ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi: ‘Vakıflar, medeniyetimizin izdüşümüdür’
Çiftçi: ‘Vakıflar, medeniyetimizin izdüşümüdür’
Nurettin Topçu sempozyumla anıldı
Nurettin Topçu sempozyumla anıldı
Olgunlaştırma Enstitüsünden bilgilendirme etkinliği
Olgunlaştırma Enstitüsünden bilgilendirme etkinliği
42 kaçak göçmen yakalandı
42 kaçak göçmen yakalandı
Yasa dışı bahis operasyonu: 20 gözaltı
Yasa dışı bahis operasyonu: 20 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
28 Ekim 2010 Perşembe - 07:02

Et döner ‘out’, tavuk döner ‘in’

Et fiyatlarındaki yükseliş, tüketicinin beslenme tercihlerini de değiştirdi. Anormal düzeyde yaşanan fiyat artışları yüzünden porsiyonu 5 TL’den 8,5 TL’ye kadar yükselen kuzu döner, tavuk döner satışlarını rekora doğru götürüyor.

Et döner ‘out’,  tavuk döner ‘in’

Erzurum’daki tavuk dönerciler, kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş yüzünden satış rekorları kırıyor. Kuzu etinden yapılan dönerin porsiyonu 5 TL’den 8,5 TL’ye yüklenince, vatandaşların tercihi de, tavuk dönerciler oldu.
//TAVUK DÖNERCİLERİNİN İŞLERİ AÇILDI
Erzurum’da tavuk döner lokantası işleten İsa Durer isimli esnaf, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişle birlikte işlerinin açıldığını söyledi. Tavuk döner satışlarının son birkaç ay içerisinde ikiye katlandığını vurgulayan Durer, “Tavuk dönerin porsiyonunu 3,5 TL’den satıyoruz. Kuzu dönerin porsiyonu ise, 8,5 TL’ye satılıyor. Neredeyse bir porsiyon kuzu döner parasına, 3 porsiyon tavuk döner yeniliyor.” diye konuştu. Fiyatlardaki yükselişin devam etmesi halinde beyaz ete olan artan ilginin, tavuk dönerde de kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlayacağını vurgulayan İsa Durer, “Fiyatlar gösterdi ki, artık kuzu döner zengin yemeği oldu. İşçisinden memuruna, esnafından işsizine varıncaya kadar artık herkes tavuk dönerle besleniyor.” diye konuştu.
//BEYAZ ETE GÖSTERİLEN İLGİ, YENİ İŞYERLERİNİN AÇILMASINI SAĞLADI
Öte yandan kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin ardından yıldızı parlayan meslekler arasındaki tavuk dönerciliğin, işletme sayısını da yansıdığını dile getiren İsa Durer, Ramazan ayından sonra Erzurum’da tavuk döner üzerine yaklaşık 20 ayrı işyeri açıldığını söyledi. Durer, “Kırmızı et fiyatlarının yükselmesi, beyaz et lokantalarının sayısında artışa neden oldu. Daha önce iş bulamadıkları için boşta gezen meslektaşlarımız iş buldu. Beyaz ete talep artınca, piyasadaki işler de arttı. Bu yüzden işyeri sayısının artması satışlarımızı pek de etkilemedi.” ifadelerini kullandı.
Bu arada Erzurum’da tüketilen tavuk dönerin yarısından fazlasının, üniversite öğrencileri tarafından tüketildiğini söyleyen İsa Durer, “Bundan önce tavuk dönere fakir fukaranın ve öğrencilerin milli yemeği gözüyle bakılıyordu. Fakat şimdi toplumun her kesimi tavuk döneri tercih ediyor. Kuzu döner de, özel günlerin ve zenginlerin yemeği haline geldi.” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kültür Balıkçılığı’ geliştirilecek
Erzurum’da su ürünlerinin geliştirilmesi ve üreticilerin bilinçlendirilmesi ...
Narman’da KÖYDES atılımı
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Köylerinin Altyapısının Desteklenmesi ...
Erzurum et sıkıntısı yaşamayacak
Yurt dışından kasaplık canlı hayvan ithalatı kapsamında, Erzurum’a Kurban ...
 
İşkur’dan girişimcilere eğitim desteği
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ...
Turkcell’de Erzurum örneklemesi
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, kurum olarak istihdama ...
MMO’ya hizmet aracı desteği
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Trabzon Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet ...
 
Erzurum AVM’de birinci yıl coşkusu
İlk kez 2009 yılında kapılarını Erzurumlulara açan Erzurum Alışveriş Merkezi, ...
KOSGEB KOBİ’lere ufuk çizecek
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen, “AB Yolunda Güçlü ...
Terör besiciliği bitirdi
Tarım İl Müdürü Altun, bir dönem Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerindeki ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kör ölür badem gözlü olur!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva