ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Murat Cengiz gözyaşlarıyla uğurlandı
Murat Cengiz gözyaşlarıyla uğurlandı
Çiftçi 29 din görevlisine başarı belgesi verdi
Çiftçi 29 din görevlisine başarı belgesi verdi
Çiftçiden ağaçlandırma seferberliği vurgusu
Çiftçiden ağaçlandırma seferberliği vurgusu
YURTLİG Futbol Bölge maçları sona erdi
YURTLİG Futbol Bölge maçları sona erdi
Erzincan - Erzurum yolunda kurbanlık denetimi
Erzincan - Erzurum yolunda kurbanlık denetimi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
24 Kasım 2009 Salı - 03:14

GDO’lu ürünlere dikkat !

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kaya, Türkiye'de hiçbir meyve ve sebzenin genetiği ile oynanmadığını açıkladı. Prof.Dr. Kaya, "Margarin ve cips üretiminde GDO'lu enzimler kullanılıyor. Hayvanlara verimi artırmak için GDO'lu ürün veriliyor. Ancak biz her ikisinin de tüketilmesini tavsiye etmiyoruz" dedi.

GDO’lu ürünlere dikkat  !

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Türkiye'de hiçbir meyve ve sebzenin genetiği ile oynanmadığını açıkladı. Prof.Dr. Kaya, "Margarin ve cips üretiminde GDO'lu enzimler kullanılıyor. Hayvanlara verimi artırmak için GDO'lu ürün veriliyor. Ancak biz her ikisinin de tüketilmesini tavsiye etmiyoruz" dedi.
//KOÇAK’TAN DEĞERLENDİRME
Atatürk Üniversitesinde düzenlenen 'Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların (GDO) kullanımı, riskler ve avantajlar' konulu panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, her buluşun insanlığın yararına olmayacağına işaret etti.
GDO'lu ürünlerin bazı özellikleri nedeniyle risk taşıdığını anlatan Prof. Dr. Koçak, 1994'te gelişmiş ülkeler tarafından açlığın etkili olduğu Afrika'ya GDO'lu ürünler gönderildiğini, ancak açlığa rağmen bu ürünlerin tüketilmediğini anımsattı.
//KAYA GDO KULLANIM SÜRECİNİ ANLATTI
Soya, kanola, pamuk tohumu ve mısırda GDO'lu enzimlerin kullanımının yaygın olduğuna dikkati çeken Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Amerika ve İngiltere'de peynir üretimi sırasındoa mikroorganizmaları değiştirilmiş maya kullanıldığını belirtti. İran'da üç yıl önce 20 bin hektar alanda genetiği değiştirilmiş pirinç üretimi yapıldığını anımsatan Prof. Dr. Kaya, Çin'de domatesin çabuk yumuşamaması için bir çalışma yapıldığını bildirdi. Prof. Dr. Mükerrem Kaya, bu konuda şunları söyledi: "Ülkemizde bazı yayın organlarında çilek ve elmanın da genetiği ile oynandığı yönünde çalışmalar yapıldığına dair haberler çıktı. Bir uzman olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki hiçbir meyve ve sebze 'genetiği değiştirilmiş ticari ürün kapsamında' üretilmiyor. Ama bu yolda bilimsel çalışmalar yapılıyor. Ama ticari olarak ciddi bir üretim söz konusu değildir. Margarin ve cips üretiminde ise GDO'lu enzimler kullanılıyor. Hayvanlara verimi artırmak için GDO'lu ürün veriliyor. Ancak biz her iki bunları tavsiye etmiyoruz."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezaevinde domuz gribi konferansı
GHA/ Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlüler ve tutuklular ...
Sağlık Sen, yetki belgesi dağıttı
ERZURUM(CİHAN)- Türk Sağlık Sen Atatürk Üniversitesi Şube Başkanlığı'nca ...
Doğulu şifayı patateste arıyor
Tüm dünyada tıp her geçen gün gelişip yeni tedavi yöntemleri sunarken, ...
 
Erzurum ormanları gençleştiriliyor
GHA/Oltu Orman İşletme Müdürlüğü, Olur Orman İşletme Şefliği sınırları ...
Şikayet yok, teşekkür var
GHA/Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi’nde verilen sağlık hizmetleri, ...
KOAH’a dikkat
GHA/Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayhan Yiğit, “KOAH ...
 
Engelliler konusunda bilinçli değiliz
İHA/Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şube Başkanı Sadulllah Efe, ...
Eczacılardan katılım payı tepkisi
GHA/1 Ekim’den itibaren yeniden düzenlenerek yürürlüğe sokulan ‘muayene ...
Erzurum, şükürlük durumda
Erzurum'da bu hastalıktan dolayı henüz hayatını kaybeden kimsenin olmadığını ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kör ölür badem gözlü olur!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva