FISU Yönetim Kurulu Erzurum’da yaptığı toplantıda önemli kararlar aldı. Bunlardan birisi de 2011 yılının Temmuz ayında Çin’in Shenzhen kentinde yapılacak Üniversite Yaz Oyunları’nda Tekvando da yer alacak.
//YAZ OYUNLARINA TAEKWANDO
Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Erzurum’da yaptığı yönetim Kurulu Toplantıları’nın son gününde Tekvando’nun Üniversite Yaz Oyunları’nda daimi olarak yer almasına karar verdi. Tekvando ilk olarak 2011 yılında Çin’in Shenzhen kentinde yapılacak olan Üniversite Yaz Oyunları’nda yer alacak.
Tekvando’nun Üniversite Yaz Oyunları’nda yer almasıyla ilgili olarak Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı ve Uluslararası Tekvando Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin’in girişimlerinin sonuç verdiği öğrenildi.
//ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA
Şahin, yaptığı açıklamada “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ile ortak bir çalışma yaparak Tekvando’nun Universiade’da yeni bir branş olarak yer almasını sağladık. Konu ile ilgili olarak Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı ile FISU Yönetim Kurulu Üyeleri Tekvando’nun Üniversite Oyunları’na alınması noktasında prensip kararı almıştı” dedi.
Erzurum’da yapılan toplantıda kararın kesinleştiğini ifade eden Şahin: “2011 yılının Temmuz ayında Çin’in Shenzhen kentinde yapılacak yaz oyunlarında Tekvando ilk kez yer alacak. Biz federasyon olarak bundan sonra Üniversite Oyunları’nın flaş branşı olacağız. Sporcularımızın kazanacağı madalyalarla Türkiye hem üst sıralarda yer alacak hem de Tekvando yeni bir ivme kazanacak” diye konuştu.