ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
29. Sultan Sekisi İspir’de yapılacak
29. Sultan Sekisi İspir’de yapılacak
Karayazılılar Kültür Yolu Festivalinde buluştu
Karayazılılar Kültür Yolu Festivalinde buluştu
Erzurum’da ‘Gökyüzünden Türkiye fotoğrafları’
Erzurum’da ‘Gökyüzünden Türkiye fotoğrafları’
Haluk Levent Filistinli çocuklar için söyledi
Haluk Levent Filistinli çocuklar için söyledi
‘Çoruhtan Kaçkarlara Pazaryolu Buluşması’
‘Çoruhtan Kaçkarlara Pazaryolu Buluşması’
HABERLER>GUNCEL
8 Ağustos 2007 Çarşamba - 00:00

Esnaf haksız rekabetten şikâyetçi

Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan özellikle son günlerde açılan büyük marketlerin terziler olarak ta kendilerine etkilediğini ifade ederek Erzurum’da terzilerde dahil küçük esnafın bitme noktasına geldiğini belirtti

Esnaf haksız rekabetten şikâyetçi

Esnaf haksız rekabetten şikâyetçi Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan özellikle son günlerde açılan büyük marketlerin terziler olarak ta kendilerine etkilediğini ifade ederek Erzurum’da terzilerde dahil küçük esnafın bitme noktasına geldiğini belirtti Kotan büyük çapta açılan marketlerin yaklaşık olarak iki yüz küçük esnafın iflas etmesine sebep olduğunu belirterek büyük marketlerin Erzurum’dan gelir sağladığını fakat vergilerini diğer illerde ödediklerini söyledi. DSP Hükümeti döneminde çıkan yasaya göre büyük marketlerin şehirden en az 15 km uzağa kurulması lazımken yasanın tam tersi uygulandığını ifade eden Oda Başkanı Mustafa Kotan Erzurum’da hizmet veren küçük esnaflar olarak hükümetten küçük esnafın bu açıdan yaşamış olduğu sorunlara çare bulmalarını istediklerini kaydetti. Eskisi kadar iş yapamadıklarını vurgulayan Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan Çoğu terzi esnafının dükkanını kapattığını da belirtti. KALİFİYE ELEMAN BULAMIYORUZ Terziler olarak da bir çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan terzilik mesleğinin artık eskisi kadar rağbet görmediğini dile getirdi. 8 yıllık eğitim sisteminin uygulamaya geçmesinden sonra terzilik mesleğinin de yetişecek çırak bulamadıklarını söyleyerek terzilik mesleğinin kan kaybettiğini ileri sürdü. Terziler olarak kalifiye eleman bulamadıklarını belirten Kotan “Yazın okulların tatil olması sebebiyle çalışmak için gelenlerde sanattan ziyade para talebinde bulunuyorlar” Şeklinde konuştu. El sanatlarına verilen değerin eskisi kadar olmadığını söyleyen ve çırak yetiştirmek için eleman sıkıntısı çektiklerini dile getiren Oda başkanı Mustafa Kotan 3308 sayılı yasaya göre çıraklık eğitim merkezinin açıldığını fakat çırak yetiştirmek için eleman bulamadıklarını vurguladı. TEZGAHLARDA KONFEKSİYON SATILIYOR Avrupa’dan gelen konfeksiyon mallarına kota koyulmadığını fakat Türkiye’de üretilen malların Avrupa’da satılmasına kota koyulduğunu belirten Mustafa Kotan kendisinin çıraklık döneminde Erzurum’da yaklaşık olarak 11 konfeksiyon mağazasının bulunduğunu şimdilerde ise 5700 tane konfeksiyon işi ile uğraşan mağazanın bulunduğunu belirtti. Kotan Erzurum’da seyyar satıcılık yapanlarında esnaflara büyük oranda etki ettiklerini ifade ederek belediyelerin seyyar satıcılar için bir yer yapmasının daha uygun olacağını vurguladı. Vergi ödemeden büyük camilerin önüne start açan seyyar satıcıların ekmek parası için bu yola başvurduklarını söyleyen Kotan fakat vergi ve kira ödeyen esnaflar olarak bu açıdan kendilerini de düşünmeleri gerektiğini kaydetti.Tayvan ve Çin’den gelen konfeksiyon mallarının çok ucuza satıldığın için odalarına üye olan konfeksiyoncularında artık eskisi kadar iş yapamadıklarını belirten Kotan “artık tezgahlarda bile konfeksiyon satılıyor” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meslek liseliyi sevindirecek haber
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) "Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri" açılmasına karar verdi.
Hava sıcaklıkları, daha da artacak
Erzurum’da hava sıcaklık değerlerinin yükselme seyri devam ediyor. ...
OKUL ZİLİ 'YENİLİKLERLE' ÇALACAK
Eylül ayında okul öncesi ile birlikte 15 milyonu bulan öğrenci ve 620 ...
 
ERZURUM YENİ BİR STK’YA KAVUŞTU
GERİ KALMIŞLIĞA “STOB” DİYECEKLER Erzurum’da Sivil ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Sevindirici gelişme Dünya Üniversite Oyunları Federasyonu FISU'nun ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Aras Nehri kuruyor Bingöl'den başlayıp Hazar Denizi'ne dökülene ...
 
ERZURUM UZAKDOĞU VİTRİNE TAŞINDI
2011 Üniversite Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Erzurum, ...
Sele kurban giden anne köyünde toprağa verildi
Köylüler gözyaşlarına boğuldu Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Pirali ...
MİLLETVEKİLİ GÜLYURT SEL BÖLGESİNE GELDİ
AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, selden zarar gören Horasan ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kâbusun Büyüğü
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva