, anne sütü, bağışıklama takvimine uygun olarak yapılan aşılar ve düzenli hekim kontrolünün, bebek ve çocukları ölümlere yol açan birçok hastalıktan koruduğunu bildirdi. Akdağ, yaptığı açıklamada, çocuk sağlığı konusunda gerçek bir değişimin, ancak ulusal ve uluslararası politikaların kararlı ve sürekli olmasıyla sağlanabildiğini ifade etti. Gelecek kuşakların daha sağlıklı olması için; anne, bebek ve çocuklara yönelik sağlık hizmetlerinin en üst düzeyde sunulması gerektiğini dikkat çeken Akdağ, hamile tüm bayanların gebelikleri süresince hekim kontrolünde olmaları ve doğumlarını bir sağlık kuruluşunda yapmalarının, anne ve doğacak bebeğin sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurguladı. HAMİLELİK SÜRESİNCE HEKİM KONTROLÜ ÖNEMLİ Akdağ, hamilelik süresince düzenli olarak yapılan hekim kontrolüyle; bebeğin anne karnında oksijensiz kalması, erken doğum, annenin gebelik zehirlenmesi ve 'düşük doğum ağırlıklı' bebek doğumu gibi anne ve bebeği etkileyen hastalık ve durumların önceden fark edilerek önlem alınabileceğini kaydetti. Bebeklerin doğum sonrasında da düzenli hekim kontrolünde olmalarının, sağlıklı gelişimleri açısından çok önemli olduğuna işaret eden Akdağ, bebek ve çocuklarda ölümlere yol açan bir çok hastalığın, düzenli hekim kontrolünde ve erken teşhisle önlenebildiğini bildirdi. ANNE SÜTÜ EN MÜKEMMEL BESİN Anne sütünün içerdiği yüze yakın yararlı maddeyle, bebekler için ilk 6 ay mükemmel tek besin olduğunun altını çizen Akdağ, anne sütüyle beslenen bebeklerin hastalıklara karşı daha dirençli olduklarını dile getirdi. Aşının da önemine dikkta çeker Akdağ, BCG verem, çocuk felci, difteri - boğmaca - tetanos karma aşısı, kızamık ve hepatit aşılarının tamamının sağlık ocakları ve ana çocuk sağlığı merkezlerinde ücretsiz yapıldığını ifade etti. AŞILAR ZAMANINDA YAPTIRILMALI Akdağ, "Bakanlık olarak bebek ve çocuklarımız için uyguladığımız aşılama takvimine göre; aileler bebekleri doğar doğmaz hepatit B, iki ay dolunca BCG verem, difteri- boğmaca-tetanos karma aşısı, ağızdan çocuk felci aşısı, hepatit B, üç ve dört ay dolunca, difteri-boğmaca-tetanos karma ile ağızdan çocuk felci aşısı, dokuz ay dolunca kızamık ve hepatit B, 16 - 18 ay dolunca yine difteri - boğmaca - tetanos karma aşısı ile ağızdan çocuk felci pekiştirme dozunu ücretsiz yaptırabilmektedir" dedi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nca bebek ve çocukların sağlığına yönelik sürdürülen programların, ailelerin aktif katılımı, destek ve ilgisiyle başarılı olacağını ve sağlıklı bir neslin yetişmesinde ilgili tüm kesimlere çok önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mera ıslahı, il tarımının geleceğini belirleyecek
Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, mera ıslahı konusunda açıklamalarda bulundu. ...
TÜP PATLADI: 3 KİŞİ YARALANDI
İspir İlçesi'nde tüp parlaması sonucu 3 kişi yaralandı.
YAKUTİYE KONUTLARI SATIŞA ÇIKIYOR
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum-Yakutiye'de ...
 
ÖSS Sonuçları bugün açıklanıyor
ÖSYM, hem ÖSS hem de Yabancı Dil sınav sonuçlarını açıklayacak.
Tarihi atmosferde çay keyfi
Erzurum Müze İl Müdürlüğü önünde bulunan çay bahçesi, müze ziyaretçilerinin ...
OKS’de bir iyi bir de kötü haber
Orta Öğretim kurumları sınavlarının açıklanmasından sonra puanlama sırasında ...
 
Karadenizliler Derneği Lokal’e kavuştu
Erzurum’da faaliyet veren Karadenizliler Derneği bünyesinde bir lokal açıldı.
AĞAÇTAN DÜŞTÜ, AĞIR YARALANDI
Pazaryolu İlçesi'nde ağaçtan düşen bir kişi ağır yaralandı.
Erzurum Gazetesi Arşiv
OKS’de geriledik 2005 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve ...
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva