ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi'nden Tam Akreditasyon başarısı
Atatürk Üniversitesi'nden Tam Akreditasyon başarısı
Sağlık Çalışanlarından Gazze için sessiz yürüyüş
Sağlık Çalışanlarından Gazze için sessiz yürüyüş
Kıbrıs gazilerinden 'Devlet Övünç Madalyası' talebi
Kıbrıs gazilerinden 'Devlet Övünç Madalyası' talebi
105 kişi iş sahibi oldu
105 kişi iş sahibi oldu
TDV Kadın Kollarından Muharrem Ayı etkinliği
TDV Kadın Kollarından Muharrem Ayı etkinliği
HABERLER>GUNCEL
6 Şubat 2006 Pazartesi - 00:00

FIRIN İŞÇİLERİ HAK ARAYIŞINDA

Öz Gıda İş Sendikasına bağlı işçiler haklarını aramak için birleştiler. Günlük yevmiyelerini beğenmeyen işçiler yeni düzenleme yapılmasını istediler.

FIRIN İŞÇİLERİ HAK ARAYIŞINDA

FIRIN İŞÇİLERİ HAK ARAYIŞINDA Öz Gıda İş Sendikasına bağlı işçiler haklarını aramak için birleştiler. Günlük yevmiyelerini beğenmeyen işçiler yeni düzenleme yapılmasını istediler. Öz Gıda İş Sendikası Başkanı Özkan Günsüz, fırın işçilerinin mağduriyetlerini dile getirerek ekmeğe zam yapmadan önce gecesini gündüzüne katan işçilerin yevmiyelerinde düzenleme yapılmasını istedi. Öz Gıda İş Sendikasına bağlı işçiler haklarını aramak için birleştiler. Günlük yevmiyelerini beğenmeyen işçiler yeni düzenleme yapılmasını istediler. Öz Gıda İş Sendikası Başkanı Özkan Günsüz, fırın işçilerinin mağduriyetlerini dile getirerek ekmeğe zam yapmadan önce gecesini gündüzüne katan işçilerin yevmiyelerinde düzenleme yapılmasını istedi. Haftada en az 250 YTL para almaları için talepte bulunan Günsüz, toplu sözleşmeler konusunda da iyileştirmeye gidilmesini istedi. EMEĞİMİZE YETMİYOR Öz Gıda İş Sendikası Başkanı Özkan Günsüz, yaptığı açıklamayla fırıncıların pazar günleri dahi çalıştıklarını ifade ederek yevmiyelerini ekmeğe zam uygulaması yapılmadan gerçekleştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Günsüz, “2005 yılı toplu sözleşmesinden bu zamana kadar 1,5 yıl geçti. Bu süre içerisinde yevmiye olarak 24 YTL alınıyor. İş verenin verdiği maaş 515 YTL iken bizim gecemiz gündüzümüz yok. Bunun yanında Pazar tatili de ekleniyor alınan ücret ise 620 YTL. Kalifiyeli bir işçi için bu ücret yetersizdir. Fakat bunlara rağmen kalifiyeli elemanlara kaliteli ekmeği ucuz iş gücüyle çalıştırmaya çalışan kesimler var. Erzurum’da 70 fırında 620 fırın işçisinden yalnızca 150 tanesi kalifiyeli elemandır. Fakat bu işçileride hak ettikleri ücretleri alamamaktalar.” dedi. KUŞ GRİBİNDEN DOLAYI FIRINLARDAN EL ETEK ÇEKİLDİ Kuş gribi vakalarının artmasıyla birlikte ekmek kontrollerinin de azaldığına dikkat çeken Özkan Günsüz, katkı maddelerini bilmeden hijyene dikkat edilmeden ekmek üretimi yapıldığını vurguladı. Sağlık müdürlüklerinin ve Belediye yetkililerin bu tür denetimleri sürekli yapmaları gerektiğini belirten Günsüz, hijyen ve sağlık halkın en önemli ihtiyacı olan ekmekte daha fazla yapılması gerektiğine değindi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları için Başvurular bugün sona eriyor
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 20 bin kadroya öğretmen ataması için ...
TÜİK ENFLASYON RAKAMLARINI AÇIKLADI
ZAMLI BAŞLANGIÇ TRA1 Erzurum, Erzincan, Bayburt istatistik bölgesinde ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Başkan Küçükler’den Avrupa basınına tepki; “MANEVİ DEĞERLERE ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
KOTAN'I ''ŞU ÇILGIN TÜRKLER''LE HATIRLADIK Nafiz Kotan'ın geçen ...
Diyanet İşleri Sendikasından
DANİMARKA VE NORVEÇ MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI Diyanet Sen Şube Başkanı ...
"KURTLAR VADİSİ-IRAK"A BÜYÜK İLGİ
Türkiye'nin bir çok ilinde önceki gün vizyona giren "Kurtlar Vadisi-Irak" ...
 
Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Daşkaya:
AB ölçütünde yaşam kalitesi istiyoruz Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı ...
OCAK 2006'DA
İŞKUR 58 KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİ İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden ...
AÇIKÖĞRETİM LİSESİ KAYIT SÜRESİ UZATILDI.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) daha önce 3 Şubat'ta sona ereceği bildirilen ...
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva